«Ζούγκλα» με «troktika»!

Κορυφώνεται η σύγκρουση μεταξύ των δύο πρώην συνεργατών και κουμπάρων, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και Σωκράτη Γκιόλια. Ο πρώτος φέρεται να κατέθεσε μήνυση για τις αναφορές του μπλογκ troktiko, που σε συνδυασμό με μια ακόμη από στέλεχος του Alpha, φαίνεται ότι προωθήθηκε από την Υπηρεσία Ελέγχου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Google για να το «κατεβάσει», με την κατηγορία ότι συκοφαντεί τους θιγόμενους. Πράγματι, για κάποιες ώρες από το μεσημέρι ως το βράδυ της Παρασκευής το troktiko έμεινε εκτός λειτουργίας, αλλά στη συνέχεια επανήλθε, με νέες επιθέσεις εναντίον του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Συμπτωματικά την ίδια ημέρα προβληματική ήταν η παρουσία των ελληνικών μπλογκ με την κατάληξη blogspot, ενώ προβλήματα τεχνικής φύσεως, από την εταιρεία που το φιλοξενεί, αντιμετώπισε και το antinews. Δεν φαίνεται ωστόσο να υπάρχει κάποιος συσχετισμός με την κεντρική αντιπαράθεση Τριανταφυλλόπουλου – Γκιόλια.
Ο τρόπος αντιμετώπισης πάντως των δυσφημιστικών μπλογκ από την κυβέρνηση μάλλον αλλάζει. Δηλαδή, αντί να εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνταξης μιας νέας νομοθεσίας, ειδικά για το διαδίκτυο και τα μπλογκ, αυτό που ερευνάται με κάποιες υποθέσεις «οδηγούς» είναι η αξιοποίηση της
υφιστάμενης νομοθεσίας, με την κατάθεση μηνύσεων εναντίον των σελίδων που φέρονται να συκοφαντούν και στη συνέχεια με την απόσυρσή τους από την Google.


Σχολιάστε εδώ