ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν θα αναφερόμασταν άλλη φορά σε αυτό το χάλι, που προσβάλλει τον Πειραιά και κάθε Κυριακή μάς κάνει να… κοκκινίζουμε από ντροπή όλους εμάς τους Πειραιώτες, αν δεν συνέβαινε ένα περιστατικό την περασμένη Κυριακή που απέδειξε ότι το παζάρι δεν κάνει μόνο τεράστια ζημιά στην εικόνα της πόλης, αλλά είναι και επικίνδυνο! Συγκεκριμένα, οι δημοτικοί αστυνομικοί, λίγο πριν από το μεσημέρι, με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Γ. Μπενέτο, μπήκαν στο παζάρι και ζήτησαν από έναν αλλοδαπό, που όπως αποδείχθηκε δεν είχε ούτε χαρτιά, δηλαδή είναι παράνομος στη χώρα μας, την άδεια που του επέτρεπε να δραστηριοποιείται στο παζάρι. Αντί απάντησης, ο αλλοδαπός, μαζί με δύο τρεις άλλους που πετάχτηκαν δίπλα από τον πάγκο, άρχισε να ξυλοκοπάει τους αστυνομικούς, να τους κυνηγάει με μαχαίρι, να τους πετάει βαριά αντικείμενα κ.λπ. Από… θαύμα γλίτωσαν και… κρύφτηκαν στα γύρω στενά μέχρι να… ξεθυμάνουν οι αλλοδαποί!

Αν χανόταν κάποιος δημοτικός αστυνομικός (που είναι εκ του νόμου άοπλος) τι θα γινόταν; Αν κάποιο από τα παιδιά του Πειραιά που βγάζουν το ψωμί τους στη Δημοτική Αστυνομία πάθαινε κάτι, τι θα λέγαμε τώρα; Πολλές φορές ο δήμαρχος έχει καλέσει την ΕΛΑΣ για να εφαρμόσει τον νόμο στο παζάρι, αλλά μάταια. Οι αστυνομικοί δηλώνουν… αριθμητικά ανεπαρκείς για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και… νίπτουν τας χείρας τους. Μένουν λοιπόν να… βγάλουν το φίδι από την τρύπα οι άοπλοι και ολιγάριθμοι δημοτικοί αστυνομικοί, που αντικειμενικά δεν μπορούν να επιβάλουν τον νόμο. Έτσι, ο νόμος μπαίνει στο περιθώριο στο παζάρι και κάθε Κυριακή, εκτός των άλλων, έχουμε και απόλυτη αυθαιρεσία. Ο νόμος παραβιάζεται κατάφωρα και κανείς δεν μπορεί να τον προστατεύσει ή να τον επιβάλει. Και όλοι, πολίτες, καταναλωτές κ.λπ., βρίσκονται στο έλεος των συμμοριών των παράνομα διαβιούντων στη χώρα μας αλλοδαπών! Και το χειρότερο είναι πως οι «συμμορίες» αυτές επιβάλλουν και τη διατήρηση του παζαριού. Γιατί όλοι οι παράγοντες του Πειραιά, από τον δήμαρχο μέχρι τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και τους απλούς πολίτες, έχουν εκφράσει την άποψη ότι πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί το παζάρι ή να νοικοκυρευτεί και να λειτουργεί σε ελεγχόμενους χώρους. Παρ’ όλα αυτά, όμως, το παζάρι ζει και βασιλεύει με τον τρόπο που προαναφέραμε: χωρίς έλεγχο και χωρίς όρια! Όταν εκείνοι που πάνε να επιβάλουν τη νομιμότητα κινδυνεύουν να σκοτωθούν και δεν προστατεύονται από το ίδιο το κράτος που τους έχει ορίσει να ελέγχουν την εφαρμογή των νόμων του, δεν πρόκειται να ξαναπάνε… Επανειλημμένα ο δήμος έχει καλέσει την ΕΛΑΣ να συνδράμει τη Δημοτική Αστυνομία, αλλά η Αστυνομία, είτε γιατί δεν έχει διαθέσιμο προσωπικό είτε γιατί έχει άλλες, σοβαρότερες ασχολίες, δεν πάει. Ή, μάλλον, στέλνει τυπικά στη χάση και στη φέξη ένα περιπολικό, που δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Εμείς ένα έχουμε να πούμε: Όλοι οι παράνομοι λαθρομετανάστες που ζουν στον Πειραιά και πολλοί άλλοι που επιβιώνουν κάνοντας παρανομίες έχουν σημείο αναφοράς το παζάρι. Αν θέλουν οι αρμόδιοι να «καθαρίσουν» τον Πειραιά απ’ όλους αυτούς που τραυματίζουν την εικόνα και τον κοινωνικό ιστό της πόλης, ας πάνε να τους πιάσουν! Ιδού η Ρόδος!

// Τα έχει… πάρει με τον Παπαδημητρίου ο Κερατσινιώτης. Του καταλογίζει ότι τον οδηγεί συνέχεια σε ενέργειες που τον ρεζιλεύουν! Τη μια με το φιάσκο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, την άλλη με το φιάσκο στην Αθήνα και… πάει λέγοντας! Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν του «τα είπε χοντρά», αλλά επειδή και ο άλλος είναι θρασύς του απάντησε ότι δεν φταίει αυτός αν ο ίδιος είναι «λίγος» για πολιτικός και έχει το μυαλό του μόνο στην… ίντριγκα! Βέβαια, επειδή τέτοια «δίδυμα» όπου ο ένας «κρατάει» τον άλλον δεν… σπάνε εύκολα, δύσκολα οι δυο τους θα φθάσουν στη ρήξη. Άλλωστε, έχουν πίσω τους και τον άλλον με τα γυαλιά ο οποίος δηλώνει ΠΑΣΟΚ, αλλά έγινε… πλούσιος από τη ΝΔ, που δεν τους… αφήνει να το διαλύσουν το μαγαζί γιατί έχει συμφέροντα…

Ωραία ιστορία, μη μου πείτε. Και να δείτε όταν θα αποκαλυφθούν ονόματα και ρόλοι πόσο καλύτερη θα γίνει. Γιατί όσο πάμε προς τις εκλογές, βουλευτικές και δημοτικές, πολλά θα δουν τα ματάκια μας. Όρεξη να έχουμε να βλέπουμε και να ακούμε.

// Αυτό το… παλούκι με την Εφορία που κρατά μπλοκαρισμένους τους λογαριασμούς της ΔΕΠΕΠ πώς θα το αντιμετωπίσει η νέα πρόεδρος; Οι καιροί είναι δύσκολοι κι όσο… χρονίζουν τέτοιες καταστάσεις θα γίνονται δυσκολότεροι. Αρκετά ευγενής ήταν τόσα χρόνια ο Μπρατσόλης, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Μήπως η νέα πρόεδρος θα πρέπει να… αλλάξει τροπάριο μπας και σταματήσει αυτός ο παραλογισμός; Γιατί πρώτη φορά συναντάται το φαινόμενο να βάζουν «θηλιά» σε μια επιχείρηση για λάθη, παραλείψεις ή παρανομίες του διαχειριστή της, τον οποίον βγάζουν… αθώα περιστερά! Και ενώ αυτός δεν έχει καμία συνέπεια, η επιχείρηση κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή με οικονομικό στραγγαλισμό! Αυτό κι αν είναι ρουσφέτι! Αλήθεια, η Α΄ Εφορία, ο αρμόδιος υπουργός και όποιοι άλλοι πήραν αυτήν την απόφαση, δηλαδή να απαλλάξουν τον διαχειριστή από κάθε συνέπεια και ευθύνη και να θεωρήσουν υπόλογη μόνο την εταιρεία, μπορούν να μας πουν μία μόνο επιχείρηση, όχι δεύτερη, μία μόνο, που να έχει προβλήματα με την Εφορία και ο διαχειριστής της να μην έχει καμία συνέπεια; Να μην έχει κινηθεί καμία διαδικασία εναντίον του;

// Είναι… τρελοί αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι της Β΄ Πειραιά. Ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα του κεντρικού ΠΑΣΟΚ για εκστρατεία για το περιβάλλον και μέσα στο κατακαλόκαιρο οργάνωσαν εκδήλωση στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού, στην Αίθουσα του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου, με θέμα «Πράσινη ανάπτυξη και μικρομεσαία επιχείρηση». Είχε προηγηθεί διήμερη εξόρμηση των στελεχών της ΝΕ, που με επικεφαλής τον γραμματέα της Βασίλη Αλαΐσκα, επισκέφτηκαν όλες τις επιχειρήσεις του ΒΙΠΑ και ενημέρωσαν σχετικά τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες…

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησαν πάνω από 200 άτομα, ενώ παρόντες ήταν όλοι οι δήμαρχοι και αντιπρόσωποί τους από τους δήμους του ΠΕΣΥΔΑΠ.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να στιγματίσουμε είναι το γεγονός ότι αυτές τις προσπάθειες, που τις αγκαλιάζει ο κόσμος, τις απαξιώνουν τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Στη συγκεκριμένη εκδήλωση εισηγητής ήταν ο γραμματέας του Τομέα ΕΒΕ του ΠΑΣΟΚ Μενέλαος Κουλούρης, ο οποίος όχι μόνο δεν πήγε, αλλά έλεγε σ’ όσους τον ρωτούσαν ότι η εκδήλωση αναβλήθηκε!

Αν περιμένει ο Γ. Παπανδρέου ότι με τέτοιες ενέργειες και τέτοιο αλληλοσαμποτάρισμα στελεχών θα μπορέσει να πάρει τις εκλογές και να κυβερνήσει, είναι… μακριά νυχτωμένος!

// Απίστευτα πράγματα γίνονται στην παραλία του Φαλήρου μπροστά από τα Ολυμπιακά Ακίνητα. Πέρα από την εικόνα… αποχωρητηρίου που έχουν δημιουργήσει οι καταυλισμοί των τσιγγάνων, επί της παραλίας, εκεί που είναι αποκλειστικά χώρος για τους πεζούς, κυκλοφορούν ποδήλατα και μηχανάκια, με κίνδυνο να τραυματίσουν κανέναν ηλικιωμένο ή παιδί. Προχθές το βράδυ, ένα μηχανάκι παραλίγο να πέσει πάνω σε μια ηλικιωμένη, η οποία όταν διαμαρτυρήθηκε στον… μηχανόβιο που δεν την πρόσεξε έφαγε το ξύλο της χρονιάς της! Αν αυτά τα γεγονότα κάνουν τους κάθε είδους αρμόδιους να… αισθάνονται όμορφα, δεν έχουμε παρά να τους πούμε συγχαρητήρια!

// Αποφασισμένη να τερματίσει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους αρχαιολογικούς χώρους της περιφέρειας του Πειραιά είναι η νομαρχία. Όπως επισημαίνει ο νομάρχης Γιάννης Μίχας σε έγγραφό του προς τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, οι αρχαιολογικοί χώροι του Πειραιά και της Τροιζηνίας παραμελούνται συστηματικά και κυριολεκτικά βρίσκονται θαμμένοι κάτω από ξερόχορτα και σκουπίδια. Για να βοηθήσει η νομαρχία στο έργο του καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων, θα διαθέσει από δικούς της πόρους 500.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δώσει το «πράσινο φως» το υπουργείο για να αρχίσει το έργο. Ελπίζουμε εδώ η αντίδραση του υπουργού να είναι άμεση.

// Αποδίδει το πρόγραμμα δωρεάν διακοπών για οικογένειες που δεν έχουν σημαντικούς πόρους το οποίο προσφέρει ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων. Πάνω από 200 άτομα έχουν πάρει μέρος μέχρι στιγμής και τα περισσότερα από αυτά είναι κάτοικοι της Νίκαιας. Άλλωστε, ως Νικαιώτης ο πρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Μαρωνίτης έχει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε όσους προέρχονται από αυτήν την περιοχή. Το αίμα νερό δεν γίνεται…

// Δεκαήμερο πρόγραμμα δωρεάν καθημερινών θαλάσσιων μπάνιων για άτομα της τρίτης ηλικίας διοργανώνει ο Δήμος Περάματος. Το πρόγραμμα παρέχουν τα ΚΑΠΗ Περάματος στα μέλη τους, από την Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου. Με ώρα αναχώρησης στις 3.00 μ.μ. και επιστροφής στις 8.00 μ.μ. τα πούλμαν μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων. Σημεία συγκέντρωσης είναι ο Άγιος Νικόλαος, το Β΄ ΚΑΠΗ, το Γ΄ ΚΑΠΗ (Μεγ. Αλεξάνδρου) και το Ικόνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον υπήρξε πολύ μεγάλο και οι θέσεις συμπληρώθηκαν από τις πρώτες μέρες της ανακοίνωσης του προγράμματος.

// Η παρουσία της δημοτικής αρχής απέτρεψε την κοπή περισσότερων δέντρων στο Δασύλλιο Σχιστού, τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου του Κορυδαλλού. Την Τρίτη το βράδυ άνδρες της Ομάδας Πυροπροστασίας του Δήμου Κορυδαλλού, στη διάρκεια περιπολίας στην περιοχή, αντιλήφθηκαν την κοπή δέντρων από ιδιοκτήτη αυθαίρετου οικήματος εντός της έκτασης. Αμέσως ειδοποιήθηκε η δημοτική αρχή, η Δημοτική Αστυνομία αλλά και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, οι οποίοι και διαπίστωσαν την κοπή δύο δέντρων. Ο υπεύθυνος οδηγήθηκε στο τμήμα και εναντίον του υποβλήθηκε μήνυση. Δυστυχώς ο νόμος θεωρεί την κοπή δέντρων πταίσμα και δεν προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία. Διερευνάται πάντως από το αστυνομικό τμήμα τυχόν σύνδεση του συγκεκριμένου περιστατικού με την κοπή ακόμα τριών δέντρων στην ίδια περιοχή, για την οποία ο δήμος έχει υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων. Ο δήμος θα συνεχίσει εντατικά το πρόγραμμα πυροπροστασίας με καθημερινές και σε 24ωρη βάση περιπολίες από υπαλλήλους και εθελοντές, ενώ έχουν αυξηθεί από τρεις σε πέντε και οι δεξαμενές νερού μέσα στην έκταση.


Σχολιάστε εδώ