Μπλέκει για πρώτη φορά ο Χριστοφοράκος τον ταμία του ΠΑΣΟΚ Π. Λάμπρου ότι του έδινε χρήματα!

Μάλιστα κατά τη χαρακτηριστική έκφραση αρμόδιου κυβερνητικού στελέχους «η έκδοση Χριστοφοράκου είναι μονόδρομος». Η κατάθεσή του όμως στη γερμανίδα εισαγγελέα κ. Μπόιμλερ-Χεσλ προκύπτει ότι έχει δύναμη σεισμού. Και προκύπτουν τεράστια ερωτήματα τόσο για τη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των ελληνικών ΜΜΕ, που την έθαψαν, όσο και για τη στάση των ελληνικών δικαστικών αρχών που δείχνουν να την αγνοούν!

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» ο Τ. Τέλογλου, ο Χριστοφοράκος με αυτήν του την κατάθεση όχι μόνο παραδέχεται πως δωροδοκούσε τα δύο μεγαλύτερα ελληνικά κόμματα, αλλά αναφέρει και συγκεκριμένα ονόματα: τον Γ. Βαρθολομαίο (ταμία της Ν.Δ. την περίοδο 1998-2004), τον Π. Λάμπρου (ταμία του ΠΑΣΟΚ την ίδια περίοδο) και τον Θ. Τσουκάτο!

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τ. Τέλογλου στην «Καθημερινή»:

• «Στην πολύωρη κατάθεση-απολογία του στην κ. Μπόιμλερ-Χεσλ ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρθηκε μόνο σε τρεις αποδέκτες χρημάτων από τα “μαύρα ταμεία” στην Ελλάδα και συνέδεσε τις πληρωμές από το 1998 έως το 2004 σε “καλλιέργειες του πολιτικού τοπίου προς όφελος της εταιρίας”. Είπε ότι έδινε τα χρήματα αυτά σε μετρητά ή σε εμβάσματα, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό, στους ταμίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Βαρθολομαίο και Πέτρο Λάμπρου. Εκτός από αυτούς είπε ακόμη ότι έδωσε χρήματα στον κ. Θόδωρο Τσουκάτο. Η κ. Μπόιμλερ έμαθε σχετικά γρήγορα ότι ο Βαρθολομαίος δεν βρίσκεται στη ζωή και ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι πια ταμίας του ΠΑΣΟΚ, όπως και το γεγονός ότι ο κ. Θόδωρος Τσουκάτος είχε αναλάβει την ευθύνη της “εισφοράς στο κόμμα” από τον κ. Χριστοφοράκο.

Οι βοηθοί του Βαρθολομαίου και ο κ. Πέτρος Λάμπρου δεν έχουν, πάντως, κληθεί στην προανάκριση από τον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου ούτε στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης από τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό στην Αθήνα»…

Και ενώ, επαναλαμβάνουμε, τα παραπάνω θα έπρεπε να ήσαν αρκετά για να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, τίποτα δεν συνέβη! Καμιά αντίδραση απ’ τα θιγόμενα κόμματα, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, η παραμικρή αντίδραση απ’ τον Π. Λάμπρου (ο Θ. Τσουκάτος έχει παραδεχτεί ότι πήρε χρήματα απ’ τον Χριστοφοράκο, για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ), καμιά αντίδραση απ’ τα ΜΜΕ! Μούγγα δηλαδή που… λέει πολλά!

Όπως επίσης υποβαθμίστηκε, μάλλον θάφτηκε, και άλλο επίμαχο απόσπασμα που περιέχεται στο ρεπορτάζ του Τ. Τέλογλου, σύμφωνα με το οποίο η νομική πλευρά της Siemens ήδη από τον Φλεβάρη του 2008 παραδέχεται ότι:

• «Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος όχι μόνο τροφοδοτούσε με χρήματα τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα, αλλά φρόντιζε ώστε, στο πλαίσιο μιας αναμέτρησης στην Ελλάδα, να εκλεγούν πολιτικοί που ήσαν φίλα προσκείμενοι στα συμφέροντα της Siemens. Ο κ. Χριστοφοράκος υποσχόταν μετρητά και σε συγκεκριμένα πρόσωπα επαφές που θα διασφάλιζαν τα συμφέροντα της Siemens στην υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΤΕ»!

Στο μεταξύ και σχετικά με τον άλλο φυγόδικο, τον Χρ. Καραβέλα, ενώ αρχικά υπήρχε η προσδοκία ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου η ελβετική δικαιοσύνη θα αποφάσιζε να δώσει στην ελληνική τα στοιχεία των λογαριασμών του, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Κι έτσι, σύμφωνα με τις νεώτερες εκτιμήσεις, αυτό αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του Οκτώβρη, χωρίς και να αποκλείεται να καθυστερήσει λίγο ακόμα…


Σχολιάστε εδώ