Νέο σκάνδαλο στην Ομοσπονδία Βόλεϊ

Έπεσαν έξω όσοι πίστεψαν ότι με την εκλογή του Προσαλίκα ως προέδρου της Ομοσπονδίας Βόλεϊ (ΕΟΠΕ) θα έμπαινε τέρμα στην αμαρτωλή εποχή Μπελιγράτη, όπου κατασπαταλήθηκαν 30.685.000 ευρώ και οι εμπλεκόμενοι έχουν παραπεμφθεί για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Δυστυχώς από τη μέχρι σήμερα πορεία της διοίκησης Προσαλίκα δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι διατεθειμένη να ξεβρωμίσει την ΕΟΠΕ. Και τη μεγάλη ευθύνη τη φέρει ο νυν πρόεδρος της ΕΟΠΕ. Γιατί μόλις ανέλαβε την ΕΟΠΕ ο Προσαλίκας το πρώτο που έκανε και δημιούργησε χείριστες εντυπώσεις στους κύκλους του βόλεϊ ήταν να φροντίσει να πάρει από το ταμείο της καταχρεωμένης ΕΟΠΕ τα χρήματα που του χρωστούσε ως προπονητής. Μετά βγήκε και έδωσε συνέντευξη αποκαλύπτοντας ότι παρέλαβε την ΕΟΠΕ καταχρεωμένη με 11.000.000 ευρώ τρύπα, σύμφωνα με την εκτίμηση των ορκωτών λογιστών. Και απέδωσε, όπως επί λέξει είπε, το τεράστιο αυτό χρέος στο ότι «δεν υπήρξε σωστή διαχείριση την περίοδο 2004-08». Στη συνέχεια ζήτησε και σωστά έλεγχο του χρέους από την Ελεγκτική Επιτροπή της ΓΓΑ. Η Ελεγκτική Επιτροπή μετά τον έλεγχο συνέταξε πόρισμα το οποίο παρέδωσε στον Προσαλίκα, πρόεδρο της ΕΟΠΕ, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Δουβή τον Μάιο. Στους κύκλους του βόλεϊ λένε ότι ακολουθείται τακτική Μπελιγράτη. Αντί ο νέος πρόεδρος να στείλει, όπως περίμεναν όλοι, αμέσως στον Εισαγγελέα το πόρισμα, που κατά τις πληροφορίες διαπιστώνει πλήθος δαπανών σε προμηθευτές, δημοσιογράφους, υπαλλήλους και μέλη του διοικητικού συμβουλίου χωρίς παραστατικά, σε ξενοδοχεία, πρακτορεία ταξιδιών με ανάθεση χωρίς διαγωνισμό, και γενικά τη μη τήρηση του κανονισμού προμηθειών ΕΟΠΕ και χωρίς εγκρίσεις του διοικητικού συμβουλίου κ.λπ., κρατάει το πόρισμα κλεισμένο στα συρτάρια του και δεν το φέρνει ούτε στο διοικητικό συμβούλιο, για να μη δυσαρεστήσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της προηγούμενης διοίκησης που μάλιστα είχε στενές σχέσεις με τον Λιάνη και μάλιστα είναι υπόδικος στο προηγούμενο σκάνδαλο, αλλά και για να μην εμπλέξει κάποιους Νεοδημοκράτες μεταξύ των οποίων και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ που έχει χρηματίσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού και πρόεδρος των ΠΕΣΥ Αττικής. Ερωτήματα προκαλεί επίσης το γιατί η διοίκηση ΕΟΠΕ Προσαλίκα, ενώ κέρδισε πρόσφατα τη δίκη που είχε με την κατασκευάστρια εταιρεία ΜΕΚΑΣΩΝ για 1.300.000 ευρώ, δεν κοινοποιεί την απόφαση.

Η στάση αυτή του κ. Προσαλίκα έχει οδηγήσει σε σοβαρή σύγκρουση μέσα στην ΕΟΠΕ και όπως μάθαμε έχουν παραιτηθεί από τη θέση τους στο διοικητικό συμβούλιο τα μέλη του τα προσκείμενα στο ΚΚΕ και τον ΣΥΝ.


Σχολιάστε εδώ