Το 10% του ΣΚΑΪ παίρνει ο Λαυρεντιάδης

Γράφαμε πως «το δίδυμο των Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη συζητάει για την απόκτηση του 10% της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Σε περίπτωση που υπάρξει αποτέλεσμα, κάθε μέτοχος, Γιάννης Αλαφούζος και Βαγγέλης Μαρινάκης, θα πουλήσει από 5%. Δηλαδή, αν υπάρξει αποτέλεσμα, ο Γ. Αλαφούζος θα έχει 70%, ο Β. Μαρινάκης 20% και ο Λ. Λαυρεντιάδης 10%».

Οι Λαυρεντιάδης και Αλαφούζος επρόκειτο να συναντηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής για να συζητήσουν το τελικό μέρος της συμφωνίας, ενώ είχε προηγηθεί και συνάντηση του πρώτου με τον Β. Μαρινάκη.

Η σχεδιαζόμενη απόκτηση του 10% του ΣΚΑΪ επιτρέπει στον Λ. Λαυρεντιάδη να ολοκληρώσει τις συμμαχίες του, αφού το συγκρότημα του ΣΚΑΪ ήταν το τελευταίο με το οποίο δεν είχε συνεργαστεί. Την ίδια ώρα ο Γ. Αλαφούζος επιχειρεί να ενισχύσει το κανάλι του, εν όψει της σφοδρής οικονομικής κρίσης, διαβλέποντας και άλλη σημαντική μείωση στη διαφήμιση. Σε κάθε περίπτωση όμως επιβεβαιώνεται πως η τηλεόραση είναι ιδιαίτερα ακριβή υπόθεση που πλέον χρειάζεται συμμαχίες.

Βαρόμετρο όλων των εξελίξεων είναι βέβαια η υπόθεση της Νεοχημικής, αν δηλαδή ως το τέλος Αυγούστου θα υπάρξει συμφωνία ή σύγκρουση με το Carlyle Group για την επιστροφή της Νεοχημικής στον Λ. Λαυρεντιάδη.

Θυμίζουμε πως το δίδυμο Λ. Λαυρεντιάδης – Π. Κυριακίδης έχει συγκεντρώσει τα εξής:

– Συμμετοχή σε ομίλους: Πήγασος (12,22%).

– Εφημερίδες: «Athens News», «Espresso», «Espresso Κυριακής, «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press» (67%), «Ισοτιμία» και έμμεση –και κατά αναλογία– συμμετοχή στα ΜΜΕ του Πήγασου.

– Ραδιόφωνο: Flash.

– Τηλεόραση: Ενοικίαση 6ωρου προγράμματος στο ΔΕΚΑ.

– Περιοδικά: «Free», «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», «Jolie», «Olive», «City Auto Moto» κ.ά.


Σχολιάστε εδώ