Οι βιομηχανίες τροφίμων και ο καρκίνος

Κύριε Διευθυντά,

Τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει τη χώρα μας φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ραδιενεργά κατάλοιπα, συντηρητικά, χρωστικές ουσίες και διάφορα πρόσθετα που περιέχονται σε κονσερβαρισμένες τροφές και αποτελούν καθημερινό αποδομητή της υγείας μας.

Όμως αυτές οι λεγόμενες και ακαταλαβίστικες για τον καταναλωτή ενδείξεις Ε100, Ε130, Ε480 κ.λπ. είναι καρκίνος.

Έχουν βρεθεί χημικά σε οθόνες υπολογιστών, σε καθίσματα αυτοκινήτων, σαμπουάν, πλαστικές φιάλες νερού κ.λπ. Ακόμη σε μεταλλικές κούπες που ήταν καλυμμένες με βισφενόλιο Α, το οποίο μιμείται τα οιστρογόνα και επηρεάζει τις ορμόνες. Οι φορητοί υπολογιστές εκπέμπουν πολυμπρομινέιτιντ και υπεφινίλιο.

Αναφέρω ενδεικτικά Ε105, Ε111, Ε123, Ε125, Ε124, 126, 130, 131, 142, 141, 152, 171, 181, 210, 211, 212, 213, 221, 222, 239, 338, 450, 465, 477, 103 κ.λπ. είναι πολύ επικίνδυνα και καρκινογόνα.

Το κράτος, οι οικολογικές οργανώσεις και οι αρμόδιοι φορείς τι κάνουν;

Βασίλης Γιαννάκοβας


Σχολιάστε εδώ