Είμαστε μαχητές της ελευθερίας και όχι δολοφόνοι!

Στη διαμαρτυρία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:
«Αι ανακρίβειαι αύται θίγουν βαναύσως την τιμήν και την υπόληψιν απάντων ημών, τόσον δηλαδή του συλλόγου μας, ο οποίος αποτελείται από ανθρώπους που επολέμησαν εις την Κύπρον κατά την βαρβαρικήν εισβολήν των Τούρκων το 1974, όσον και ενός εκάστου εξ ημών προσωπικώς που επολεμήσαμεν εκεί ανθιστάμενοι εις τον εξ ανατολών βάρβαρον σφαγέα.

Αι ανακρίβειαι αύται σχετίζονται με τους εκπεμφθέντας ισχυρισμούς, ότι δήθεν εις την μαρτυρικήν μεγαλόνησον εδολοφονήθη άμαχος άοπλος πληθυσμός από τας δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ότι δήθεν οι γενναίοι Έλληνες που επολέμησαν τον εχθρόν υπερασπιζόμενοι την ελευθερίαν όλων μας, αλλά και την διεθνή νομιμότητα, την αρχήν της αυτοδιαθέσεως των λαών και την δημοκρατίαν πειθόμενοι τοις κείνων ρήμασιν, δεν έπραξαν το καθήκον των, διότι, δήθεν, ευρίσκοντο υπό την επήρειαν ναρκωτικών ουσιών!

Εν ολίγοις, ενεφανίσθησαν οι γενναίοι αγωνισταί της ελευθερίας, άρα και άπαντες ημείς και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του συλλόγου μας, ως άτομα εσχάτης υποστάθμης και ελαυνόμενα εκ χαμερπών ενστίκτων, ανερμάτιστα και ως εγκληματίαι πολέμου!

Τα ανωτέρω τα αναμετεδώσατε εν γνώσει της αναληθείας των, πασιγνώστου όντος, ότι η μεν βάρβαρος και παράνομος Τουρκία έχει καταδικασθεί διά την εισβολήν της αυτήν υπό των αρμοδίων διεθνών οργανισμών, ως επίσης έχει καταδικασθεί και διά άλλα εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας Μικρασιατών, Ποντίων, Αρμενίων και άλλων, ενώ η Ελλάς ουχί μόνον ουδέποτε κατεδικάσθη, αλλ’ ουδέ καν έχει κατηγορηθεί ποτέ διά κάτι ανάλογον και δη δι’ εγκλήματα πολέμου εις την Κύπρον.

Ως εκ τούτου, και με δεδομένον ότι η τηλεόρασις έχει, βάσει του Συντάγματος, σκοπόν να επιμορφώνη τους Έλληνας, να διδάσκη την ιστορικήν αλήθειαν και να συμβάλλη εις την ανέλιξιν του μορφωτικού μας επιπέδου ως Λαού, θεωρούμεν απαράδεκτον την σκόπιμον διαστρέβλωσιν της ιστορικής πραγματικότητος δι’ ο και επιφυλασσόμεθα».

Οι εγκαλούντες ζητούν από τον πρόεδρο της ΕΡΤ να γίνει ειδική εκπομπή για το θέμα, παρουσία εκπροσώπων τους, για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθεί αν κάποιος (και ποιοι) διέθεσαν χρήματα για να «σπονσοράρουν» την εκπομπή προκειμένου να προβληθεί το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η απάντηση των βετεράνων

Όσον αφορά, τώρα, το βιβλίο ο Νίκος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου «Βετεράνοι Κύπρου 1974», σε δήλωση-απάντησή τους προς τον συγγραφέα, αναφέρει:

«Προσπαθεί να αποδώσει σε πραγματικούς μαχητές της Ελευθερίας, που ΜΟΝΟ σε ένοπλους βάρβαρους κατακτητές σήκωσαν όπλο και ανάστημα, όλα αυτά που ο ίδιος σίγουρα φαντασιώνεται ότι θα έκανε σε άοπλους και ανυπεράσπιστους αμάχους και γυναικόπαιδα, αν του δινόταν ποτέ η ευκαιρία.

Με λίγα λόγια και επί της ουσίας. Κυκλοφορεί σε εφημερίδες και κανάλια και προβάλλει ένα βιβλίο που υποτίθεται ότι δίνει πληροφορίες και αποκαλύπτει μυστικά για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, αλλά ξέροντας πως ό,τι γράφει είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΕΣ, το τιτλοφορεί ως μυθιστόρημα για να αποφύγει νομικές συνέπειες.

Δεν αναφέρει ποτέ και πουθενά (ούτε στο βιβλίο ούτε στα ΜΜΕ) πότε υπηρέτησε, σε ποιο όπλο, σε ποια μονάδα, σε ποια πόλη, μαζί με ποιους και ΑΝ βρέθηκε στην Κύπρο το 1974, πού πολέμησε και πώς.

Φυσικά, δεν είναι σε θέση να ονομάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ από αυτούς που βαπτίζει «συμπολεμιστές του», οι οποίοι επιβεβαιώνουν δήθεν τα γραφόμενά του και τον συγχαίρουν κιόλας γι’ αυτό. Επειδή οι πραγματικοί πολεμιστές διαφέρουν από τους κατά φαντασίαν όσο η πραγματική εικόνα από την εικονική πραγματικότητα και επειδή για όλους εμάς που είχαμε τη μεγάλη τιμή να πολεμήσουμε για την Πατρίδα μας, τα νεκρά σώματα των ηρώων συμπολεμιστών μας που έπεσαν ένδοξα στη μάχη είναι ΙΕΡΑ και δεν είναι “τα κοψίδια των καταδρομέων” όπως γράφει στο βιβλίο, ας το μάθουν κι ας το καταλάβουν όλοι:

Άνθρωπος που πολέμησε, που έζησε την κόλαση οποιουδήποτε πολέμου και εν προκειμένω το μακελειό του 1974 στην Κύπρο, ΤΙΜΑΕΙ ΠΑΝΤΑ το αίμα που χύθηκε για την Ελευθερία και ΔΕΝ ΤΟ ΜΟΛΥΝΕΙ ΠΟΤΕ. Κι αν η Πατρίδα τον χρειαστεί, θα ξαναφωνάξει ΠΑΡΩΝ στο κάλεσμα του χρέους και της τιμής.

Αυτά τα ολίγα για να ξέρουν όλοι οι πατριώτες ότι αυτοί που ονειρεύονται να διαλύσουν το έθνος μας και να υποδουλώσουν την πατρίδα μας, ματαιοπονούν.

Όλοι αυτοί οι άθλιοι, χυδαίοι και χαμερπείς έχουν πάντα το ίδιο όνομα: Εφιάλτης».


Σχολιάστε εδώ