Στα Ενδότερα των ομάδων

=Είναι σημαντικό στοιχείο για οποιονδήποτε οργανισμό η ύπαρξη ενός ανθρώπου ικανού να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Ο Τεν Κάτε τα κατάφερε με το ξέσπασμά του και αντί να ασχολούνται οι φίλοι του «τριφυλλιού» με τα όποια κενά έχει η ομάδα τους, αναλώνουν τον χρόνο τους σε κριτικές για τη συμπεριφορά του προπονητή.
=Από μια πλευρά, δηλαδή, ο Τεν Κάτε έκανε καλό στα στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στον εαυτό του προκάλεσε ζημιά ο Ολλανδός.
=Θα το αντιληφθεί όταν έρθει το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα του «τριφυλλιού», είτε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Πρωτάθλημα.
=Ο Τεν Κάτε, πάντως, έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιους από τους παίκτες του. Ειδικά η σχέση του με τον Γιώργο Καραγκούνη μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική όσον αφορά στο μέλλον του στον Παναθηναϊκό.
=Ο διεθνής μέσος μπορεί να διαμορφώσει το κλίμα στα αποδυτήρια υπέρ του Ολλανδού. Ο προπονητής βέβαια επιχειρεί να πάρει με το μέρος του και άλλους παίκτες και ειδικά τους νέους, που θεωρούνται καθοριστικοί στην προσπάθεια των «πρασίνων» να πραγματοποιήσουν καλή πορεία στην Ευρώπη και να πετύχουν τους στόχους τους.
=Κι ενώ πηγαίνουν καλά τα πράγματα με τους παίκτες, δηλαδή βελτιώνεται η σχέση τους με τον προπονητή, ο Τεν Κάτε χάνει στηρίγματα στην ΠΑΕ. Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο μειώνονται εκείνοι που εκτιμούν πως με αυτόν τον προπονητή μπορεί να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.
=Έμεινε στο Μαρούσι ο Γιώργος Διαμαντόπουλος. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και η επιθυμία του να παραμείνει στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους.
=Το «κιτσάκι» έχει γυρίσει τη μισή Ευρώπη. Αλλά βαρέθηκε την ξενιτιά και παράλληλα σκέφτεται να νοικοκυρευτεί, όπως συζητούν στα βόρεια προάστια.
=Στο επίκεντρο βρέθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος. Τόσο για το θέμα του Λεονάρντο, όσο και επειδή αρκετοί εξέφραζαν την επιθυμία να του ευχηθούν χρόνια πολλά.
=Τι σχέση, όμως, μπορεί να έχει ένας Νίκος με τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος; Είναι μια εύλογη απορία που, όμως, προκαλεί γέλια όταν την καταθέτει κάποιος σε όσους υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του «Δικέφαλου» είχε την Πέμπτη την προσωπική γιορτή του…
=Στο παρελθόν μόνο ο Πέτρος Στάθης είχε δεχθεί ευχές την ίδια μέρα. Προφανώς οι δύο παράγοντες έχουν κοινά στοιχεία, πέρα από το γεγονός ότι σε διαφορετικές εποχές ανέλαβαν την ευθύνη να διοικήσουν την ΠΑΕ ΑΕΚ και να τη βγάλουν από το αδιέξοδο.
=Έστω και αργά, πάντως, ο Στάθης τα κατάφερε! Με τον Θανόπουλο, όμως, δεν μπορεί να ξέρει κάποιος τι θα συμβεί…
=Ο πρόεδρος της Ένωσης, τελικά, τείνει να γίνει ο… Τεν Κάτε της ομάδας του. Κάθε μέρα που περνάει χάνει και κάποιους υποστηρικτές.
=Όπως πάνε τα πράγματα, σε έναν μήνα δεν θα ‘χει άνθρωπο να πει μια καλημέρα. Κι αυτό δεν είναι δική μας διαπίστωση, αλλά σχόλιο ανθρώπου που συνομιλεί και συνεργάζεται καθημερινά με τον Θανόπουλο.
=Επειδή καταπιαστήκαμε με την ΑΕΚ, ας μείνουμε σε αυτήν. Τι σας έγραψε ο διπλανός πριν από δύο εβδομάδες για τις διαφορές ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς και τη διοίκηση της ΚΑΕ; Από τη Δευτέρα επιβεβαιώνεται πλήρως το θέμα μας, καθώς και στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν αρνητικά σχόλια για τον Μπάμπη Καραμανλή.
=Το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές εμφανίστηκε και στις εφημερίδες. Η ΑΕΚ να κινδυνεύει να βρεθεί στο κέντρο μιας διαμάχης, για τις επιπτώσεις της οποίας δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος με βεβαιότητα.
=Είναι αλάθητο το κριτήριο του κόσμου. Ξέρει να αναγνωρίζει όσους προσφέρουν ανιδιοτελώς στην ομάδα που αγαπάνε και φροντίζει να επιβραβεύει με τη συμπεριφορά του εκείνους που αφιερώνουν τη ζωή τους και τα λεφτά τους σε έναν σύλλογο.
=Κι ενώ στην Ένωση μόνο… ενωμένοι δεν είναι, στον Πανιώνιο βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα της αποχώρησης του Ηλία Λιανού. Βοήθησε, βέβαια, και ο πρώην ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, καθώς κράτησε τις υποσχέσεις που έδωσε όταν αποφάσισε να αποχωρήσει.
=Ο Λιανός τα βρήκε με όλους τους παίκτες που είχαν οικονομικές εκκρεμότητες από την προηγούμενη περίοδο. Έτσι, οι διάδοχοί του στη διοίκηση της ΚΑΕ μπόρεσαν και έκαναν τον προγραμματισμό τους δίχως πονοκεφάλους από το παρελθόν.
=Γκολάρα έβαλε ο Γιώργος Σαμαράς στον επαναληπτικό Ντιναμό Μόσχας – Σέλτικ. Ο έλληνας στράικερ απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στους επικριτές του, που υποστήριζαν ότι δεν έχει θέση στο ρόστερ των «Κελτών».
=Το γκολ της Μόσχας ήταν το δεύτερο εντυπωσιακό που επιτυγχάνει ο Σαμαράς μέσα σε 10 μέρες. Είχε προηγηθεί ένα ανάλογο στο φιλικό της Σέλτικ και της Τότεναμ.
=«Είναι από τους λίγους έλληνες διεθνείς που βρίσκονται σε καλή κατάσταση», σχολίαζε παράγοντας της
ΕΠΟ που έχει ανοικτή γραμμή με τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για όσα συμβαίνουν με την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος και η απόδοση του Σαμαρά μπορεί να αυξήσει την αισιοδοξία του για το κρίσιμο
ματς της Εθνικής με την Ελβετία.
=Γενικά, πάντως, ο Ρεχάγκελ δείχνει ιδιαίτερα προβληματισμένος για την κατάσταση των ελλήνων διεθνών. Πέρα από την έλλειψη αγώνων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι παίκτες βρίσκονται μακριά από τον καλό εαυτό τους, σε αντίθεση με τους Ελβετούς που θα παίξουν προερχόμενοι από φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.
=Μετά την Καλαμαριά και τον ΠΑΟΚ, ο Στέλιος Ηλιάδης υπέγραψε στον Ηρακλή. Ο 23χρονος ήθελε να μείνει στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό έκανε πίσω ενώ είχε δώσει τα χέρια με τον Μάκη Ψωμιάδη για να πάει στην Καβάλα, όπου τον υπολόγιζε και ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Παπακώστας.
=Φυσικά, ο Ηλιάδης θα προτιμούσε να φορέσει τη φανέλα της… καρδιάς του, αλλά στον Άρη αποφάσισαν να μην ασχοληθούν με την περίπτωσή του, αν και ξέρουν ότι επί της ουσίας αποτελεί οπαδό της ομάδας. Ενδεχομένως πλήρωσε ο Ηλιάδης τους φόβους που εξέφρασε στο παρελθόν όταν τον προσέγγισε ο Λάμπρος Σκόρδας.
=Φοβερός ανταγωνισμός δημιουργήθηκε ανάμεσα στους οπαδούς του Άρη και της ΑΕΚ με αφορμή την επίσκεψη της Μπόκα Τζούνιορς στην Ελλάδα. Οι Αθηναίοι προσπάθησαν Πέμπτη και Παρασκευή να δημιουργήσουν καλύτερη ατμόσφαιρα από εκείνη που έφτιαξαν οι Θεσσαλονικείς.


Σχολιάστε εδώ