Μαύρα μάτια κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ για να δουν τον Καραμανλή

Έτσι επανήλθαν στις συζητήσεις τους οι αιτιάσεις κατά των στενών συνεργατών του ότι τον «έχουν κλείσει σε γυάλα» και ότι έτσι που τον απομονώνουν δεν μπορεί να γνωρίζει «πώς χτυπάει η καρδιά της βάσης»! Άλλωστε οι περισσότεροι εκ των βουλευτών έβλεπαν αυτά τα δείπνα ως μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουν από κοντά, έστω και για λίγα λεπτά, με τον Κ. Καραμανλή, αφού η… πρόσβασή τους στο Μαξίμου έχει «απαγορευθεί».

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν τις αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τα… παρατράγουδα που σημειώθηκαν στα περσινά δείπνα. Με αποκορύφωμα ότι σε ένα από αυτά περισσότεροι από 10 βουλευτές δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση «σνομπάροντας» κυριολεκτικά τον κ. Καραμανλή. Γεγονός που είχε τροφοδοτήσει τα πρωτοσέλιδα του αντιπολιτευόμενου Τύπου και είχε πλήξει το προφίλ του πρωθυπουργού. «Δεν θα ρισκάρουμε ανάλογα φαινόμενα» σημειώνουν από το Μαξίμου, αν και αναγνωρίζουν ότι φέτος το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. Ένα ακόμη στοιχείο που βάρυνε στην απόφαση να μην πραγματοποιηθούν τα δείπνα είναι και το ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη συζήτηση για αλλαγές προσώπων και το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Καραμανλής θα βρισκόταν… αντιμέτωπος με τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών. Οι απαντήσεις θα διοχετεύονταν στη συνέχεια στους δημοσιογράφους και θα τροφοδοτούσαν σενάρια και εικασίες. Κι αυτό είναι το τελευταίο που επιθυμούν αυτήν τη στιγμή στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Οι εξηγήσεις πάντως δεν κρίνονται ικανοποιητικές από μεγάλη μερίδα των βουλευτών, που σε κάθε ευκαιρία εκφράζουν το παράπονό τους ότι δεν μπορούν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό. Εκείνοι μάλιστα που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2007 δεν έχουν ανταλλάξει ούτε χειραψία μαζί του! Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι θα μπορούσε μια-δυο φορές την εβδομάδα ο κ. Καραμανλής να πηγαίνει στο γραφείο του στη Βουλή και να συναντά κατά μόνας τους βουλευτές αποτρέποντας έτσι και τον κίνδυνο των διαρροών. Έτσι θα είχε… με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, όπως λένε χαρακτηριστικά. Θα ενημερωνόταν για το κλίμα που υπάρχει στη βάση της παράταξης, αλλά και στην κοινωνία -ιδίως στην περιφέρεια-, ενώ θα ικανοποιούσε ηθικά τους βουλευτές.

Αντικείμενο γκρίνιας των στελεχών είναι και το γεγονός ότι δεν συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα – η Ν. Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έχει αποτιμήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Από τη Ρηγίλλης εξηγούν ότι μια συνεδρίαση θα πυροδοτούσε κλίμα εσωστρέφειας και θα αποσπούσε την κυβέρνηση από τον βασικό της στόχο, που είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και η υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί η σχεδιαζόμενη για το τέλος Αυγούστου συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Σχολιάστε εδώ