Ο Νταβούτογλου μας ανοίγει τα μάτια, αλλά εμείς εκεί, στον μικρόκοσμό μας…

Είναι αποκαλυπτική αλλά και εντυπωσιακή η ανάλυση του καθηγητή κ. Ι. Θ. Μάζη που δημοσιεύουμε στη σελίδα 15, για την τεράστια παγκόσμια γεωπολιτική σημασία που αποδίδει στην Κύπρο ο νέος τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Και συνάμα προκαλεί πίκρα γιατί εμείς ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ και δεν βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας. Τόσα χρόνια αυτό που περνάει στους πολίτες είναι ότι συνεχώς η Κύπρος μάς δημιουργεί προβλήματα και την ξεχνάμε γιατί είναι… μακράν και γίνεται όλο και περισσότερο καθεστώς ότι η Κύπρος δεν πουλάει… Γι’ αυτό και εκτός από τούτη την εφημερίδα, σχεδόν λέξη δεν ακούγεται από τα κανάλια, πού και πού κανένα μονόστηλο υπάρχει για το τι συμβαίνει στη Μεγαλόνησο.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι Τούρκοι που φροντίζουν να μας βγάζουν από τον μακάριο λήθαργο… Και κάποιοι ανησυχούν μη χάσουν τη βολή τους, τον καναπέ τους…

Για την Τουρκία η Κύπρος δεν είναι απλώς ένα νησάκι που από επεκτατική βουλιμία το θέλει δικό της. Βλέπει την τεράστια σημασία που έχει στη διεθνή σκακιέρα… Αρκεί να διαβάσει κανείς μόνο ως τίτλους αυτά που γράφει ο Νταβούτογλου, για να νιώσει ο καθένας μας και περισσότερο οι πολιτικοί μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τι σημαίνει η Κύπρος και τι χρυσάφι έχουμε στα χέρια μας, που αν είχε αξιοποιηθεί (υπάρχει καιρός και τώρα) μπορούσε (και μπορεί) να γίνει ΑΣΠΙΔΑ της Ελλάδας και όλου του Ελληνισμού. Και να ‘χουμε ρόλο μεγάλο.

Γράφει ο Νταβούτογλου:

• «Μια χώρα που αγνοεί την Κύπρο δεν μπορεί να είναι ενεργός στις παγκόσμιες και περιφερειακές πολιτικές.»

• «… Ακόμη και αν δεν υπήρχε κανένας μουσουλμάνος Τούρκος στην Κύπρο, η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να έχει ένα κυπριακό ζήτημα»!

• «Η Κύπρος κατέχει κεντρική θέση μέσα στην παγκόσμια ήπειρο»!

• «… έχει τη θέση μιας σταθερής βάσης και ενός αεροπλανοφόρου που πιάνει τον σφυγμό θαλασσίων οδών…»

Εκεί στο υπουργείο Εξωτερικών όλα αυτά δεν τα έχουν πάρει χαμπάρι. Ο Καραμανλής δεν αντιλαμβάνεται τον χρυσό άσο που έχει η Ελλάδα και ο Ελληνισμός στα χέρια του; Γιατί δεν διαπραγματευόμαστε για αγκυροβόλιο της Ρωσίας, με τους Κινέζους για λιμάνι, με τον Σαρκοζί για βάση γαλλική;

Όλα έχουν λύση. Αρκεί να κοιτάς μπροστά… Μακριά. Και να τολμάς. Και να μη φοβάσαι…


Σχολιάστε εδώ