Περίεργα παιχνίδια συμβούλων του Προέδρου

Ακόμη και αμερικανοί συνομιλητές ενός από τους θεσμικούς συμβούλους του Προέδρου Χριστόφια (που διαδραμάτισε ρόλο και σε άλλες κυβερνήσεις) έκπληκτοι διαπίστωσαν ετοιμότητα για ευρείες παραχωρήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η νομή της εξουσίας. Με άρδην στήριξη στην ιδέα της εκ περιτροπής Προεδρίας, και μάλιστα χωρίς το πλαίσιό της να διαφέρει από εκείνο που περιάγουν σύμβουλοι του Ταλάτ! Χαλαροί επίσης εμφανίζονται στο θέμα των εποίκων, που το προσομοιάζουν με αυτό των λαθρομεταναστών!

Αυτές (και άλλες εξίσου παράφωνες τοποθετήσεις) σημειώνονται ακόμη και σε διπλωματικές εκθέσεις δυτικής πρεσβείας, άνθρωποι της οποίας εκτελούν διερευνητική αποστολή μεταξύ κυβερνητικών και πολιτικών παραγόντων, τόσο στη Λευκωσία όσο και στην Αθήνα.

Σημειωτέον ότι η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» απεκάλυψε σε σημείωμά της προ ημερών ότι οι ίδιοι παράγοντες της Λευκωσίας διαβίβασαν οδηγίες στους Κυπρίους των Αθηνών όπως τα συνθήματα κατά τις εκδηλώσεις καταδίκης της εισβολής «κινούνται σε κλίμα μετριοπάθειας»!


Σχολιάστε εδώ