Τι χρεώνουν στον Τεν Κάτε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού

Το μέλλον του Τεν Κάτε στην Παιανία θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο και μπορεί να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις, αν και στο «τριφύλλι» επιδιώκουν να αποφύγουν τις ευθύνες για τη λήψη απόφασης που θα σημάνει το διαζύγιο των δύο πλευρών. Τόσο για να μη χρεωθούν αργότερα μια λανθασμένη επιλογή, όσο και για να μην υποχρεωθούν να πληρώσουν την αποζημίωση του Ολλανδού.

Για αρκετούς, πάντως, οι τελευταίες μέρες αποτελούν την προαναγγελία του διαζυγίου. Το οποίο ενδέχεται να βγει και με επεισοδιακό τρόπο, καθώς στον Παναθηναϊκό ακούγεται ότι «ξεπεράσαμε τα όριά μας με τον προπονητή, αλλά εκείνος εξακολουθεί να κάνει του κεφαλιού του».

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι χρεώνουν οι «πράσινοι» στον Τεν Κάτε. Πρώτα την αδυναμία των βοηθών του να εντοπίσουν τα προβλήματα των αντιπάλων. Η ακτινογραφία της Σπάρτα οδήγησε σε λάθη τακτικής, που απείλησαν τον Παναθηναϊκό με αποκλεισμό.
«Έστειλε έναν συνεργάτη του, αλλά εκείνος μάλλον έκανε τουρισμό», ήταν ένα πικρόχολο σχόλιο για την αποκρυπτογράφηση των Τσέχων.

Τον Ολλανδό κατηγορούν ακόμα και για αλαζονεία, που οδηγεί στην οικονομική ζημία της ομάδας. Υποστηρίζουν, δηλαδή, οι «πράσινοι» ότι ο Τεν Κάτε απαξιώνει παίκτες, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν, έστω και ως εναλλακτικές λύσεις. Ως επιχείρημα χρησιμοποιούνται ο Δάρλας και ο Κλέιτον, κατά κύριο λόγο.

Επίσης του καταλογίζουν ότι επιμένει να χρησιμοποιεί συγκεκριμένους παίκτες, ακόμα και σε άγνωστες θέσεις. Κορυφαίο παράδειγμα είναι ο Γκάμπριελ, τον οποίο τον βάζει όπου υπάρχει κενό, έστω και αν καταλαβαίνει ο καθένας ότι ο Βραζιλιάνος δεν μπορεί να γίνει 10άρι ή αριστερό χαφ.

Επίσης ο Τεν Κάτε κατηγορείται ότι αντί να δουλέψει για να βελτιώσει την ομάδα, τον ενδιαφέρουν περισσότερο οι ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια, αλλά και η εξασφάλιση άλλοθι όταν γίνονται διακριτές οι δικές του ευθύνες.

«Τη μια μέρα βγαίνει και λέει ότι οι παίκτες δεν ακολούθησαν στην Πράγα την τακτική του και πως δεν τον ενδιαφέρει η κριτική των ΜΜΕ, αλλά μετά την πρόκριση τα βάζει με όσους επεσήμαναν τα λάθη του, λες και ο ίδιος είναι αλάνθαστος», υποστηρίζουν στην Παιανία.
Γίνεται αντιληπτό ότι το επόμενο διάστημα θα ασκηθεί έντονη πίεση στον Τεν Κάτε. Εάν ο Ολλανδός αντέξει, το διαζύγιο θα βγει τον Σεπτέμβριο. Εάν, όμως, λυγίσει και αποφασίσει να ακολουθήσει την τακτική της σύγκρουσης, τότε οι εξελίξεις θα ‘ναι άμεσες.


Σχολιάστε εδώ