Μικρά και… ενοχλητικά

– Δαγκώθηκαν στην ΕΚΥΟ οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι όταν έμαθαν τις μηνιαίες αποδοχές που λαμβάνουν οι τρεις σύμβουλοι του διευθυντή της υπηρεσίας κ. Ζαμπέλη. Οι τρεις αυτές θέσεις, υποστηρίζουν, «δημιουργήθηκαν» από το πουθενά, καθώς ποτέ δεν προβλέπονταν σύμβουλοι. Λέγεται ότι οι σύμβουλοι έχουν ένα κοινό στο βιογραφικό τους. Εργάζονταν στο παρελθόν μαζί με τον διευθυντή της ΕΚΥΟ σε ιδιωτική τράπεζα.

– Τελικά χαμένη είναι η Εκκλησία με τον σαματά από τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Συνόδου για το φιλμάκι του Κ. Γαβρά για το Μουσείο της Ακρόπολης που προβάλλει φιγούρες ρασοφόρων να καταστρέφουν τον ναό της Ακροπόλεως. Το υπουργείο Πολιτισμού τούς έκανε τη χάρη, μετά την παρέμβασή τους, και κόπηκε το επίμαχο σημείο, αλλά μετά τη διεθνή κατακραυγή το φιλμάκι προβάλλεται κανονικά.

– Και μια και το έφερε η κουβέντα: Κύριε υπουργέ Πολιτισμού, γνωρίζετε πόσο κόστισαν στον προϋπολογισμό του υπουργείου σας αυτά τα περίφημα ολιγόλεπτα φιλμάκια που δείχνουν να μεταφέρονται π.χ. τα αρχαία από το παλιό στο νέο μουσείο της Ακρόπολης; Κάτι ακούγεται για δευτερόλεπτο και δεκαχίλιαρο (σε ευρώ πάντα). Για ελέγξτε το.

– Στη Ρωσία έχουν ανοίξει συζήτηση για τα «πρωτεία» στην Ορθόδοξη Εκκλησία διοργανώνοντας ημερίδες και συστήνοντας ειδικές επιτροπές για να μελετήσουν το θέμα. Όταν στο «ΠΑΡΟΝ» γράφαμε για τις βλέψεις του Πατριαρχείου Μόσχας, κάποιοι μιλούσαν για συνάντηση Βαρθολομαίου – Κύριλλου σε πολύ καλό κλίμα. Από τη Μόσχα με αγάπη…

– Κάτι η ηλικία, κάτι τα προβλήματα υγείας μέσα στον Αύγουστο ο πρώην Αττικής Παντελεήμονας Μπεζενίτης βγαίνει από τον Κορυδαλλό. Μετά το Πατριαρχείο Μόσχας στο Φανάρι έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα και την περίπτωσή του. Το έφερε από εδώ, το έφερε από εκεί, ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε τελικά την «καυτή πατάτα» της υπόθεσης του Μπεζενίτη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

– Aγανακτισμένοι δηλώνουν και πάλι, μαθαίνουμε, οι υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας με τα πεπραγμένα του νεόκοπου διευθυντή Αλέξανδρου Κατσιάρα που έχει τοποθετήσει εκεί ο Αρχιεπίσκοπος. Ο κ. Κατσιάρας δεν εμπιστεύεται (σχεδόν) κανέναν παρά μόνο την εν Χριστώ αδελφή και πιστή συνεργάτιδά του που δεν χάνει ευκαιρία μέχρι και στον… καφετζή του σταθμού να επικαλείται το όνομα του Ιερωνύμου και, δήθεν, να ομιλεί για λογαριασμό του. Από κοινού, λένε οι φήμες, αναζητούν πίσω από κορνίζες, καρέκλες και γραφεία κοριούς επειδή νομίζουν ότι οι πάντες τους παρακολουθούν! Αντί να έχει το γραφείο του ανοικτό σε όλους τους συνεργάτες (έτσι όπως τουλάχιστον ανεξαιρέτως όλοι οι διευθυντές του σταθμού έπρατταν) ο κ. Κατσιάρας βλέπει γύρω του εχθρούς. Τους τελευταίους δύο μήνες κάνουν μάλιστα ένορκη διοικητική εξέταση επειδή έπεσε το ψηφιακό σύστημα μετάδοσης του προγράμματος του σταθμού. Τεχνικοί και κληρικοί καλούνται σε εξαντλητικές απολογίες για ένα τεχνικό πρόβλημα που ο διευθυντής του σταθμού και ο νέος κληρικός-τεχνικός διευθυντής (ο οποίος αμείβεται και αδρά μαθαίνουμε…) είδαν ως ευκαιρία -όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- για να εισπράξουν χρηματική αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία… Μήπως, Μακαριώτατε, κάποια στιγμή θα έπρεπε να δείτε τι γίνεται σε αυτό το πολύπαθο ραδιοφωνικό σας σταθμό και να αγκαλιάσετε τα παιδιά αυτά; Είναι βέβαιο ότι θα είχατε καλύτερα αποτελέσματα από το να είναι (όλοι) οι εργαζόμενοι απέναντι. Εκτός αν υπάρχει η πρόθεση από τον διευθυντή και τη συνεργάτιδά του να τους διώξετε όλους…


Σχολιάστε εδώ