«Αργά ξύπνησε η διοίκηση της ΕΡΤ»

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει πως «χρόνια τώρα έχει καταγγελθεί από τους εργαζομένους ότι με διάφορους τρόπους διαρρέει το αρχείο της ΕΡΤ και δεν διασφαλίζεται, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης».

Αναφέρει ως παράδειγμα την ανάθεση μοντάζ σε ιδιωτικά στούντιο με το επιχείρημα ότι δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι. «Πώς διασφαλίζεται ότι το υλικό δεν κρατείται στον σκληρό δίσκο της μονταζιέρας;

Για να μην αναφερθούμε σε πλήθος συμβασιούχων έργου που δεν έχουν την υποχρέωση των τακτικών υπαλλήλων να μην εργάζονται σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό», τονίζει η συνδικαλιστική ομοσπονδία. Μετά από πέντε χρόνια θητείας ο πρόεδρος της ΕΡΤ, όπως σημειώνεται, έρχεται να καταθέσει μια «ασαφή μήνυση», χωρίς ο ίδιος να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και ρωτάει η ΠΟΣΠΕΡΤ: «Ποιος διοικεί την ΕΡΤ; Ποιος παίρνει τις αποφάσεις για τη διαφύλαξη του αρχείου; Δεν έχει ο ίδιος ορίσει τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Κ. Κέκη ως υπεύθυνο του αρχείου; Και αν όλα τα κάνουν σωστά και υπαινίσσονται ότι φταίνε οι απλοί εργαζόμενοι, οι οποίοι σύρονται σε ανακρίσεις από τα σπίτια τους, γιατί δεν έκανε πρώτα εσωτερικές διαδικασίες έρευνας;». Είναι φανερό ότι η υπόθεση του αρχείου έχει ακόμη πολύ μέλλον, καθώς οι ανακρίσεις των υπαλλήλων της ταινιοθήκης ολοκληρώνονται τέλος Αυγούστου και μετά αναμένεται η κατάθεση των στελεχών της ΕΡΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ πάντως αναφέρεται και στην πρόσφατη απόφαση της διοίκησης «για τη διοχέτευση σε μόνιμη βάση οπτικοακουστικού υλικού προς τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ-1», μέσω οπτικής ίνας.


Σχολιάστε εδώ