Ανακρίσεις για το αρχείο της ΕΡΤ μέσα στον Αύγουστο!

Έρευνα για το αρχείο της κρατικής τηλεόρασης διεξάγεται από τη Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών. Αιτία, η μήνυση κατά αγνώστων που κατέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλος τον Δεκέμβριο του 2008 για εξαφάνιση αρχειακού υλικού της κρατικής τηλεόρασης, κυρίως αποσπάσματα από σειρές και εκπομπές.

Η κατάληξη της έρευνας είναι να κληθούν σε ανάκριση από τις αρχές Αυγούστου στο κτίριο της ΓΑΔΑ 17 υπάλληλοι της ταινιοθήκης της ΕΡΤ, με κύριο ερώτημα «τι γνωρίζουν;». Η έκπληξη για τους υπαλλήλους ήταν τεράστια, αφού διαπίστωσαν πως οι κλήσεις για ανάκριση τοιχοκολλήθηκαν στην πόρτα των σπιτιών τους.

Διαμαρτυρήθηκαν ότι αντιμετωπίζονται ως κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα, καθώς και ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή από την υπηρεσία τους.

Οι περισσότεροι αναστατώθηκαν, αλλά το μυστήριο λύθηκε μετά τις πρώτες καταθέσεις στη Γενική

Αστυνομική Διεύθυνση. Με βάση τη μήνυση για κλοπή του αρχειακού υλικού, η έρευνα κατέληξε στην

Ασφάλεια, που προσπαθεί να βγάλει άκρη.

Η ανάκριση ωστόσο προκαλεί μεγάλη έκπληξη, αφού είναι γνωστό ότι αρχειακό υλικό βγαίνει από την ταινιοθήκη της ΕΡΤ μόνο με υπογραφή προϊσταμένου, και αυτός για να συμφωνήσει για την αποστολή υλικού πρέπει να έχει εγγράφως το αίτημα με την υπογραφή του επικεφαλής στελέχους, δηλαδή του εντεταλμένου συμβούλου Κ. Κέκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι

υπάλληλοι που ανακρίθηκαν στη ΓΑΔΑ ερωτήθηκαν γενικά για το πώς λειτουργεί το σύστημα της ταινιοθήκης και αν γνωρίζουν κάτι, οτιδήποτε, για την εξαφάνιση υλικού από σειρές της ΕΡΤ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκαν και έγγραφα με υπογραφή του εντεταλμένου συμβούλου στα οποία δηλωνόταν η συμφωνία να φύγει η «τάδε κασέτα» σειράς ή εκπομπής για κάποιο ιδιωτικό κανάλι.

Οι ανακρίσεις θα ολοκληρωθούν στο τέλος Αυγούστου και θα έχει ενδιαφέρον αν θα καταλήξουν κάπου οι άνθρωποι της Διεύθυνσης της Ασφάλειας για το πώς λειτουργεί το σύστημα της ΕΡΤ.

Επειδή όμως δεκάδες ώρες υλικού της κρατικής τηλεόρασης βρίσκονται στα αρχεία ιδιωτικών καναλιών ή εταιρειών παραγωγής, θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να καταθέσουν τα στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ για τους τρόπους πώλησης αποσπασμάτων από το πολύτιμο αρχείο της κρατικής τηλεόρασης.


Σχολιάστε εδώ