Δεν μπορούν οι μηχανικοί του δήμου

Διερωτάται λοιπόν κανείς γιατί αναθέτει σε εργολάβους τη διαμόρφωση χώρων του κεντρικού του κτιρίου. Δεν μπορούν οι μηχανικοί του δήμου να πραγματοποιήσουν το έργο αυτό; Κι αν λείπουν εργάτες και τεχνίτες, δεν μπορούν με τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες να τους βρουν;

Αφήνω το κόστος της διαμόρφωσης της πλατείας από τον εργολάβο. Στο σχετικό εισηγητικό σημείωμα αναφέρεται το ποσό των 151.920 ευρώ.

Γιατί χρειάζονται τα χρήματα αυτά και γιατί ο αρχικός ανάδοχος αντικαταστάθηκε με αποτέλεσμα να απαιτείται τώρα επιπλέον χρονικό διάστημα για την περαίωση του έργου, δεν εξηγείται. Κι έτσι για τη διαμόρφωση των χώρων μίας μόνο Διευθύνσεως από τις δεκάδες του δήμου απαιτούνται μέχρι στιγμής 150.000 ευρώ και 300 (!!!), ναι 300 ημέρες.

Καλά υπάρχει σοβαρότης ή όχι; Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες.

Χιλιάδες ευρώ για ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Τεράστιο το κόστος της συντήρησης των αυτοκινήτων του Δήμου Αθηναίων. Μόνο για τα ανταλλακτικά φορτηγών Isuzu, Honda, Scania, Mitsubishi προβλέπεται διενέργεια διαγωνισμού με ενδεικτικό προϋπολογισμό 232.050 ευρώ.

Δεν μνημονεύεται στο σχετικό εισηγητικό πόσα είναι αυτά τα φορτηγά και πόσα παλιά είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φθορές λόγω της χρήσης των αυτοκινήτων είναι μεγάλες. Διερωτώμεθα όμως, υπάρχει κάποια, έστω στοιχειώδης, καταγραφή των επισκευών που έχουν γίνει, της συχνότητάς τους, του κόστους κ.λπ.; Παρακολουθούνται;

Εκτιμώνται; Χαράσσεται κάποια συγκεκριμένη πολιτική; Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, συνολική, για το τροχαίο υλικό του Δήμου Αθηναίων. Έχει γίνει ποτέ; Θα μάθουν οι δημότες; Ή αυτοί έχουν ως υποχρέωση να πληρώνουν μόνο.

Κέντρα Υγείας/Δημοτικά Ιατρεία

Τα Δημοτικά Ιατρεία ως θεσμός ακούγονται ως κάτι καλό. Ποιο όμως είναι το πραγματικό καθημερινό έργο τους δεν είναι γνωστό.

Θα πρέπει λοιπόν να γνωστοποιηθούν συγκεκριμένα στοιχεία που θα αποδείκνυαν στην πράξη πόσοι τα επισκέπτονται και για ποια αιτία. Σε ποιες περιοχές της Αθήνας παρουσιάζεται και για ποιους λόγους αυξημένη ή μειωμένη προσέλευση. Ποιο είναι το κόστος λειτουργίας των Δημοτικών Ιατρείων, πόσοι γιατροί και ποιων ειδικοτήτων απασχολούνται σε αυτά, ποιο είναι το γενικότερο κόστος συντήρησής τους (ενοίκια, ηλεκτρικό, τηλέφωνο, νερό κ.λπ.) και τελικά αν τις υπηρεσίες που παρέχουν, όποιες και αν είναι αυτές, δεν μπορούν οι δημότες να τις βρουν αλλού, χωρίς κόστος για τον δήμο.

Σήμερα περιοριζόμαστε να αναφέρουμε δύο στοιχεία. Προβλέπεται προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας, όπως προφανώς αποκαλούνται πλέον τα Δημοτικά Ιατρεία, προϋπολογισμού 7.235.809 ευρώ και προβλέπεται επίσης προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος αποθήκευσης φαρμάκων – αναλώσιμων, προϋπολογισμού 1.041.250 ευρώ.

Πολλά δεν είναι τα χρήματα, δήμαρχε; Χρειάζονται όλα αυτά; Θα πιάσουν τόπο; Πληρώνουν οι δημότες, ασφαλώς όχι αγόγγυστα.

ΑΤΡΟΠΟΣ


Σχολιάστε εδώ