Τι γύρευε στο Προεδρικό ο Βγενόπουλος; διερωτώνται συνάδελφοί του…

Και πέρα από την επίσημη ανακοίνωση ότι η συνάντηση αφορούσε την πορεία της… μετάλλαξης της Ολυμπιακής με το πέρασμά της από το Δημόσιο στα χέρια της MIG, τα ερωτήματα παρέμειναν για το ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που ζήτησε ο κ. Βγενόπουλος τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και τούτο γιατί δεν είναι και τόσο συνηθισμένες οι συναντήσεις του Προέδρου με μεγαλοεπιχειρηματίες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η Ολυμπιακή ήταν ένα από τα θέματα για τα οποία θέλησε ο πρόεδρος της Marfin να ενημερώσει τον κ. Παπούλια. Παρουσίασε επίσης στον Πρόεδρο το σχέδιο «Φως», για απόλυτη και διαχρονική διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Κατά σύμπτωση (!) την ίδια μέρα που ο Βγενόπουλος πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο διπλανό κτίριο, το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης ενημέρωνε τον πρωθυπουργό για την προώθηση της διαφάνειας στις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με ένα πιο σύγχρονο, πιο διαφανές και πιο ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες του διαδικτύου.

Συμπίπτουν δηλαδή οι προτάσεις Βγενόπουλου για το σχέδιο «Φως» με τις σκέψεις και προθέσεις της κυβέρνησης!

Πώς να μην ανησυχούν οι συνάδελφοι του προέδρου της Marfin…


Σχολιάστε εδώ