Απαλλοτριωμένο κτίριο κρίθηκε διατηρητέο!

Σαν να περίμεναν δηλαδή να κατατεθούν τα λεφτά και μετά να κηρύξουν το κτίριο διατηρητέο! Άραγε το υπουργείο Πολιτισμού δεν γνώριζε ότι το ακίνητο ήταν απαλλοτριωμένο και πληρωμένο ή απλώς θεωρούσε δεδομένο ότι δεν ήταν και δεν… έψαξε;

Πρόκειται για το παλιό εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Εταιρεία Τεχνητής Μετάξης Αθηνών), το οποίο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αιγάλεω. Μόλις η δημοτική αρχή πληροφορήθηκε το γεγονός, αμέσως έφερε το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε πως εφόσον το κτίριο δεν μπορεί να κατεδαφιστεί αφού κηρύχθηκε διατηρητέο αλλά έχει πληρωθεί από το ελληνικό Δημόσιο, να παραχωρηθεί στον Δήμο Αιγάλεω για πολιτιστική χρήση ή μουσείο.

Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για σκευωρία πρώτου μεγέθους, για την οποία κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν. Γιατί, όπως εξελίσσεται το θέμα, φαίνεται πως κάποιοι επιδιώκουν με πλάγιο τρόπο άρση της απαλλοτρίωσης προς όφελος του ιδιοκτήτη του ακινήτου! Γιατί αν αρθεί η απαλλοτρίωση και το κτίριο παραμείνει διατηρητέο για την ΕΤΜΑ, τότε η εταιρεία που το έχει θα μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει προς όφελός της! Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε μέχρι πού θα φτάσει αυτή η… περίεργη ιστορία!


Σχολιάστε εδώ