ENA ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ!

Το μεσημέρι της Πέμπτης η πρόσβαση στο μπλογκ είχε αποκλειστεί και στη διεύθυνσή του εμφανιζόταν το μήνυμα για παραβίαση των όρων λειτουργίας που θέτει η Google. Για την ελληνική μπλογκόσφαιρα και τη δημοσιογραφική κοινότητα αυτό σήμαινε… φίμωση του μπλογκ, το οποίο διατηρεί ανοιχτά μέτωπα με δημοσιογράφους και πολιτικούς. Δεν επρόκειτο όμως γι’ αυτό.

Η Google ανακοίνωσε ότι για μερικές ώρες έκλεισαν κάποια μπλογκ προκειμένου να ελεγχθούν καταγγελίες και ενδείξεις για τη συμμετοχή τους στη διακίνηση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Την ίδια στιγμή η πλατφόρμα της Google δέχθηκε και επιθέσεις από χάκερ. Αργότερα, βέβαια, η κατάσταση επανήλθε σε καθεστώς κανονικής λειτουργίας, πλην όμως οι διαχειριστές του μπλογκ troktiko (επικεφαλής των οποίων φέρεται ο Σωκράτης Γκιόλιας, πρώην συνεργάτης του Μ. Τριανταφυλλόπουλου) ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα προσπάθειας για τη φίμωσή τους. Αυτό, όμως, που δεν εξηγούν είναι:

= Πώς είναι δυνατόν την ίδια στιγμή να έχει διακοπεί η πρόσβαση σε εκατοντάδες μπλογκ ανά τον κόσμο;

= Πού είναι το email με το οποίο η Google τους ενημέρωσε ότι διακόπτει την πρόσβαση; Η Google δεν «κατεβάζει» μπλογκ παρά μόνο με δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις «προειδοποιεί» για το ύφος του περιεχομένου.

=Αν επρόκειτο για μεθόδευση κατά του μπλογκ, τότε πώς οι διαχειριστές του μπλογκ κατάφεραν να το θέσουν εκ νέου σε λειτουργία; Πίεσαν οι ίδιοι την Google ή η εταιρεία απλώς άλλαξε γνώμη;

Πρόκειται για απλές ερωτήσεις που όμως κανείς δεν έθεσε. Ακόμα και μεγάλες εφημερίδες υιοθέτησαν, στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους το σενάριο περί φίμωσης του blog…


Σχολιάστε εδώ