στα Ενδότερα των ομάδων

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν με την ΑΕΚ και τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ. Από τη Δευτέρα τρέχει το θέμα, αλλά έως και την Παρασκευή οι εφημερίδες δεν είχαν βρει το όνομα του νέου επενδυτή.

Υπήρχαν, βέβαια, αρκετά ονόματα που εμφανίστηκαν στα πρωτοσέλιδα, αλλά την ίδια ώρα τα απέσυραν οι διευθυντές. Με συνέπεια να αρχίσουν και την αυτοκριτική κάποιοι ρεπόρτερ αναφορικά με την ταυτότητα των επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στην Ένωση.

«Τους ψάχνουμε στην Κύπρο, αλλά δεν είναι Κύπριοι», έγραψε μια αθλητική εφημερίδα. Κάπως έτσι αντιμετώπιζε και ο κόσμος τις συνεχείς αποκαλύψεις των εφημερίδων που κάθε μέρα επαναλάμβαναν ως αποκλειστικό το ίδιο θέμα που είχαν γράψει και την προηγούμενη.

Εδώ που τα λέμε, πάντως, και η στάση των παραγόντων της ΑΕΚ προκαλεί κατάπληξη. Να ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και να κρατούν κλειστό το στόμα τους είναι κάτι που καταγράφεται πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του Παύλου Γιαννακόπουλου στο «Παρόν». Συζητήθηκε σε πολλά στέκια, καθώς ο πλέον επιτυχημένος παράγοντας στον σύγχρονο ελληνικό αθλητισμό είπε για άλλη μια φορά αλήθειες για την ομάδα, στην οποία αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του.

Για τον κόσμο, όμως, μέτρησε κυρίως το γεγονός ότι ο Παύλος προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για τις όποιοες διαφωνίες εμφανίστηκαν φέτος στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Απλώς και μόνο για να μη διαταράξει την ομάδα.

Είναι από τις λίγες περιπτώσεις παραγόντων, αν όχι η μοναδική, που πάνω απ’ όλα βάζει διαρκώς το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, μα το αναγνωρίζει και το επισημαίνει ο κόσμος.

Σε αντίθεση με τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος είναι άνετος, διότι έχει ήδη κάνει τον προγραμματισμό της ομάδας για την επόμενη περίοδο, ο Σωκράτης Κόκκαλης περνάει δύσκολες ώρες. Το αποδεικνύει και η δεύτερη συνάντησή του με τον Μαρινάκη.

Σύρθηκε ο Κόκκαλης στη συγκεκριμένη συνάντηση, αν και μετά την πρώτη επαφή έβγαινε από το περιβάλλον του η έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση όσων στήριξαν τη λύση του εφοπλιστή για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ. Αλλά η δυστοκία στην εξεύρεση επενδυτών πρόθυμων να καλύψουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οδήγησε τον Κόκκαλη πάλι στον Μαρινάκη.

Για όσους ξέρουν τι συμβαίνει στην πιάτσα, η πίεση που ασκείται ποικιλοτρόπως στον Κόκκαλη είναι μεγάλη. Κι αυτό φαίνεται από τη σύγχυση του έμπειρου παράγοντα, ο οποίος εκτιμά ότι θέλουν να τον θέσουν στο περιθώριο και προσπαθεί να κρατηθεί στην πρώτη γραμμή μέσα από διάφορες συμμαχίες.

Το πρόβλημα του Κόκκαλη έχει να κάνει και με το γεγονός ότι πολλοί από τους συνεργάτες του στον Ολυμπιακό αρχίζουν να πιάνουν επαφή με άλλους παράγοντες, οι οποίοι ενδεχομένως να παίξουν κάποια στιγμή ρόλο στις εξελίξεις. Δείχνουν, δηλαδή, να μην εμπιστεύονται πλέον απόλυτα τον καπετάνιο του καραβιού.

Αρκετές μουρμούρες ακούγονται και μέσα στα αποδυτήρια της πειραϊκής ομάδας. Στοιχείο που μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι για όσους γνωρίζουν πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στις σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αλλά και με τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Μουρμούρες υπάρχουν και στον Παναθηναϊκό. Κι εκεί ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

Ο Τεν Κάτε έχει μείνει φέτος έξω από τις κόντρες. Κυρίως επειδή κατάφερε και έμαθε πώς λειτουργούν οι περισσότεροι παίκτες από τους παλιούς, ενώ για τους νέους κρατάει στάση αναμονής.

Στην Παιανία, πάντως, άρχισαν να βάζουν στοίχημα ότι η πρώτη μεγάλη κόντρα του ολλανδού τεχνικού θα σημειωθεί με τον Λέτο, αν και ο τελευταίος έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του στην κοινή συνέντευξη που έδωσε κατά την παραμονή της αποστολής στην Αυστρία.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουν την καλύτερη γνώμη για τον Τεν Κάτε. Αν και δεν στέκονται τόσο στο επαγγελματικό κομμάτι, καθώς εκεί δεν μπορούν να του προσάψουν κάτι συγκεκριμένο, διότι αναγνωρίζουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

Τι λέγαμε τις προάλλες για τη γρίπη των χοίρων και ότι μπήκε για τα καλά και στην καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Βουλωμένο γράμμα διαβάζαμε!

Το έγγραφο για αναβολή της πρώτης αγωνιστικής, εάν αυξηθούν τα κρούσματα, μπορεί να ήρθε σαν βούτυρο στο ψωμί των παραγόντων, οι οποίοι ούτως ή άλλως επιθυμούσαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αλλά το πρόβλημα μπορεί να αποδειχθεί πολύ σοβαρότερο.

Διότι τα ποδοσφαιρικά γήπεδα έχουν μπει μαζί με τα σχολεία στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας και η αναβολή περισσοτέρων αγωνιστικών θα προκαλέσει έμφραγμα στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. Αλλά και στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας.

Τελικά ο καλύτερος του χωριού είναι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Επί μήνες έχει στην πρίζα τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ.

Την προηγούμενη εβδομάδα συζητούσε με την Ένωση, αλλά όταν εξέπνευσε η προθεσμία που ζήτησε από τον Θανόπουλο απέφευγε να απαντήσει στο τηλέφωνο. Με συνέπεια να κάνει έξαλλο τον πρόεδρο της ΑΕΚ, αλλά και τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Το αλάνι εκνευρίστηκε επειδή θεωρεί ότι εκτέθηκε στα μάτια πολλών από τη μεσολάβησή του υπέρ του Σεϊταρίδη. Αλλά για τον Γιούρκα, όπως έλεγαν στην ΑΕΚ, είναι ψιλά γράμματα όλα αυτά.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού ήρθε ξαφνικά, καθώς οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές πάγωσαν. Η νέα προσέγγιση, όμως, προκάλεσε και αντιδράσεις.

Έτσι, άρχισαν από την Παιανία οι διαρροές ότι «εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για παίκτες που κάνουν προετοιμασία στη Μύκονο». Αλλά η πρόταση έγινε και, μάλιστα, ήταν η καλύτερη όλων έως σήμερα.

Με εξαίρεση, βέβαια, την πρόταση του Ολυμπιακού. Μόνο που για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων» είχε μιλήσει με τον Σεϊταρίδη μόνο ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος τον εκτιμά ποδοσφαιρικά, αλλά μέσα στην ΠΑΕ αρκετοί απέρριπταν την εισήγησή του.

Αν, πάντως, ο Γιούρκας είχε ατζέντη από τη βόρειο Ελλάδα, ασφαλώς και θα συγκέντρωνε περισσότερες πιθανότητες να τα βρει με τον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που ψιθυρίζεται έντονα στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Η κίνηση του Σπανού με την απόκτηση του Μπλένχιο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική. Και να εκθέσει αρκετούς σε άλλες ομάδες, οι οποίες έψαχναν για αμυντικό, αλλά αγνόησαν τον παίκτη της Τίγκρε.


Σχολιάστε εδώ