Η κοροϊδία με τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών συνεχίζεται

Και έτσι έχουν κατά τεκμήριο τη νομιμοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων. Μόνο που θα πρέπει να πάει κανείς σε… μάγισσες και χαρτορίχτρες για να ανακαλύψουν τι λένε αυτά τα «πόθεν έσχες». Τίποτα απολύτως. «Μαϊμού» είναι… Έχουν λιγότερα στοιχεία ακόμη και από αυτά που απαιτεί η φορολογική δήλωση.

Πουθενά δεν αναγράφεται η αξία των ακινήτων, των αυτοκινήτων, των σκαφών που κατέχουν, έστω με την τιμή αγοράς τους, κρύβουν τα παραθαλάσσια και τα φιλέτα, π.χ. στον Παρνασσό, βαφτίζοντάς τα… αγροτεμάχια, καμία εξήγηση για το πώς τα απέκτησαν. Και το σπουδαιότερο, δεν καταγράφουν το τι είχαν πριν γίνουν βουλευτές ή υπουργοί και τι έχουν αποκτήσει από τότε μέχρι σήμερα, ώστε να είναι με μια ματιά εύκολη η αποτίμηση όλης της πολιτικής διαδρομής τους. Και να μπορεί ο κάθε πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματά του για τον κάθε βουλευτή. Αν μπήκε πλούσιος και βγήκε φτωχός, ή μπήκε μ’ ένα… τρύπιο παντελόνι και βρώμαγαν τα χνότα του και έχει σήμερα βίλες, σκάφη, Μερσεντές, εξοχικά, μετοχές και καταθέσεις και χωρίς πούρα Κοχίμπα δεν κάνει… Άγνωστο ποιο είναι το εισόδημα του συζύγου και της συζύγου και από πού προέρχονται. Τζάμπα δηλαδή ο κόπος, οι δεκάδες υπάλληλοι που απασχολούνται, οι στοίβες τα χαρτιά, αφού αντίκρισμα δεν υπάρχει. Απόδειξη ότι για κανέναν πολιτικό από το «πόθεν έσχες» του δεν προέκυψε τίποτε το μεμπτό, παρότι πολλοί ζουν μπέικα και κάνουν εκλογές προκλητικές σε έξοδα, που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν.

Ο πρόεδρος της Βουλής μαζί με τους αρχηγούς των κομμάτων θα πρέπει ν’ αλλάξουν ριζικά τη μορφή του «πόθεν έσχες» -για το πώς, ξέρει η ΥΠΕΕ- ώστε να αποτυπώνεται η διαφάνεια των οικονομικών συναλλαγών των πολιτικών και να μην υπάρχουν σκιές…

Μύδρους εξαπολύουν κατά της διαφθοράς, μιλούν για μέτρα διαφάνειας, ας αρχίσουν πρώτα την εξυγίανση και την αλλαγή από τα του οίκου τους.


Σχολιάστε εδώ