στα ενδότερα των ομάδων

Τους τρέλανε όλους ο Ολυμπιακός με την απόδοσή του στην Μπρατισλάβα απέναντι στη Σλόβαν. Τους έκανε μάγια ο Κετσπάγια στον Πειραιά και την Τρίτη αναμένεται να αποθεωθεί από τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων».

Προς μεγάλη ικανοποίηση του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, άλλωστε, σχολίαζε από την Τετάρτη τη συνεισφορά του Γεωργιανού στην απόδοση της ομάδας κόντρα στους Σλοβάκους, οι οποίοι κατά γενική ομολογία βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση από τους Τσέχους της Σπάρτα που φιλοδώρησαν με τρία γκολ τον Παναθηναϊκό.

Ο Κόκκαλης, λοιπόν, αισθάνεται δικαιωμένος για τον Κετσπάγια. Παράλληλα, όμως, δείχνει να προετοιμάζει το έδαφος για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Παρά την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η πειραϊκή ΠΑΕ, το βέβαιο είναι ότι γίνονται κινήσεις για την ενίσχυσή της. Και, μάλιστα, χτυπάνε και σε πάνω ράφι οι «ερυθρόλευκοι».

Το ίδιο επιχειρούν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, παρά τις αντιρρήσεις του Τεν Κάτε. Διότι αντιλήφθηκαν στη διοίκηση της ΠΑΕ ότι αν χαθεί η εφετινή χρονιά, τότε όλες οι ευθύνες θα πέσουν πάνω στους παράγοντες.

Κυρίως στον Νικόλα Πατέρα, επειδή ως πρόεδρος της ΠΑΕ βιάστηκε να κλείσει τον φάκελο «μεταγραφές» και να χαρακτηρίσει τον Παναθηναϊκό «εν δυνάμει Πρωταθλητή». Στην πράξη, όμως, αποδείχθηκε ότι οι «πράσινοι» έχουν κενά στο ρόστερ τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κόσμος τα βάζει με τη διοίκηση. Κάτι που δεν θέλουν να δουν ούτε στον χειρότερο εφιάλτη τους οι άνθρωποι του «τριφυλλιού».

Ειδικά από τη στιγμή που θα γίνει για άλλη μια φορά σύγκριση με την ομάδα του μπάσκετ. Κι εκεί βγήκε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και είπε ότι «δεν κάνουμε άλλη μεταγραφή», αλλά το ρόστερ είναι γεμάτο σε όλες τις θέσεις.

Όπως μου έλεγε κάποιος που ασχολείται περιφερειακά με το μπάσκετ των «πρασίνων», η νέα ομάδα θα ‘ναι πιο ισχυρή από την περσινή που σάρωσε τα πάντα. Είχε, μάλιστα, ιδιαίτερα πειστικά επιχειρήματα.

Πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι έφυγαν Χατζηβρέττας και Κέτσμαν, αλλά ήρθαν στις θέσεις τους Καλάθης και Τόπιτς που είναι σαφώς πιο αθλητικοί και, βεβαίως, με αυξημένα κίνητρα. Παράλληλα, όμως, έμεινε ο Γιασικεβίτσιους και η χημεία θα ‘ναι καλύτερη από πέρσι, καθώς θα βγει όλη η δουλειά της προηγούμενης σεζόν και οι αυτοματισμοί που απέκτησαν οι παίκτες.

«Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός; Ποιο κενό έχει για να πάρει κι άλλον παίκτη; Στα γκαρντ υπάρχουν Διαμαντίδης, Σπανούλης, Γιασικεβίτσιους που έχουν κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα τους με συλλόγους και εθνικές ομάδες, αλλά και οι Νίκολας, Καλάθης, Βεργίνης», μου είπε.

«Στα φόργουορντ ο Περπέρογλου και ο Τόπιτς είναι το νέο αίμα, παίζουν στις εθνικές ομάδες τους, και στις θέσεις 4-5 βρίσκουμε τους Τσαρτσαρή, Μπατίστ, Πέκοβιτς, Φώτση και τους πιτσιρικάδες Σερμαντίνι, Μπόγρη. Είμαστε υπερπλήρεις», πρόσθεσε. Ποιος διαφωνεί;

Στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, όμως, βλέπουν όλοι ότι λείπουν δεξιός μπακ, μια ρεζέρβα του Σπυρόπουλου αριστερά, ένας υψηλόσωμος και αξιόπιστος κεντρικός αμυντικός, ένας επιτελικός μέσος. Μιλάμε, δηλαδή, για μεταγραφικό σχεδιασμό που έμεινε… λειψός.

Μήλον της έριδος έγινε ο Ογκουνσότο. Ο Νιγηριανός, βέβαια, προτιμά να μείνει στην Κρήτη και να παίξει στον ΟΦΗ.

Έτσι, όμως, γεννάται ένα ερώτημα: Γιατί από τον Εργοτέλη υπήρχαν διαρροές ότι ο παίκτης θέλει να φύγει από το νησί λόγω της ερωτικής απογοήτευσής του; Μήπως τελικά ήταν άλλοι οι λόγοι;

Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή ο Ογκουνσότο έπεσε στη δυσμένεια του Νίκου Καραγεωργίου. Για τον Καβαλιώτη λένε ότι επηρεάζει σημαντικά τον Απόστολο Παπουτσάκη και αφού ζήτησε την απόκτηση δύο επιθετικών έδειξε ότι δεν υπολόγιζε τον Αφρικανό.

Εκεί αποδίδουν οι μυημένοι την επιθυμία του παίκτη να αλλάξει φανέλα. Επειδή, όμως, τότε δεν υπήρχε η λύση του ΟΦΗ, ο Ογκουνσότο επιχείρησε να βρει ομάδα στο εξωτερικό.

Το πρόβλημα με τα περιττά κιλά του Ρινκόν, τον οποίο απέκτησε η Καβάλα, έχει γίνει θέμα συζήτησης στις πιάτσες των παραγόντων. Αλλά από τη στιγμή που ο Ψωμιάδης τα βρήκε με τον Βραζιλιάνο, όλοι στην ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας ασχολούνται με το πώς θα αδυνατίσει ο παίκτης.

Μέχρι και ανέκδοτα κυκλοφορούν. Ένα απ’ αυτά θέλει τον Ρινκόν να τρέχει για να μην τον προλάβει το αφεντικό της ΠΑΕ.

Ένα άλλο αναφέρει ότι ο Ψωμιάδης πήρε τον Βραζιλιάνο για… προσωπικό σωματοφύλακα επειδή είναι… νταμάρι. Ο Ρινκόν, πάντως, έχει εξαιρετική καριέρα πίσω του και αν δείξει στην Καβάλα τα μισά από εκείνα που τον καθιέρωσαν στην Ντιναμό Κιέβου, οι «αργοναύτες» θα αποκτήσουν δικαίωμα στην ελπίδα της παραμονής.

Φοβερές ατάκες πετάει ο Γιάννης Κομπότης όταν τον ρωτάνε για το θέμα του Λεονάρντο και αν θα τον δώσει στην ΑΕΚ. Κάθε φορά εντυπωσιάζει τους «κιτρινόμαυρους» ρεπόρτερ με την ευρηματικότητά του.

«Βγαίνουν φήμες ότι σας επαναπροσέγγισαν για τον Λεονάρντο», είπαν στον πρόεδρο του Λεβαδειακού τις προάλλες. «Αδερφέ, εδώ που κάνω διακοπές φυσάει απίστευτα και αν έρχονταν με τόσα λίγα λεφτά στην τσάντα τους θα τους έπαιρνε ο αέρας. Για να μην έχετε ακούσει κάτι τέτοιο στις ειδήσεις, προφανώς δεν υπήρξε επαναπροσέγγιση», απάντησε ο Κομπότης.

Μετά τις κόντρες μεταξύ οπαδών στη Θεσσαλονίκη άρχισαν τα προεόρτια και στην Αθήνα. Την προηγούμενη Τρίτη άγνωστοι επιτέθηκαν στον σύνδεσμο οπαδών Παναθηναϊκού στα Γλυκά Νερά και, όπως έμαθα, μπορεί να υπάρξουν αντίποινα.

Καλό θα ‘ναι να αποφευχθούν τέτοια σκηνικά. Διότι δεν οδηγούν πουθενά και κυρίως δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό, ακόμα και στη σημερινή εμπορευματοποιημένη εκδοχή του.

Το θέμα του Κουτσιανικούλη εξακολουθεί να απασχολεί όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη. Λες και είναι ο μοναδικός παίκτης που απέκτησε ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι.

Αλλά ο κόσμος έχει ξετρελαθεί με τον Λαρισαίο και πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση για τη μονιμοποίησή του στην ενδεκάδα. Από κοντά και ο Γκαγκάτσης, ο οποίος έβαλε πλάτη για να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή.

Θα έχει ενδιαφέρον εάν επιμείνει ο Σάντος στο σχήμα με τον Κονσεϊσάο και τον Σορλέν. Όπως αναμένεται με ενδιαφέρον και η αντίδραση του παίκτη, ο οποίος φοβάται μήπως μπλέξει με νέο… Καραγεωργίου.


Σχολιάστε εδώ