Οι ισορροπίες μεγάλο στοίχημα για τον Μαζίνιο στον ʼρη

Θετικά δείγματα γραφής έβγαλε ο Άρης στο πρώτο φιλικό με αντίπαλο την ιταλική Μπάρι. Ειδικά η απόδοση του Γκρασιάν σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στη Θεσσαλονίκη και πίστη ότι οι «κίτρινοι» βρήκαν επιτέλους τον ηγέτη που αναζητούσαν. Αλλά και γενικότερα, το υλικό του Άρη μοιάζει πληρέστατο, αν και ο Γιάννης Κόντης εξακολουθεί να αναζητάει ένα μεγάλο όνομα για να εξιτάρει ακόμα περισσότερο τον κόσμο της ομάδας.

Το μεγάλο στοίχημα των «κίτρινων», ωστόσο, αφορά τη δυνατότητα του Ιομάρ Μαζίνιο να διατηρήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια της ομάδας. Κυρίως μεταξύ ποδοσφαιριστών που παίζουν στις ίδιες θέσεις και, ασφαλώς, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να μείνουν στον πάγκο. Στο κέντρο της άμυνας, για παράδειγμα, ο Ρομπέρζ μπορεί να μείνει στον πάγκο. Αλλά ο Γκιάρο, ο Νασούτι και ο Γιάχιτς αποκλείεται να δεχθούν να μην παίζουν βασικοί. Ειδικά ο τελευταίος, έκανε πέρσι υπομονή, αλλά πλέον αισθάνεται ότι εκτοξεύθηκε η καριέρα του και έχει απαιτήσεις.

Τα ίδια ισχύουν και για τη μεσαία γραμμή όπου υπάρχουν οι Ναφτί, Νάτσο Γκαρσία και Μπατιόν, ενώ και στην επίθεση η τριπλέτα των Κάμπορα, Κόκε και Αμπρέου δεν μπορεί να βολευτεί σε μία θέση. Αν, λοιπόν, καταφέρει ο Μαζίνιο και περιορίσει τις γκρίνιες όσων δεν παίζουν στο αρχικό σχήμα, τότε ο Άρης θα κάνει σημαντικά βήματα προόδου και θα χτυπήσει ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς δεν υστερεί σε υλικό έναντι των μεγάλων ομάδων της Αθήνας.


Σχολιάστε εδώ