Έκτακτες Οικονομικές Ενισχύσεις

Τα παραθέτουμε για την ενημέρωση των αναγνωστών μας. Τα συμπεράσματα δικά τους.

«Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού 50.000 προς υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων και ειδικά τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το Ίδρυμα Αστέγων και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραπληγικών».

Περαιτέρω σημειώνεται ότι «με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 25985/30.04.09 απόφαση του ΥΠΕΣ χορηγήθηκε από τον λογαριασμό του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο ”Κεντρικό, Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων και των Κοινοτήτων” έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσού 50.000 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων Ν. Αττικής προς υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων και ειδικά τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το ίδρυμα Αστέγων και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραπληγικών».

Το εν λόγω ποσό εισέπραξε ο Δήμος Αθηναίων και ύστερα από σχετική έγκριση του δημοτικού συμβουλίου το ποσό 50.000 ευρώ θα βαρύνει τον ΚΑ 6715.005.Φ.15 με τίτλο «Επιχορήγηση Ιδρύματος Αστέγων ΚΥΑΔΑ» οικον. έτους 2009.

«Έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων και ειδικά τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα ”Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και καταπολέμηση της διαφθοράς” (150.000 ευρώ)».

Περαιτέρω σημειώνεται ότι «με την υπ’ αριθ. 27594/09 υπουργική απόφαση χορηγήθηκε στον Δήμο Αθηναίων έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων και τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα ”Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και καταπολέμηση της διαφθοράς” και ειδικότερα για τη χρηματοδότηση – επιχορήγηση – απόδοση των χρημάτων στην οργάνωση κατά της διαφθοράς με τίτλο ”Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς” σύμφωνα με το με αριθ. 36/13.04.09 έγγραφο του δημάρχου Αθηναίων και την με ημερ. 16.10.08 επιστολή. Με το υπ’ αριθ. ΩΩΑ 3321/13.05.09 γραμμάτιο είσπραξης ο Δήμος Αθηναίων εισέπραξε το ποσό των 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών για τον ως άνω αναφερόμενο λόγο».

Καφετέριες στην Πλατεία Συντάγματος

Οι δύο καφετέριες που υπάρχουν στην Πλατεία Συντάγματος πρόκειται να εκμισθωθούν με πλειοδοτική προφορική δημοπρασία. Η εκμίσθωση αφορά τον στεγασμένο αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Τιμή εκκίνησης ορίζεται για τη μία (οδού Βασιλέως Γεωργίου) το ποσό των 78.400 ευρώ τον μήνα, αναπροσαρμοζόμενο κατά 3% τον χρόνο, και για την άλλη (οδού Όθωνος) το ποσό των 28.850 ευρώ τον μήνα, αναπροσαρμοζόμενο επίσης κατά 3% τον χρόνο. Καλές οι θέσεις, ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει συμμετοχή στη δημοπρασία και ο ανταγωνισμός που θα αναπτυχθεί θα ωφελήσει τον δήμο.

ΑΤΡΟΠΟΣ


Σχολιάστε εδώ