Και νέες επιχειρήσεις-σκούπα

Μετά την επιτυχημένη, κατά τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, έκβαση της πρώτης φάσης (μετά τις ευρωεκλογές) των επιχειρήσεων-σκούπα με στόχο την εκκαθάριση του κέντρου αλλά και βασικών σημείων των μεγάλων πόλεων απ’ την ανεξέλεγκτη εγκαταβίωση των λαθρομεταναστών με ό,τι αυτή συνεπαγόταν (πόλωση με τους μόνιμους κατοίκους, κίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια, έξαρση της εγκληματικότητας κ.λπ.), θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες επιχειρήσεις.

Στόχος, σύμφωνα με τον κεντρικό κυβερνητικό σχεδιασμό, αυτήν τη φορά να εκκαθαριστούν πλήρως τα αστικά κέντρα απ’ την ανεξέλεγκτη εγκαταβίωση λαθρομεταναστών, να αλλάξει η σημερινή, απαράδεκτη τόσο αισθητικά όσο και κοινωνικά εικόνα και εν τέλει να μεταφερθεί η πλειονότητα των λαθρομεταναστών στα ειδικά κέντρα υποδοχής τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να συγκροτούνται.

Ειδική μέριμνα, σύμφωνα με έγκυρη κυβερνητική πηγή, θα ληφθεί για τους ανήλικους λαθρομετανάστες, που αποτελούν μια πολυάριθμη ομάδα.

Μάλιστα και σύμφωνα με τα στοιχεία και την εμπειρία απ’ τη μέχρι σήμερα αντιμετώπιση του όλου θέματος, σε κάθε «επιχείρηση» τα ανήλικα παιδιά που ανευρίσκονται στους χώρους εγκαταβίωσης είναι από 350 έως 400!

Μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι και αρκετά δύσκολο να ελεγχθεί η πραγματική τους ηλικία, αφού στερούνται νόμιμων πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων, ενώ είναι σύνηθες να δηλώνεται ηλικία μεγαλύτερη απ’ την πραγματική.

Σημειώνεται δε ότι για τα παιδιά αυτά και μέχρι την ενηλικίωσή τους το υπουργείο

Υγείας-Πρόνοιας αναλαμβάνει τη σίτιση και τη στέγασή τους, καθώς και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.


Σχολιάστε εδώ