Να πληρώσουν

Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου πρέπει να πληρώσουν, δηλαδή πρέπει οι εργαζόμενοι που τα ακολουθούν να τα εγκαταλείψουν. Αυτό ισχύει τόσο για τη ΝΔ που κυβερνά, όσο και για τα άλλα κόμματα του αστικού πολιτικού συστήματος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τα κρίνουν τόσο από τη στρατηγική τους, που είναι η υπεράσπιση της πλουτοκρατίας και της εξουσίας της, όσο και από την τακτική τους που παίρνει διάφορες μορφές, ανάλογα με τη συγκυρία, μένοντας φυσικά σταθερή στην υπηρέτηση της στρατηγικής. Μια τέτοια μορφή είναι και η χρήση συκοφαντικών μέσων.

Επί δύο χρόνια -όχι τυχαία σε προεκλογική περίοδο κατά κανόνα- οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ έριξαν στο ΚΚΕ τόνους λάσπης. Μία από τις συκοφαντίες που ξεστόμισαν ήταν και ότι το ΚΚΕ είναι μέτοχος στην εταιρεία «Γερμανός». Δεν μπήκαν βεβαίως στον κόπο και να το αποδείξουν. Ο γκεμπελισμός δεν χρειάζεται, ως γνωστόν, αποδείξεις. Αντίθετα, ζητάει αποδείξεις από εκείνον τον οποίο συκοφαντεί! Κατά τον γκεμπελισμό, εσύ που κατηγορείσαι οφείλεις να προσκομίσεις τις αποδείξεις και όχι εκείνος που σε κατηγορεί!

Πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια και οι λασπολόγοι δεν αισθάνονται την παραμικρή υποχρέωση να εξηγήσουν, τουλάχιστον στους ψηφοφόρους τους, τα καμώματά τους. Επόμενο, γιατί διαφορετικά δεν θα ήσαν λασπολόγοι. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαν τη στοιχειώδη πολιτική εντιμότητα να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος. Όμως τώρα σιωπούν…

Τί δείχνουν με αυτήν τη στάση τους οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ;

Πρώτον, ότι πρωτοστατούν στον αντικομμουνισμό, γεγονός για το οποίο η κυβέρνηση και γενικότερα η ηγεσία της ΝΔ τρίβει με ικανοποίηση τα χέρια της, γιατί ενώ ο αντικομμουνισμός συμφέρει και την ίδια, τη βρώμικη δουλειά την κάνουν άλλοι.

Δεύτερον, ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το ΚΚΕ με πολεμική στις θέσεις του, στην πολιτική του. Η ιδεολογικοπολιτική υπεροχή του ΚΚΕ είναι εμφανής και εκφράζεται καθημερινά. Φανερό είναι και το δίκιο για το οποίο αγωνίζεται. Ενώ η δική τους πολιτική είναι βαθιά αντιλαϊκή. Στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και ο αντικομμουνισμός. Και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με την κυβέρνηση, γιατί έχουν ίδια πολιτική με αυτήν. Το μόνο σημείο του καβγά είναι η κυβερνητική καρέκλα.

Πρέπει να πληρώσουν πολιτικά. Και στις κάλπες και στην καθημερινή δράση. Ο φόβος όλων είναι η λαϊκή αντεπίθεση.


Σχολιάστε εδώ