Δεν θα… διατηρηθούν για πολύ

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση-κραυγή διαμαρτυρίας του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Πολλά από τα διαμερίσματα που ανήκουν στην ΚΕΔ βρίσκονται υπό κατάληψη και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για έκνομες ενέργειες. Επίσης στους χώρους γίνονται συνεχώς καταστροφές, ενώ είναι άμεσος ο κίνδυνος πυρκαγιάς και ατυχημάτων, λόγω της εγκατάλειψης (διαλυμένα κουτιά ΔΕΗ με “γυμνά” καλώδια, σκουπίδια και άλλα σκόρπια εύφλεκτα υλικά).

Ως Σύλλογος –εκ μέρους και των ιδιοκτητών των Προσφυγικών που είναι μέλη μας– καλέσαμε κατ’ επανάληψη (γραπτώς και προφορικώς) την Κτηματική Εταιρεία (ΚΕΔ) ως ιδιοκτήτρια του μεγαλύτερου μέρους των διαμερισμάτων, να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες και επιβαλλόμενες ενέργειες, που θα βάλουν τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε ότι η ΚΕΔ είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη και υπόλογη για οτιδήποτε συμβεί στα κτίρια των Προσφυγικών, ενώ καλούμε και τον Δήμο Αθηναίων να καθαρίσει και να περιποιηθεί τους ενδιάμεσους ελεύθερους χώρους».

***

*** Δημοσκόπηση γίνεται αυτές τις ημέρες στο Μαρούσι. Οι πολίτες ρωτούνται για τις εντυπώσεις τους από τον δήμο, αλλά και για τις κομματικές τους προτιμήσεις. Άγνωστο όμως είναι ποιος έχει παραγγείλει το γκάλοπ. Δημοτική αρχή και αντιπολίτευση χρεώνουν ο ένας στον άλλο την… παραγγελιά!

*** Στην… τέχνη φαίνεται ότι θα καταφύγει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βρει αντίπαλο απέναντι στον γαλάζιο δήμαρχο Βριλησσίων Κώστα Ιωαννίδη για τις δημοτικές εκλογές του 2010. Φήμες από την Ιπποκράτους λένε ότι προωθείται η υποψηφιότητα του ηθοποιού Γιάννη Βούρου. Τη λύση Βούρου φέρεται να στηρίζουν η Βάσω Παπανδρέου και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

*** Υπό διάλυση είναι εδώ και λίγο καιρό η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Μοσχάτου του Νεοδημοκράτη Βασίλη Σπανάκη, καθώς έχουν απομείνει ο ίδιος και ο Θανάσης Μελίστας. Όλοι οι άλλοι σύμβουλοί της έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, επίσημα ή ανεπίσημα. Αυτή η εξέλιξη αφήνει ελάχιστα περιθώρια στον Βασίλη Σπανάκη να διεκδικήσει την ανανέωση του χρίσματος από τη Ρηγίλλης, που μάλλον καλοβλέπει τον αντάρτη Αντώνη Λιβανίου…

*** Ούτε για πρώτη, ούτε για δεύτερη, ούτε καν για τρίτη, αλλά για τέταρτη συνεχόμενη φορά το δημοτικό συμβούλιο των Μελισσίων καταψήφισε την κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων στην πόλη, καθώς η αντιπολίτευση επιμένει στην ανεξήγητη απόφασή της να μην περάσει η πρωτοβουλία του δημάρχου Μανώλη Γραφάκου. Η στάση της μειοψηφίας να απορρίπτει ένα έργο που άλλοι δήμοι παρακαλούν να υλοποιήσουν προκαλεί απορίες. Ήδη υπάρχουν τριγμοί στις τάξεις της αντιπολίτευσης και η Έλενα Πολίτη διαχώρισε τη θέση της, ψηφίζοντας υπέρ της πρότασης του δημάρχου, που όμως απορρίφθηκε.

*** Με αρκετή δόση υπομονής οπλιστείτε όσοι επιχειρήσετε να περάσετε από τους δρόμους του κέντρου της Νέας Ιωνίας αυτές τις ημέρες. Λόγω έργων του ΗΣΑΠ, ο ηλεκτρικός σταματάει πλέον στον σταθμό της πόλης και γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία όσων θέλουν να ταξιδέψουν βορειότερα. Είναι τέτοιος ο χαμός από τον κόσμο που περιμένει να αλλάξει μέσο μεταφοράς που οι γύρω από τον σταθμό δρόμοι κυριολεκτικά κλείνουν. Μήπως πρέπει ο δήμος να κάνει κάτι;

*** Ρήγμα στη δημοτική πλειοψηφία του Δήμου Ναυπάκτου. Τοπικές εφημερίδες γράφουν ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τάσος Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χρ. Σικώλας, επικαλούμενοι έλλειψη διαφάνειας, καταψήφισαν θέματα σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας και τα οικονομικά της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Ναυπάκτου, που ανήκει στην αρμοδιότητα του αντιδημάρχου Ν. Κούμπιου. Τι λέει για όλα αυτά ο «φέρελπις» δήμαρχος κ. Παπαθανάσης;

*** Προβλήματα έχει ο εκλεκτός της υπουργού Απασχόλησης Δημ. Κάρναβος στη δημοτική παράταξη μειοψηφίας του Δήμου Καλλιθέας που πρόσκειται στη ΝΔ. Ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Χατζόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη των προσκείμενων δημοτικών συμβούλων, τον διέγραψε για άσκηση προσωπικής πολιτικής…

*** Εξακολουθεί να παραμένει σε αργία ο δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου Ιωάννης Ρέγκας, μετά την αναίρεση από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την οποία έπαυε οριστικά την ποινική διαδικασία σε βάρος του. Κατόπιν αυτού, κάθε πράξη που έχει υπογράψει ως δημοτικός σύμβουλος ο Ιωάννης Ρέγκας είναι ακυρωτέα. Τις διευκρινίσεις αυτές κάνει η Περιφέρεια Αττικής για να αποτραπούν δυσλειτουργίες στον Δήμο Ζωγράφου.

*** Είχαμε ξαναγράψει για την παραλία της Ακράτας, με τους πακτωλούς χρημάτων που έπαιρναν κάποιοι από το ΕΜΠ, προκειμένου να κάνουν μελέτες για τη… διαφύλαξη της ακτής από το χειμέριο κύμα κ.λπ.

*** Ενώ όμως δίδονται χρήματα για την προστασία της ακτογραμμής και του αιγιαλού από τα κύματα, δεν φαίνεται να δίδεται η παραμικρή προσοχή στην προστασία της θάλασσας. Ειδικά αυτήν την εποχή η θάλασσα στην παραλία θυμίζει… βόθρο! Μεταξύ 10 το πρωί και 12 το μεσημέρι όλη η παραλία κατακλύζεται από λύματα που… επιπλέουν μεγαλοπρεπώς και εκθέτουν την τοπική Αρχή που δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει το φαινόμενο. Αν όμως αναλογισθούμε ότι έπειτα από αυτό το δίωρο η θάλασσα κάπως καθαρίζει, θα πρέπει να συμπεράνουμε πως τις συγκεκριμένες ώρες κάποιοι θα… αδειάζουν τους βόθρους τους στην ακτή. Μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να ερευνήσουν λίγο την περίπτωση για να διαπιστώσουν ποιοι κάνουν ζημιά στη θάλασσα και να τους επαναφέρουν στην τάξη; Γιατί είναι τουλάχιστον άδικο μια ολόκληρη παραλία να στιγματίζεται εξαιτίας ορισμένων κακομαθημένων που δεν σέβονται τίποτα…

***

Κουίζ

Πόσοι και ποιοι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου έδωσαν το παρών τις προάλλες σε πάρτι που διοργάνωσε στα βόρεια γνωστός στον χώρο δημοσιογράφος, ο οποίος κατά τα άλλα αποτελεί, σύμφωνα με τους ίδιους, κόκκινο πανί για την αυτοδιοίκηση; Πολλοί, πάρα πολλοί, η δικιά μας απάντηση. Άλλα λένε, άλλα κάνουν…


Σχολιάστε εδώ