Ύποπτα παιχνίδια μεγαλοψαράδων στο Θερμαϊκό

Το πιο… ωραίο όμως είναι πως οι αρχές όλο τον χρόνο λένε πως ο Θερμαϊκός είναι μολυσμένος και απαγορεύουν να αλιεύονται μύδια και οστρακοειδή εκτός από τη… Σαρακοστή και τα καλοκαίρια οπότε επιτρέπουν να αλιεύονται… Δηλαδή όποτε έχουν… κίνηση τα παράλια, ο κόλπος… παύει να είναι μολυσμένος ως διά μαγείας!

Από το 2000 που βρέθηκαν οστρακοειδή μολυσμένα, δεν δόθηκαν άλλες άδειες για μυδοκαλλιέργεια και οστρακοκαλλιέργεια.

Όμως 5 μεγαλοψαράδες εξακολουθούν να βγάζουν όλο τον χρόνο μύδια από καλλιέργειες που έχουν παράνομα στον Θερμαϊκό, αφού τα πωλούν με παραστατικά άλλης περιοχής. Η Διεύθυνση Κτηνιατρικών βέβαια δεν… γνωρίζει τίποτα. Γιατί να… γνωρίζει άλλωστε; Εδώ η «μηχανή» είναι καλά… στημένη και η… σούπα δεν χαλάει με τίποτα!

Οι 5 μεγαλοψαράδες όμως δεν αρκούνται που… θησαυρίζουν ταΐζοντας τον κόσμο είδη που έχουν πολλές πιθανότητες να είναι μολυσμένα, αλλά έχουν βρει κι άλλο… κόλπο για να βγάλουν χρήματα, σε βάρος μάλιστα του Δημοσίου! Συγκεκριμένα ο καθένας τους έχει από 5 μέχρι 10 αλιευτικά σκάφη στα ονόματα συζύγων ή συγγενών για τα οποία εισπράττουν με εικονικά τιμολόγια επιταγές επιστροφής χρημάτων για καύσιμα που δεν κατανάλωσαν!

Πάνω από 40 γυναίκες από τις οικογένειες των πέντε… εκλεκτών φέρονται ότι διαθέτουν επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη. Έπειτα από καταγγελίες έγινε ένας τυπικός έλεγχος, αλλά τα βρήκε όλα εντάξει! Άσχετα αν η μια οικογένεια από τις 5 έχει 10 άδειες, η άλλη που διαθέτει και πρατήριο υγρών καυσίμων έχει 7 άδειες κ.λπ. Και ο… χορός καλά κρατεί. Γιατί το μόνο εύκολο σήμερα είναι να δηλωθεί κάποιος ως αλιεύς. Αρκεί να έχει 5-6 στρέμματα χωράφι για να φαίνεται αγρότης. Από εκεί και πέρα παίρνει μια βεβαίωση από τον πρόεδρο του τοπικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού αντί 40 ή 50 ευρώ και οι αγρότες «βαφτίζονται» αλιείς. Οπότε παίρνουν τις επιδοτήσεις και τα βοηθήματα εις… υγείαν των κορόιδων!

Για να σταματήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το «κακό» θα πρέπει:

• Να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι πρόεδροι των αλιευτικών συλλόγων που έναντι χρηματικής αμοιβής δίνουν ψευδείς βεβαιώσεις σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα.

• Επίσης, όσες κυρίες δεν αλιεύουν να δώσουν πίσω όλα τα χρήματα που καρπώθηκαν παράνομα και να λογοδοτήσουν για απάτη προς το Ελληνικό Δημόσιο. Να σταματήσει η καραμέλα ότι τα ψάρια τα πουλάνε πόρτα πόρτα, γι’ αυτό και δεν έχουν τιμολόγια πώλησης ιχθυόσκαλας. Μα όλα πόρτα πόρτα τα πουλάνε; Στις στατιστικές όμως βάζουν ότι αλιεύουν 500 έως 600 κιλά ψάρια τον μήνα. Και εδώ ψευδείς δηλώσεις.

Ως πότε τελικά κάποιοι επιτήδειοι θα παίζουν με την υγεία των καταναλωτών και ως πότε οι έλληνες πολίτες θα πληρώνουν τα κομμωτήρια και τα γυμναστήρια των εν λόγω κυριών;


Σχολιάστε εδώ