Το Μέγαρο Μαξίμου και η σύζυγος υπουργού

Από το βράδυ της Δευτέρας και ολόκληρη την Τρίτη, όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φήμες, το Μέγαρο Μαξίμου καταπιάστηκε με την έρευνα της υπόθεσης που αναφερόταν σε σύζυγο υπουργού με πολλαπλές σκανδαλώδεις επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, ότι σύζυγος υπουργού της κυβέρνησης ήταν τακτική θαμώνας σε χαρτοπαικτικές λέσχες γύρω από την Ομόνοια, έχανε εκεί μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία καρπωνόταν από ενδιαφερόμενους να διορισθούν σε δημόσιες θέσεις και τα οποία εισέπραττε με επιταγές που έδινε στους λεσχιάρχες ή σε συμπαίκτες της.

Θορυβημένο το Μαξίμου, μέσα στο όλο κλίμα σκανδαλολογίας, έψαξε σε βάθος όλη την υπόθεση, στα αρχεία του και με έρευνα σε όλους τους άνδρες υπουργούς.

Σε σύσκεψη για το θέμα αυτό έγινε ο απολογισμός της έρευνας, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπήρξε ποτέ καταγγελία για οποιαδήποτε σύζυγο υπουργού, υφυπουργού ή διοικητή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ούτε πρόσφατα ούτε στο παρελθόν. Ούτε επώνυμη ούτε ανώνυμη.

Καμία σύζυγος υπουργού δεν είχε ποτέ σχέσεις με χαρτοπαικτικές λέσχες. Οι φήμες ότι η «αποκάλυψη» αφορούσε τη σύζυγο υπουργού πρώτης θητείας αποδείχθηκαν ανυπόστατες.

Ούτε στη Δικαιοσύνη ή στη Ρηγίλλης υπήρξε τέτοια καταγγελία.

Επίσης, κανένας παράγοντας από το Μαξίμου ή τη Ρηγίλλης δεν επικοινώνησε με υπουργό της κυβέρνησης δήθεν για να τον ενημερώσει για τις χαρτοπαικτικές επιδόσεις της συζύγου του και, επιπλέον, ουδέποτε ο «συγκεκριμένος» υπουργός ομολόγησε ότι πρόκειται για αλήθεια.

Τα σενάρια, το ένα μετά το άλλο, διαψεύδονταν. Ο τηλεοπτικός σταθμός που έβγαλε το θέμα, το έκλεισε μόνος του την επόμενη μέρα, χωρίς να δημοσιεύσει, όπως απειλούσε, συγκεκριμένα ονόματα και να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία. Όλα τα μπλογκ υποστήριξαν ότι πρόκειται, μάλλον, για επιπόλαιη και ευφάνταστη επινόηση πολιτικού κιτρινισμού.


Σχολιάστε εδώ