Άλλες τυπολογίες

•Η «Mad in Μetrο», η πρώτη δωρεάν εφημερίδα για τη μουσική, κυκλοφορεί το τρίτο της τεύχος. Το καλοκαιρινό τεύχος της «Mad in Metro» δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένο στον βασιλιά της μουσικής, Michael Jackson. Είκοσι καλλιτέχνες, μουσικοί δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και στελέχη της δισκογραφίας και της μουσικής βιομηχανίας, από την Άννα Βίσση, την Έλενα Παπαρίζου και τον Σάκη Ρουβά μέχρι τον Γιώργο Θεοφάνους, τον Νίκο Μουρατίδη και τον Δημήτρη Κοντόπουλο αναλύουν το φαινόμενο Michael Jackson και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον πιο σημαντικό (και τον πιο μυστηριώδη) καλλιτέχνη του αιώνα.

•«Τα συναρμόδια υπουργεία (Τύπου, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης) ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έλαβαν για την αντιμετώπιση σωρείας παρανομιών από ανθρώπους και εταιρείες-φαντάσματα, που καταπατούν κάθε έννοια Δικαίου;». Το παραπάνω ερώτημα τίθεται από την επιτροπή αγώνα «Sportime» στο μπλογκ των εργαζομένων του «Ελεύθερου Τύπου» (http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/) με αφορμή τη στάση της Πολιτείας στο κλείσιμο των «Sportime» και «Αθλητικής Ηχούς». Ζητούν να μάθουν ακόμη «πότε το υπουργείο Τύπου έλεγξε τη νομιμότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εφημερίδας».

•Το όνομα του καθηγητή Χρήστου Καψάλη ακούγεται έντονα για την προεδρία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Ο καθηγητής έχει συντάξει τους χάρτες για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, επί υπουργίας Ρουσόπουλου, ενώ ταυτόχρονα είναι μέλος της ΑΔΑΕ και έχει λάβει μέρος και στην ψηφοφορία για το πρόστιμο στη Vodafone για τις υποκλοπές, όπου η ψήφος του ήταν αρνητική.

•Πειραματικά θα μπουν στα λύκεια της χώρας οι εφημερίδες, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Γκιουλέκας σε δηλώσεις του για το τέλος του διαλόγου σχετικά με τον περιφερειακό Τύπο. Το μέτρο στήριξης θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, που προφανώς θα πρέπει να καταβάλλει το κόστος της αγοράς εφημερίδων για τα σχολεία ανά περιφέρεια.

•Όπως αναμενόταν από τον χειμώνα, το Alter αναμορφώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του μέσα στον Αύγουστο. Ήταν γνωστό ότι θα εγκαταλείψουν το κανάλι πολλοί παρουσιαστές και πανελίστες, και η αποχώρηση της Ζ. Κουτσελίνη άναψε το πράσινο φως για τις μεγάλες αλλαγές. Ήδη εκτός καναλιού είναι και η Ράνια Θρασκιά, ενώ αναμένονται μεγάλες ανακατατάξεις στα πρόσωπα που θα παρουσιάζουν τις καθημερινές εκπομπές.

•Και ψηφιακό το Κανάλι της Βουλής. Με απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου αναθεωρείται ο χάρτης συχνοτήτων του 1997 και ο δίαυλος 22 διαγράφεται και στη συνέχεια παραχωρείται στην ΕΡΤ, προκειμένου να μεταδίδει από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας, το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, μέχρι την ψηφιακή μετάβαση.

•Επείγουσα ανακοίνωση για αίμα από τον ΕΔΟΕΑΠ: «Στενός συγγενής της συναδέλφου Εύης Γιαννοπούλου νοσηλεύεται στο ΝΙΜΤΣ με σοβαρότατο μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο και έχει άμεση ανάγκη από μετάγγιση αίματος και αιμοπεταλίων. Δότες αιμοπεταλίων μπορούν να είναι όλοι, ανεξαρτήτως ομάδας αίματος, ενώ, ως προς το αίμα, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για Β αρνητικό (που είναι η σπάνια ομάδα αίματος του ασθενούς), αλλά και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ώστε να εξασφαλιστεί το ισοδύναμο των αιμοδοτών. Το όνομα του ασθενούς είναι ΑΔΟΛΦΟΣ ΤΣΟΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ. Για οποιαδήποτε συνεννόηση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Εύη Γιαννοπούλου στο τηλέφωνο 6973034597».

***

– Προσπάθεια να σπάσει η συλλογική σύμβαση εργασίας στην ΕΡΤ γίνεται τις τελευταίες ημέρες με επίκεντρο τις εξελίξεις στη συνδικαλιστική ομοσπονδία της ΠΟΣΠΕΡΤ. Μετά την έξοδο από την ΠΟΣΠΕΡΤ δύο πρωτοβάθμιων σωματείων που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ, η διοίκηση της ΕΡΤ αρνήθηκε να λάβει μέρος στις συζητήσεις με τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζοντας σε επιστολή της πως η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει συλλογικές συμβάσεις εργασίας! Επιχείρημα που φυσικά προκαλεί πολλά ερωτήματα, αφού είναι γνωστό πως η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογράφει συμβάσεις -και με την τωρινή διοίκηση της ΕΡΤ- από το 1999. Το συμπέρασμα ότι κάτι άλλο συμβαίνει είναι εμφανές και ήδη έχει προκαλέσει προβληματισμό και στην κεντρική ΠΑΣΚΕ, η οποία μέσα από τη ΓΣΕΕ έχει ήδη καταγγείλει τις απόπειρες των εργοδοτών να σπάσουν τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Μέλη της ωστόσο στην ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπογράψουν ξεχωριστές συμβάσεις μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων τα οποία ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ!

***

– Διαπραγματεύσεις ΕΡΤ – «Βήματος» για το ντοκιμαντέρ η «Μεγάλη αλλαγή». Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χ. Παναγόπουλος στη Βουλή, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΔΟΛ για να εκδώσει σε 15 DVD το ντοκιμαντέρ, έναντι αμοιβής – προφανώς και στο πλαίσιο των ισορροπιών. Θυμίζουμε πως την περασμένη Κυριακή η «Καθημερινή» μοίρασε το DVD με τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

***

– Για πέμπτη χρονιά κυκλοφόρησε και πάλι από τη «Metro» η πολυσέλιδη έκδοση «Metro Summer», η οποία στοχεύει στην αποτελεσματική προσέγγιση των αναγνωστών στον τόπο των διακοπών τους. Η σταδιακή διανομή της εν λόγω έκδοσης θα πραγματοποιείται μέχρι και τα μέσα Αυγούστου μέσω χειροδιανομής και προθηκών σε λιμάνια, αεροδρόμια, ξενοδοχεία, καφετέριες, κεντρικά σημεία και παραλίες των νησιών Μυκόνου, Σαντορίνης, Πάρου, Σπετσών, Ύδρας και Πόρου αλλά και με φουσκωτά σκάφη (σε συνεργασία με την AQUARIB) σε επιλεγμένες παραλίες της Νάξου (Αγία Άννα – Μικρή Βίγλα) της Πάρου (κόλπος Νάουσας – Πούντα) της Σίφνου (Πλατύς Γιαλός) της Μήλου (Κήπος – Φυριπλάκα) της Τζιας (Βουρκάρι – Κέα Ξύλα) και της Κύθνου (Λουτρά).

***


Σχολιάστε εδώ