Θέλει να μπει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο πρύτανης του ΕΜΠ

Επανειλημμένα έχουμε ασχοληθεί με όσα θλιβερά συμβαίνουν στο πάλαι ποτέ ένδοξο Πολυτεχνείο επί των ημερών της πρυτανείας του κ. Μ. Μουτζούρη, αλλά στου κουφού την πόρτα…

Εδώ και αρκετό καιρό καταγγέλλεται από πρώην υποστηρικτές του (που τον βοήθησαν να εκλεγεί πρύτανης) για ανεπάρκεια διοικητικών προσόντων, με αποτέλεσμα σοβαρές δυσλειτουργίες στα όργανα του ΕΜΠ (όπως π.χ. η Σύγκλητος την οποία σπανίως συγκαλεί, αλλά και όταν τη συγκαλεί είναι ανεπαρκής για να τη διευθύνει).

«Οι πρώην αυτοί φίλοι του» (μεταξύ των οποίων και πρώην πρύτανης) ζητούν την παραίτησή του για να σταματήσει ο ολισθηρός κατήφορος του ιδρύματος. Και ενώ έχει χάσει «την έσωθεν καλή μαρτυρία», επιχειρεί μέσω δαπανηρών εκδηλώσεων από τον κορβανά του ΕΜΠ (π.χ. τελετή για τα 170 χρόνια του ΕΜΠ, εγκαίνια πολυτελών γραφείων του κ.λπ.) να δείξει ότι συμβάλλει στην επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Απώτερος στόχος του είναι, όπως λέγεται, να περιληφθεί σε ψηφοδέλτια της ΝΔ κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο το αξίωμα του πρύτανη. Να σημειωθεί ότι ο κ. πρύτανης (αγωνιζόμενος μαζί με άλλους για τη δυνατότητα, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, μιας δεύτερης πρυτανικής θητείας) έχει κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος από ανώτερο διοικητικό στέλεχος του ΕΜΠ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διενεργείται σε βάρος του προκαταρκτική εξέταση για παράβαση καθήκοντος για μη άσκηση πειθαρχικής διώξεως εναντίον δύο καθηγητών του ΕΜΠ (Ι. Ερμόπουλου και Ι. Βάγια), έχει δε ζητηθεί από τον υπουργό Παιδείας η πειθαρχική δίωξή του.


Σχολιάστε εδώ