Προς μεταβίβαση της άδειας από την Hellas Sat στον ΟΤΕ

Υπεγράφη η σύμβαση και τώρα μεταβιβάζεται! Με καθυστέρηση έξι μηνών, το Δημόσιο υπέγραψε με την Hellas Sat, στις 31 Ιουλίου, τη σύμβαση παραχώρησης για την

ανάπτυξη δορυφορικών συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Για λογαριασμό του Δημοσίου υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος, δίνοντας τέλος στην αναμονή της θυγατρικής του ΟΤΕ, η οποία είχε εξασφαλίσει πριν από έναν χρόνο τη σχετική άδεια από το ΕΣΡ. Το εντυπωσιακό είναι πως η άδεια πρόκειται να μεταβιβαστεί από τη θυγατρική Hellas Sat στον ΟΤΕ, ο οποίος μπαίνει, έστω και εμμέσως, στην αγορά των ΜΜΕ και στην Ελλάδα. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει η σύμβαση παραχώρησης στον ΟΤΕ να κριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και, ως εκ τούτου, η έναρξη των δορυφορικών συνδρομητικών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών δεν μπορεί να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να κριθεί σε νομικό επίπεδο η μάχη ΟΤΕ – Forthnet που ήδη διεξάγεται σε τηλεφωνία και τηλεόραση, να φανεί δηλαδή αν ο υπό γερμανική διοίκηση ΟΤΕ θα έχει δεσπόζουσα θέση ή όχι στο σύνολο μιας νέας, υπό διαμόρφωση, αγοράς, που θα περιλαμβάνει την τηλεφωνία και το διαδίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, η Forthnet προσπέρασε επιτυχώς τα εμπόδια, εξασφαλίζοντας την έγκριση της Επιτροπής για την αγορά της NetMed, αποκρούοντας και τις σχετικές καταγγελίες. Βέβαια, ο ΟΤΕ την περίοδο αυτή δείχνει να στηρίζει περισσότερο το εγχείρημα στην IPTV, καθώς ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός δεύτερου αθλητικού καναλιού, του conn-x TV Sports 2, στη σχετική πλατφόρμα conn-x TV.

Το conn-x tv Sports 2 θα καλύπτει με ζωντανές μεταδόσεις σημαντικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, με ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους έλληνες φιλάθλους, όπως το αυστριακό πρωτάθλημα και το γερμανικό πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, καθώς και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο, όπως διεθνή μίτινγκ στίβου, διεθνή τουρνουά μπάσκετ, τουρνουά τένις, ευρωπαϊκά λιγκ βόλεϊ, αγώνες αυτοκινήτου DTM και Indy cars κ.ά.


Σχολιάστε εδώ