Κάθε χρόνο την 24η Ιουλίου…

Κύριε Διευθυντά,

Κάθε χρόνο την 24η Ιουλίου εορτάζεται η Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αλλά ποιας Δημοκρατίας; Βιώνουμε για 35 χρόνια δολοφονίες, κάψιμο, λεηλασίες πανεπιστημίων, σχολείων, κάψιμο σημαίας, καταλήψεις πανεπιστημίων, σχολείων, κάψιμο καταστημάτων, τραπεζών, βιβλιοπωλείων, αυτοκινήτων κ.λπ. Βιώνουμε τη δημοκρατία των βομβών μολότοφ, των κουκουλοφόρων την προσπάθεια εκφοβισμού των αστυνομικών, του λαού, τη δολοφονία αστυνομικών, τις εναντίον των αστυνομικών τμημάτων με πολεμικά όπλα και μολότοφ επιθέσεις.
Αυτή τη Δημοκρατία μας παρέδωσε ο «αντιδικτατορικός αγώνας»; Αυτήν τη Δημοκρατία μας παρέδωσαν οι «αντιστασιακοί», οι 700 που καλούνται σε κάθε επέτειο στο Προεδρικό Μέγαρο;
Θα ήθελα να μάθω, σαν φορολογούμενος πολίτης, τα ονόματα των 700 που παρίστανται στην ετήσια επέτειο στο Προεδρικό Μέγαρο, θα ήθελα να μάθω την οικονομική τους κατάσταση, την πριν και την σήμερον, τα περιουσιακά τους στοιχεία, τις θέσεις που κατέλαβαν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ έκαναν οι Ένοπλες Δυνάμεις, αξιωματικοί, στρατηγοί με αριστεία ανδρείας δέχτηκαν ψυχικό και σωματικό εξευτελισμό από λοχαγούς, φυλακίσθηκαν, εξορίστηκαν, τρεις πέθαναν, ο συνταγματάρχης Οπρόπουλος, ο συνταγματάρχης Μουστακλής, ο υπολοχαγός Παναγούλης, αδελφός του Αλέκου. Δεν τους γνωρίζουν, δεν τους κάλεσαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
Δημήτρης Μπήκος
Στρατιωτικός ε.α.


Σχολιάστε εδώ