άλλες τυπολογίες

• «Ουδέποτε ασκήθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δίωξη εναντίον μου, ούτε εκκρεμεί καμία σχετική δίωξη εναντίον μου», τονίζει σε επιστολή της η δημοσιογράφος Εύα Νικολαΐδου προς την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, απαντώντας στην αναφορά που έκανε στη δική της περίπτωση ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Χρ. Παναγόπουλος, ο οποίος είχε κληθεί για να δώσει διευκρινίσεις σε ερωτήσεις βουλευτών. Συγκεκριμένα ο κ. Παναγόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, είχε πει: «… σε ό,τι αφορά στα πειθαρχικά, η κ. Νικολαΐδου είναι κυρίως δημοσιογράφος. Το θέμα της έχει φθάσει στα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, είναι δηλαδή ένα θέμα που λύεται ή θα λυθεί εκεί. Άρα δεν νομίζω ότι αφορά εμένα ή εσάς ή τη διοίκηση της ΕΡΤ. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες…».
***

• Ο πολύπειρος δημοσιογράφος και πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος διορίστηκε με απόφαση του Γιάννη Παπαθανασίου πρόεδρος στην Επιτροπή για την Προώθηση των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων. Μέλη είναι οι καθηγητές Παναγιώτης Καζάκος, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Πλάτωνας Τήνιος και Λάζαρος Εφραίμογλου, επίτιμος πρόεδρος του ΕΜΠ.
• Δεν έχουν μπει υπογραφές για τη μεταβίβαση του 10% του ΣΚΑΪ στον Λ. Λαυρεντιάδη. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του Ιουλίου ήταν το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει πριν από 40 ημέρες. Ο δεύτερος γύρος των διαβουλεύσεων προσδιορίζεται για μετά το τέλος των διακοπών του Αυγούστου.
• Συνεχιζόμενη η πτώση της διαφήμισης στα ΜΜΕ, αλλά πλέον παρατηρείται συγκράτηση στην πτώση των εσόδων. Για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη Media Service, η τηλεόραση έχασε 18,9% των εσόδων σε σχέση με τον Ιούλιο του 2008 και απορρόφησε 47,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα ΜΜΕ πήραν τον Ιούλιο 167,7 εκατ. και η ποσοστιαία πτώση ανέρχεται στο 16,3%. Για το επτάμηνο του 2009 η συνολική πτώση της διαφήμισης ανέρχεται σε 19,6%, με την τηλεόραση να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη, σε ποσοστό 24,5%. Έχασε δηλαδή το ένα τέταρτο των εσόδων της σε σχέση με το 2008.
***

•Ακούγεται ότι… πόδι έχει βάλει ο Μπόμπολας και στην «Απογευματινή». Έμμεσα, με την αγορά της κατασκευαστικής εταιρείας «Παντεχνική», που ανήκει στον Κώστα Σαραντόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν έχει και την ιστορική εφημερίδα.
***

• Επιπλέον δαπάνη ύψους 8.285.000 ευρώ για τους συμβασιούχους του 2008 που ανήκαν στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Η δαπάνη θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού χρήσης της ΕΡΤ, σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση που τροποποιεί παλαιότερη, που ελήφθη τον Οκτώβριο του 2008, για το κόστος της Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Το τελικό κόστος για 381 συμβασιούχους είναι 14.000.000 ευρώ.
• Πειθαρχικά ελεγκτέο έκρινε το πρωτοβάθμιο συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τον δημοσιογράφο Αντώνη Φουντή έπειτα από προσφυγή 37 συντακτών της Nova που κατέθεσαν έγκληση για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Οι μάρτυρες των 37 συντακτών υποστήριξαν πως από τη στήλη «Έχω αγώνα σήμερα» του «On Off» της «Ελευθεροτυπίας», ο δημοσιογράφος δεν ασκούσε κριτική αλλά τα κείμενά του υποβίβαζαν τους δημοσιογράφους που περιγράφουν τους αγώνες από τα αθλητικά κανάλια της Nova. Αντιθέτως οι μάρτυρες του Αντ. Φουντή σημείωσαν πως πρώτοι από όλους οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι πρέπει να δέχονται κριτική. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.
***

• Κρίσιμο διάστημα για τον κλάδο των περιοδικών οι μήνες του φθινοπώρου ως και τον Δεκέμβριο. Αν κατά την περίοδο αυτή αυξηθούν οι διαφημίσεις, ίσως τότε μετριαστούν οι απώλειες που καταγράφει ο κλάδος από την πτώση της διαφημιστικής δαπάνης και σωθούν κάποια από τα μεγάλα έντυπα. Αλλιώς το κύμα των ανέργων και από τα περιοδικά θα είναι μεγάλο.
• Στις 7 Σεπτεμβρίου λήγει ο διαγωνισμός της ΕΡΤ για την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, πιθανού κόστους, σύμφωνα με την προκήρυξη, 70.000 ευρώ για την ψηφιακή τηλεόραση.


Σχολιάστε εδώ