Όχι άλλη υποχωρητικότητα

Κύριε Διευθυντά,
Τον τελευταίο καιρό διαβάζαμε και ακούγαμε ότι επίκειται εγκατάσταση τούρκου πτεράρχου ως διοικητού στο υποστρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα και δεν το πιστεύαμε. Στη Λάρισα, στην καρδιά της Ελλάδας, με αρμοδιότητα την εποπτεία του εναερίου χώρου μας, του εναερίου χώρου του Αιγαίου που αμφισβητούν.

Τι θα πούμε στους ηρωικούς πιλότους μας που πετούν μέρα και νύχτα πάνω από το Αιγαίο, αναχαιτίζοντας τους εισβολείς, οι οποίοι τώρα αποθρασυνθέντες από τα λάθη και τις συνεχείς υποχωρήσεις μας δεν κάνουν μόνο παραβιάσεις αλλά και συνεχείς υπερπτήσεις σε κατοικημένα νησιά μας. Και όλα αυτά προφανώς με την ανοχή, αν όχι με την παρότρυνση των «φίλων μας» Αμερικανών. Αλήθεια, πώς θα νιώθουν οι αεροπόροι μας, οι φίλοι του αδικοχαμένου ήρωα πιλότου μας Ηλιάκη, όταν θα είναι υποχρεωμένοι να αποδίδουν τιμές στον πασά, που ίσως κάποτε να έδινε εντολές για παραβιάσεις και τώρα θα χαμογελά με τις υπερπτήσεις.
Υπερπτήσεις τις οποίες υποτίθεται ότι θα ελέγχει ο ίδιος.

Ο πασάς να έλθει μόνον όταν σταματήσουν οι παραβιάσεις και «οι φίλοι μας» Αγγλοαμερικανοί, το ΝΑΤΟ, χωρίς μισόλογα, εγγυηθούν την ασφάλεια και τα σύνορα της χώρας μας που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες. Εδώ πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι.

Οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα και πρέπει να τα διεκδικούν.

Ημείς οι απλοί έλληνες πολίτες διερωτώμεθα σε τι είδος συμμαχίας ανήκουμε, που συνεστήθη να προστατεύει τα μέλη της, τάχα μόνον από εξωτερικούς εχθρούς αλλά όχι και από εσωτερικούς.
Ο γεωστρατηγικός χώρος του Αιγαίου είναι πολύ μεγάλης σημασίας, τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος μας μεγάλα και οι παίκτες αδίστακτοι και επικίνδυνοι.
Είναι καιρός να αφυπνιστούμε όλοι, να σκεφτούμε σοβαρά, να αφήσουμε τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις άγονες αντιπαραθέσεις και να θωρακίσουμε τη χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί δυστυχώς από τους συμμάχους μας και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά πράγματα.

Οι καιροί είναι χαλεποί. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ν’ αφήσουμε τις πολλές ευγένειες, υποχωρητικότητες και αφέλειες γιατί στέλνουν λανθασμένα μηνύματα και να στηριχθούμε κυρίως στις δυνάμεις μας για να μη δούμε το σενάριο της Κύπρου να επαναλαμβάνεται.

Dr B. A.


Σχολιάστε εδώ