«Άδειασε» τον Ζησιμόπουλο ο υφυπουργός Γ. Βλάχος!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», ο κ. Βλάχος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για όσα έχουν συμβεί στην ανεξάρτητη Αρχή, τονίζοντας μάλιστα στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της, που θα εκτεθούν στη λαϊκή κρίση, θα πληρώσουν τελικά το… μάρμαρο. Οι παράνομες μεθοδεύσεις επιλογής διευθυντών και τμηματαρχών, αλλά και η παράνομη απόσπαση κορυφαίου στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης, που θα έπρεπε να είχε επιστρέψει στη θέση της στο υπουργείο Εμπορίου από το 2005, έχουν αφήσει μετέωρη την υπηρεσιακή ιεραρχία, ενώ εκφράζονται φόβοι από νομικούς κύκλους ότι δίνουν σε πολλές εταιρείες που έχουν τιμωρηθεί με σοβαρά πρόστιμα (ακόμη και στις εταιρείες του διαβόητου καρτέλ γαλακτοβιομηχανιών), νέα επιχειρήματα για να διεκδικήσουν την ακύρωση των αποφάσεων. Η κοινοποίηση των αποφάσεων του Εφετείου έχει προκαλέσει πανικό στον απερχόμενο πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σπ. Ζησιμόπουλος ήθελε, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, να τηρήσει εμπιστευτική την κοινοποίηση των τεσσάρων αποφάσεων στην Επιτροπή και έφθασε στο σημείο να ζητήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να τιμωρηθούν υπάλληλοι ως υπεύθυνοι για εσωτερική «διαρροή»!

Ξεχνά, ίσως, μέσα στη γενική σύγχυση, ότι είναι αδιανόητο να θεωρούνται εμπιστευτικές δικαστικές αποφάσεις, που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει να δημοσιεύονται…


Σχολιάστε εδώ