Μπάσκετ

Διότι ενδεχόμενη αποπομπή του «Σόφο» από την «επίσημη αγαπημένη» θα τον οδηγούσε στα αζήτητα. Ας μην ξεχνάμε ότι το επεισόδιο προκλήθηκε με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, μελλοντικό συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό. Μόνο που στον Πειραιά δεν έχουν διάθεση να προσφέρουν άλλο ένα συχωροχάρτι στον Σχορτσιανίτη και αν τον έδιωχνε ο Καζλάουσκας, τότε θα έπαιρναν κι εκείνοι ανάλογες αποφάσεις.

Ο Λιθουανός, όμως, κράτησε τον Σχορτσιανίτη. Ποντάρει πολλά σε αυτόν και θεωρεί ότι μόνο δείχνοντάς του κατανόηση μπορεί να τον φέρει στο φιλότιμο στις προπονήσεις και στους αγώνες. Γι’ αυτό του έδωσε άλλη μία ευκαιρία, με την απαραίτητη διευκρίνιση ότι «είναι η τελευταία».

Ένας άλλος πονοκέφαλος του Καζλάουσκας αφορά στην περιφέρεια της Εθνικής. Οι απουσίες Παπαλουκά και Διαμαντίδη περιόρισαν τις λύσεις. Επί της ουσίας μόνο ο Ζήσης και ο Σπανούλης δείχνουν έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Ο Καλάθης διαθέτει στοιχεία για να βοηθήσει, αλλά στην Εθνική ακούγεται ότι «δεν είναι ακόμα έτοιμος για να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ». Αν προσθέσουμε και τις ενοχλήσεις του Παπαμακάριου, είναι φυσιολογικός ο προβληματισμός του λιθουανού τεχνικού, ο οποίος θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του τον Χατζηβρέττα.

Το παλεύει η ΑΕΚ για τον Κασελάκη

Μπορεί να άργησαν πολύ οι άνθρωποι της ΑΕΚ να κλείσουν τον Λεωνίδα Κασελάκη, με συνέπεια να εκτοξευθεί η αξία του νεαρού φόργουορντ, αλλά ο «Δικέφαλος» παραμένει πρώτη επιλογή για τον Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων. Κυρίως επειδή εκτιμά ότι στην Ένωση θα βρει χρόνο συμμετοχής, σε αντίθεση με τις άλλες μεγάλες ομάδες, οι οποίες διαθέτουν πλειάδα αστέρων και οι νεαροί παίκτες απλώς συμπληρώνουν το ρόστερ και συμμετέχουν στις προπονήσεις. Φυσικά, για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του νεαρού παίκτη θα πρέπει να δοθούν οι εγγυήσεις για τη διασφάλιση των χρημάτων, στα οποία θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, αν κρίνουμε από την οικονομική κατάσταση των «κιτρινόμαυρων», αλλά στην ΑΕΚ εκφράζουν την αισιοδοξία τους. Το ίδιο πράττουν και όταν αναφέρονται στον Μάκη Νικολαΐδη, με τον οποίο υπάρχει κατ’ αρχάς συμφωνία, αλλά και με τον Αβραάμ Καλλινικίδη. Για τη μεταγραφή του τελευταίου στην Ένωση σας έχουμε γράψει αρκετούς μήνες πριν το μυριστούν τα υπόλοιπα ΜΜΕ και η ολοκλήρωση της μεταγραφής θεωρείται τυπική διαδικασία.

Προβάδισμα το Μαρούσι για Πελεκάνο

Με την προσθήκη του Λιβόν Κένταλ, το Μαρούσι φαίνεται να καλύπτει τα κενά του κάτω από τα καλάθια και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στρέφεται πλέον στην αναζήτηση ενός σμολ φόργουορντ που αφενός να είναι προσηλωμένος στην άμυνα, αφετέρου να μπορεί να στείλει την μπάλα στο… διχτάκι, δηλαδή να έχει έφεση στο σκοράρισμα. Ο παίκτης που καλύπτει τις προδιαγραφές του νεαρού τεχνικού είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος. Ο διεθνής γκαρντ-φόργουορντ αποτελεί ένα από τα πλέον καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού, καθώς για την απόκτησή του ενδιαφέρονται ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και ο Πανελλήνιος. Οι άνθρωποι του Αμαρουσίου, ωστόσο, ελπίζουν πως θα εξασφαλίσουν τον δανεισμό του Περιστεριώτη, τόσο επειδή υπολογίζουν στις καλές σχέσεις με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, όσο και διότι ποντάρουν στο γεγονός πως ο παίκτης προτιμά να μείνει στην Αθήνα.

«Είναι δύσκολη περίπτωση, αλλά έχουμε αποδείξει στον Ολυμπιακό ότι βοηθάμε να βελτιωθούν οι παίκτες που έρχονται δανεικοί», υποστηρίζουν στο Μαρούσι. Κλειδί στην υπόθεση μπορεί να αποδειχθεί και η παρουσία του Μπαρτζώκα στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων», καθώς ο νεαρός τεχνικός έχει διατελέσει συνεργάτης του «δράκου» και γνωρίζει τη φιλοσοφία του και τον τρόπο που δουλεύει με τους παίκτες, ώστε να τους διατηρεί σε υψηλό επίπεδο.


Σχολιάστε εδώ