Ούτε λέξη για την εκποίηση της περιουσίας του ΜΤΣ

Κύριε Διευθυντά

Η ενημέρωση του κοινού από τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και μη, για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων είναι σχεδόν καθημερινή. Ούτε λέξη για το ασφαλιστικό ταμείο των απόστρατων αξιωματικών Μετοχικού Ταμείου Στρατού.

Την εκποίηση της περιουσίας του ΜΤΣ, αρχής γενομένης το 1994 έως περίπου το 2001 έφερε στην επιφάνεια ο ανθυπολοχαγός ε.α. Νίκος Τοτονίδης, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΔΑΣ, μερισματούχος αρχισυντάκτης της μηνιαίας πανελλαδικής κυκλοφορίας, εφημερίδος «ΒΗΜΑ των Παλαίμαχων», ο ίδιος είναι κάτοχος δημοσιογραφικής ταυτότητας.

Με τις παραπάνω ιδιότητες ο κ. Τοτονίδης έκανε έρευνα σχετικά με την εκποίηση της περιουσίας του ΜΤΣ.

Σε προηγούμενη επιστολή μου, η οποία δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα σας, ανέφερα τα περιουσιακά στοιχεία του ΜΤΣ, δημιούργημα απομάχων στρατιωτικών της προπολεμικής περιόδου.

Ένας μόνιμος ανθυπολοχαγός ε.α. είχε τον ανδρισμό να αποκαλύψει την πώληση της περιουσίας του ΜΤΣ, είχε επίσης τον ανδρισμό ν’αναφέρει τα ονόματα των υπευθύνων, όπως και τα ονόματα εκείνων που υπέγραψαν τη χορήγηση 500 εκατ. δρχ. για την παροχή μερίσματος από το ΜΤΣ, στους αξιωματικούς που επάνδρωσαν τον ΕΛΑΣ.

Ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει τη σύνταξή τους, -προήχθησαν στον ανώτατο βαθμό, λαμβάνουν πλήρη σύνταξη. Ο μερισματούχος στρατιωτικός πληρώνει το μέρισμά τους.

Ο κ. Τοτονίδης δέχτηκε 14 μηνύσεις. Και αγωγές από στρατηγούς. Εκεί, κατάντησαν τον ανδρισμό των αξιωματικών οι Απριλιανοί, τον εξευτέλισαν στη συνέχεια οι πολιτικοί, εξευτέλισαν τον βαθμό του Αντγου 10.000 μαϊμούδες στρατηγοί. Οι Κινέζοι δεν έχουν τόσους πολλούς. Όλες οι χαριστικές προαγωγές και χορηγίες σε βάρος των στρατιωτικών με ομαλή σταδιοδρομία.

Δημήτρης Μπήκος

Στρατιωτικός ε.α.


Σχολιάστε εδώ