Μέχρι τα βαθιά γεράματα στην… καρέκλα!

Έτσι 2-3… προσωπικότητες του ιατρικού χώρου, όπως αυτοαποκαλούνται, με πολιορκητικό κριό τον γνωστό καθηγητή κ. Χάρη Ρούσσο, που αξιοποιώντας όλα τα προσόντα του (με κυριότερο, επί… βασιλείας ΠΑΣΟΚ, κάποια μακρινή συγγενική σχέση με τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά) έχει καταφέρει να ανέβει ψηλά και να έχει ισχυρές πλάτες (Λαμπράκης – Αλαφούζος κ.ά.), προωθούν μια άλλη μεθόδευση, μετά την αποτυχία της προηγούμενης προσπάθειας να μείνουν στις θέσεις τους και μετά τη συμπλήρωση του 70ού έτους.

Συγκεκριμένα… κυκλοφορούν μια τροπολογία, που θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΕΣΥ που συμπληρώνουν το 67ο έτος δεν θα φεύγουν, αλλά (άλλο σκάνδαλο αυτό) θα παραμένουν μέχρι το 70ό σε θέση… συμβούλου στο νοσοκομείο όπου σήμερα εργάζονται! Πρόκειται για τεράστια πρόκληση για τους χιλιάδες άνεργους γιατρούς, που περιμένουν πώς και πώς να διοριστούν, να προσφέρουν κι αυτοί στην κοινωνία, στους πάσχοντες αυτά που χρόνια σπούδασαν. Και τους κλείνουν τον δρόμο συνάδελφοί τους, που με σκανδαλώδη φωτογραφική τροπολογία, αντί να συνταξιοδοτηθούν, θα μείνουν άλλα τρία χρόνια, χωρίς να είναι στην πρώτη γραμμή, δηλαδή θα είναι αργόμισθοι, για να… εξυπηρετηθούν κάποιοι που έχουν μεγάλες προσβάσεις.

Δύσκολα όμως θα περάσει αυτή η ντροπολογία. Βουλευτές – γιατροί και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν τα κόμματά τους ότι όχι μόνο δεν θα την ψηφίσουν αλλά θα βγουν στα κανάλια και θα καταγγείλουν το ρουσφέτι. (Ήδη, μαθαίνουμε, έχει ενημερωθεί ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας).

Οι προστάτες πάντως των τριών… προσωπικοτήτων επιμένουν. Θα την περάσουμε ακόμη και νύχτα, λένε…

Ίδωμεν…

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει τον λόγο…


Σχολιάστε εδώ