Άλλες Τυπολογίες

•Στην αγορά ακινήτου, αξίας περίπου 7,5 εκατ. ευρώ, στη Βαρυμπόμπη, κοντά στην Αττική Οδό, προχώρησε ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος για τις ανάγκες τής υπό σχεδιασμό κυριακάτικης εφημερίδας του. Το φύλλο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Οκτωβρίου και στόχος είναι να πιάσει το όριο των 100.000 φύλλων, έχοντας την ενίσχυση και των περιοδικών που θα σχεδιάσει ο Θ. Λάλας και την υποστήριξη του www.zougla.gr, αλλά και φυσικά της εκπομπής του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Ένα μέρος της προβολής θα περάσει από το Alter, το
οποίο ήδη διαφημίζει τα τέσσερα έντυπα των μετόχων του, τη «Real News», τον «Κόσμο του Επενδυτή», την «Αυριανή» και τον «Φίλαθλο».
•Στις ανησυχίες εργαζομένων για είσοδο στις εφημερίδες του ΔΟΛ του Ρέστη και άλλων, με αποφασιστικό ρόλο, η απάντηση με χαμόγελο και νόημα του Ψυχάρη είναι όσο υπάρχω εδώ, ο Ψυχάρης είναι παρών. Και έφυγε για διακοπές για έναν μήνα. Θα επιστρέψει όμως για δύο ημέρες την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και μετά θα ξαναφύγει.
•Γενέθλια είχε η «Αυγή». Πενήντα χρόνια ζωής συμπλήρωσε. Με ηρωικούς αγώνες και προσφορά στα πριν από τη δικτατορία χρόνια. Με διευθυντικά στελέχη και δημοσιογράφους που φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν στα Μακρονήσια και
άφησαν εποχή. Ευχές για συνεχή καθημερινή παρουσία. Στην ίδια ρότα.
•Κάποιοι δημοσιογράφοι που έφυγαν από τα «Νέα» και το «Βήμα» και πήγαν στον «Ελεύθερο Τύπο» θέλησαν να επιστρέψουν, αλλά βρήκαν την πόρτα κλειστή. Μοναδική εξαίρεση η γνωστή πετυχημένη σκιτσογράφος Ελ. Ξένου.
•Μια γυναίκα σε επιτελική θέση εφημερίδας. Η Γιώτα Αντωνοπούλου, με σημαντική θητεία σε ΜΜΕ (μέχρι τώρα στη «Βραδυνή»), ανέλαβε διευθύντρια έκδοσης της «Απογευματινής της Κυριακής». Καλή επιτυχία.
•Λίγο πριν από την έξοδο της ΙΜΑΚΟ από το χρηματιστήριο ο Πέτρος Κωστόπουλος. Μέσω της δημόσιας προσφοράς απέκτησε το 96,701% των μετοχών, ενώ θα ακολουθήσει και εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή. Στη συνέχεια ο αποκλειστικός μέτοχος της εταιρείας θα ζητήσει τη διαγραφή της από το ΧΑ.
•Λιγότερα από 4 εκατ. ευρώ φαίνεται να στοίχισε η μεταβίβαση του Flash σε Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη από τον Σ. Κόκκαλη. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα ποσό που δεν μπορούσε να ακολουθήσει το Mega. Θα θυμάστε βέβαια τα μπλογκ που πανηγύριζαν και έδιναν και στοιχεία για το πώς το Μεγάλο Κανάλι αγόρασε τον σταθμό του Σ. Κόκκαλη…
•Γνωστή η είδηση. Τη γράψαμε την περασμένη εβδομάδα. Κοντά σε συμφωνία είναι ο Αλαφούζος με τον Λαυρεντιάδη για την αγορά του 10% του ΣΚΑΪ. Η απορία είναι γιατί πουλάει ο Αλαφούζος. Πρόβλημα οικονομικό δεν έχει, όπως τουλάχιστον φαίνεται. Επομένως γιατί βάζει μέσα στα πόδια του κάποιον ξένο; Που δεν ξέρεις, αύριο το ποσοστό του μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο σε ισορροπίες…

***

– Ομόφωνα στην ιστορική εφημερίδα της Νέας Υόρκης, του «Εθνικού Κήρυκα», που εκδίδει ο Αντώνης Διαμαντάρης, απονεμήθηκε το βραβείο για το Ελληνικό Μέσο Επικοινωνίας του Εξωτερικού, που φροντίζει για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς. Το βραβείο είναι ένα από τα τρία που καθιέρωσε φέτος το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία,
ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα. Τα άλλα δύο είναι για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού με σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο και για τους Έλληνες της Διασποράς που με τις επιστημονικές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες τίμησαν και τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό. Η σχετική ανακοίνωση έγινε στη γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο και στην οποία συμμετείχαν ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές που ήρθαν επί τούτου στην Ελλάδα.

– Άρχισε η λειτουργία του διαδικτυακού περιοδικού «Δούρειος Ίππος» στη διεύθυνση www.doureios.gr. Ο «Δούρειος Ίππος» αποτελεί πρωτοβουλία του νέου κόμματος των «Δημοκρατικών». Αποσκοπεί όχι μόνον να λειτουργήσει ως ιστοχώρος έκφρασης της πολιτικής σκέψης των «Δημοκρατικών», αλλά και γενικότερα να συμβάλει στον υπεύθυνο δημόσιο διάλογο. Γι’ αυτό θα δημοσιεύει κείμενα όχι μόνον μελών του κόμματος αλλά και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, καθώς και πολιτών με άποψη για τα κοινά.
Επίσης θα δημοσιεύονται σχόλια αναγνωστών.

– Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και ο διεθνώς βραβευμένος φωτογράφος Γιάννης Κολεσίδης παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό φωτογραφικό οδοιπορικό στη Ζάμπια, στον Νίγηρα και στην Ινδία, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης», Πειραιώς 100, Γκάζι, από τις 10 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2009. Τρεις χώρες, δύο ήπειροι, 64 εικόνες, αμέτρητα συναισθήματα. Ταξιδεύοντας στη Ζάμπια, στον Νίγηρα και στην πολυπληθή Ινδία, ο διακεκριμένος φωτογράφος αποτυπώνει καρέ καρέ την καθημερινότητα, τη δράση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) με φόντο τα τοπία της Αφρικής και της Ασίας.

– Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης του τοπικού Τύπου παραπέμπει σε προεκλογικές ενισχύσεις εκδοτών. Με στόχο τη «βιωσιμότητα» των δεκαπενθήμερων και μηνιαίων εφημερίδων σε όλη τη χώρα, τα υπουργεία Δημόσιας Διοίκησης και Ανάπτυξης θα εγκρίνουν πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας με κόστος 2 εκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ως τις 11 Σεπτεμβρίου.


Σχολιάστε εδώ