Απέκλεισε ο τουρκικός στρατός το κελεπούρι του Αράπογλου

Η «τρομερή επένδυση» είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αφού η Finansbank «εξοστρακίστηκε» με ενεργοποίηση της τουρκικής νομοθεσίας από το «φιλέτο» των τραπεζικών συναλλαγών. Αποκλείστηκε, με άλλα λόγια, από την πλέον επικερδή για τράπεζα συναλλαγή, που είναι αυτή της χορήγησης στεγαστικών δανείων.

Όσο απίθανο και αν φαίνεται αυτό, είναι η πραγματικότητα, η οποία καίει όλους τους «εγκεφάλους» στην Ελλάδα που έδωσαν πάνω από 3,5 δισ. ευρώ για επένδυση πολιτικά αντεθνική και οικονομικά επισφαλή, και που θα μπορούσε η Εθνική Τράπεζα να τα τοποθετήσει σε μια επένδυση στην Ελλάδα, δίνοντας δουλειά σε έλληνες άνεργους.

Όλα αυτά που συνέβησαν ο κ. Αράπογλου και οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί του δεν τα πρόβλεψαν ούτε καν τα υπολόγισαν και η χαμένη είναι η Ελλάδα, διπλά μάλιστα. Μία γιατί ενίσχυσε την τουρκική οικονομία με 3,5 δισ. ευρώ, όταν η ελληνική οικονομία τα είχε άμεση ανάγκη, και η μία, δίνοντας επιχειρήματα στους Τούρκους να λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία ένταση με την Ελλάδα, απόδειξη ότι έρχεται η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, και μάλιστα κρατική, να επενδύσει στη χώρα μας.

Ο αποκλεισμός της Finansbank, με παρέμβαση του Στρατού, από τραπεζικές εργασίες δείχνει το πόσο μας υπολογίζουν…

Τη ζημιά βέβαια δεν θα την πληρώσει ο κ. Αράπογλου.


Σχολιάστε εδώ