ΜΕ ΠΕΣΜΕΝΟ ΗΘΙΚΟ ΟΙ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ!

Οι συνεχείς απαξιωτικές αναφορές γιʼ αυτούς, οι κατηγορίες ότι είναι συλλήβδην διεφθαρμένοι, ότι κάνουν πλάτες σε επικίνδυνους κακοποιούς και συνεργάζονται μαζί τους σε ακραίες εγκληματικές πράξεις, έχουν ρίξει στο ναδίρ το ηθικό των φυλάκων, οι οποίοι αισθάνονται βραχυκυκλωμένοι μέσα στον ίδιο τον χώρο της δουλειάς τους!

Αυτή η έλλειψη ηθικού τούς κάνει να κρατούν παθητική στάση και να φοβούνται να αντιμετωπίσουν τους κρατούμενους. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συνέβη πρόσφατα στη Β΄ πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου σε συμπλοκή πέντε Γεωργιανών ο φύλακας τους έκανε αναφορά. Αυτοί όμως τον απείλησαν και του είπαν ότι είναι τελειωμένος και να μην ξαναμπεί στην πτέρυγα! Ο φύλακας τρομοκρατήθηκε και πήγε στην πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της 17 Νοέμβρη για να έχει… προστασία!

Υπάρχει τέτοιο κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των φυλάκων που πολλοί από αυτούς λένε πως δεν γνωρίζουν αν θα γυρίσουν το βράδυ στο σπίτι τους! Και το κακό θα γίνεται όλο και χειρότερο αν δεν βρεθούν κάποιοι να τους εμψυχώσουν και να πουν δυο καλές κουβέντες για τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη της φύλαξης 15.000 κρατουμένων κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Γιατί όπως και να το κάνουμε, όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Δεν μπορεί όμως, χάριν ορισμένων που είναι επιρρεπείς στη διαφθορά, να στιγματίζεται ένας ολόκληρος επαγγελματικός χώρος, ο οποίος έχει ιδιαιτερότητες και κινδύνους που μόνο όσοι τον ζουν μπορούν να τους καταλάβουν… Και κάθε μέρα είναι οι ίδιοι φυλακισμένοι…


Σχολιάστε εδώ