Πριν από λίγες μέρες…

Πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο που αφορά τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Αναφερόμενος στις φημολογίες περί πιθανής αλλαγής της στάσης της Βουλγαρίας, μετά την εκεί εκλογή της νέας κυβέρνησης, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά το θέμα και ότι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που διαθέτει το έργο θα εξελιχθεί ομαλά.
Δεν αμφισβητούμε βέβαια την εθνική σημασία του έργου, ούτε τις καλές προθέσεις και προσπάθειες του υπουργού. Τα τελευταία όμως εικοσιτετράωρα μετ’ επιτάσεως κυκλοφορούν φήμες περί υπαναχώρησης της Βουλγαρίας από την αρχική συμφωνία, ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι μένει στη δήλωση του κ. Χατζηδάκη.
Το έργο, που τόσο διατυμπανίστηκε και στο οποίο επενδύσαμε πάρα πολλά και ότι θα ήταν το αντίβαρο στις αμερικανικές πιέσεις, φαίνεται ότι κινδυνεύει να μην εκτελεστεί. Επείγει επομένως μια πιο συγκεκριμένη τοποθέτηση της κυβέρνησης και πλήρης ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού περί των τεκταινομένων…


Σχολιάστε εδώ