Ντροπή

Δύο επιστήμονες με κύρος και αποδοχή, μέσα και έξω από την Ελλάδα, είπαν ότι πρόκειται για συνταγματική εκτροπή και ότι χρησιμοποιείται ο Πρόεδρος ως εργαλείο για κομματική εκμετάλλευση. Με την επισήμανση μάλιστα ότι ο κ. Παπούλιας δεν θα πρέπει να επιτρέψει να γίνει «σκεύος».

Πανικόβλητες οι αντιδράσεις. Γεμάτες χολή! Ξεπέρασαν κάθε επιτρεπτό όριο. Προσωπικοί χαρακτηρισμοί για ένα κορυφαίο στέλεχος του κόμματός τους, που τίμησε όποιο αξίωμα ανέλαβε. Με ήθος και εντιμότητα. Ανθρωπιά και καλοσύνη. Ανοιχτός στον κάθε πολίτη. Τον απλό άνθρωπο. Με κοινωνική ευαισθησία. Ταπεινός. Ποτέ δεν προκάλεσε κανέναν. Αλλά και ασυμβίβαστος στις θέσεις του. Και σταθερός στις απόψεις του. Ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό εναντίον του. Απόδειξη η λατρεία, η αγάπη ΟΛΟΥ του κόσμου. Ποσοστά εκτίμησης που δεν είχε ποτέ άλλος ηγέτης.

Ειπώθηκαν λέξεις και χαρακτηρισμοί που δεν θα τολμούσε ποτέ κανείς που σέβεται τον εαυτό του να σύρει στο χαρτί. Να τα εκφράσει δημόσια. Λόγια χαμαιτυπείου. Το στενό περιβάλλον πρωτοστάτησε.

Οι «διαρροές» άθλιες προς γνωστά παπαγαλάκια. Και ανοίκειες (άραγε θα ήθελαν να τα έλεγε κανείς γι’ αυτούς;). Από κοντά και οι συνήθεις ύποπτοι, οι γνωστοί βασιλικότεροι του βασιλέως. Δυστυχώς και κάποιοι συμμαχητές. Ψεύτικες οι δημόσιες δηλώσεις. Διπρόσωποι. Κάποιοι που έχουν τις ίδιες απόψεις με τους δύο κορυφαίους συνταγματολόγους σιωπούν. Γιατί ξέρουν ότι θα στηθούν στον τοίχο. Μέχρι συνωμοσία κατά του Γιώργου… ανακάλυψαν. Συνωμότες οι δύο καθηγητές, μαζί με άλλα γνωστά παλιά στελέχη, όλοι στενοί συνεργάτες του πατέρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Λιγότερη ανανδρία…

Αυτό σίγουρα θα ‘λεγε ο Ανδρέας.


Σχολιάστε εδώ