Τσιτάτα

1. «Φίλοι» κυβερνώντες –και επίδοξοι κυβερνώντες– με αφορμή τις καθημερινές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και αλλού: Δείξτε αποφασιστικότητα για να σας «μετρήσουν» οι αντίπαλοι. Ως ΨΟΦΟΔΕΕΙΣ δεν σας χρειάζεται κανείς, ούτε αυτοί που σας κρατούν –ή σας σπρώχνουν– στην εξουσία. Προφανώς, ούτε εμείς.
Διδαχτείτε: «Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι μια τρέλα! Αλλά, αν η Τουρκία ανοίξει την πόρτα του τρελοκομείου, η Ελλάδα δεν θα διστάσει και θα περάσει το κατώφλι» (Γεώργιος Παπανδρέου). Κάντε τους πασάδες να υποχωρήσουν πριν να είναι αργά για όλους. Διώξτε επιτέλους την εκπρόσωπο των Αμερικανών, την υπόδουλη των Νεο-Οθωμανών από το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. Basta!

2. Δεν βάζουν μυαλό, αδιόρθωτοι. «Επιστρέψαμε στην Ασία», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, από την Ταϊλάνδη – η σύζυγος του Μπιλ Κλίντον, θυμάστε, αυτού που βομβάρδισε και διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία. Επέστρεψε το imperium λοιπόν – αν ποτέ είχε φύγει. Χαράς ευαγγέλια για τους λαούς, όντως. Ειδικά για τους στοχευμένους: του Ιράν, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, της Βόρειας Κορέας… (Καλά, για τους διπλανούς μας στη Μέση Ανατολή, το ενάμισι εκατομμύριο Παλαιστινίων αποκλεισμένων στη Λωρίδα της Γάζας από το ψυχοπαίδι τους, το Ισραήλ, τι να ξαναπούμε…)

3. Η εσωτερική κατάρρευση συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό, αμείωτη. Μπόχα, αθλιότητα, αμορφωσιά αντάμα στη νεοελληνική ξετσιπωσιά. Το δυστύχημα είναι πως οι εκπρόσωποι, «έρημοι και απρόσωποι», οι νυν και οι επόμενοι, ούτε που το καταλαβαίνουν. Τους το ψιθυρίζουν, τους το απαγγέλλουν, τους το κραυγάζουν, ο καθείς με τον τρόπο του, τίποτα δαύτοι. Βρεεε: «Ετελείωσεν ο μπαλνταφάς!» (λέξη των αρχών του 20ού, προερχόμενη εκ παραφθοράς του γαλλικού μπαλ ντ’ ενφάν, χορός).

4. Παρ’ όλα αυτά, θα κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Άλλωστε, είναι περίοδος «διακοπών», εξαιρετικά αναγκαίων για όλους /όλες μας, προκειμένου να προετοιμαστούμε, συν τοις άλλοις, για ένα θερμό φθινόπωρο κι έναν σκληρό χειμώνα. Θα επαναλάβω τη «συμβουλή» μου (και) στις διακοπές, παρέα με ένα βιβλίο. Γιατί το βιβλίο είναι «το πιο εκπληκτικό από όλα τα εργαλεία που επινόησε ο άνθρωπος» (Χόρχε Λουίς Μπόρχες).

*Αρχιτέκτων – συγγραφέας. Από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο: «2017- Η Ελλάδα υπό Νέο-Οθωμανική κατοχή» (μυθιστόρημα).


Σχολιάστε εδώ