Η μάστιγα των ανακλήσεων

lΦαινόμενο της νοσηρότητας, των πελατειακών και κομματικών σχέσεων και της ισοπέδωσης των επωμίδων, είναι οι ανακλήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

lΕκατοντάδες ανακληθέντες υπάρχουν σήμερα, υποαπασχολούνται, περιφέρονται στους διαδρόμους χωρίς λόγο και περιμένουν στην αφετηρία να πάρουν το σύνθημα να τους αντικαταστήσουν ισάριθμοι ΠΑΣΟΚοι ή υποκρινόμενοι τους ΠΑΣΟΚους (κάπου πρέπει να ανήκουμε, τέλος πάντων, για να κάνουμε τη δουλειά μας)…

lΣε ερώτηση απορούντων βουλευτών (που καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τον… φόνο, αφού τα ίδια γίνονταν επί ΠΑΣΟΚ), ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε (Βουλή 27/6/09) ότι «όλα γίνονται νόμιμα»… Το νόμιμο είναι ηθικό, σύμφωνα με το δόγμα της ΝΔ.

lΤο απεχθές αυτό σύστημα βάλλεται ακόμη και από τους απόστρατους. Εξ ιδίων τα βέλη…

lΗ συμπαθής και μη διστάζουσα να εκφέρει γνώμη, χωρίς να κρύβει την τοποθέτησή της, εφημεριδούλα αποστράτων της Θεσσαλονίκης «Μακεδονική Φλόγα» (Ιούνιος 2009), καταγγέλλει: «Είναι γνωστό ότι οι ανακλήσεις Αποστράτων Αξ/κών Ε.Δ. και Σ.Α. κάθε χρόνο συνεχίζονται με την τοποθέτησή τους σε διάφορες ενεργές θέσεις (ΑΟΟΑ, ΠΖΕΑ, Μετοχικά Ταμεία Ε.Δ., ΤΕΘΑ, Οικοδομικούς Οργανισμούς, ΥΑΜΣ, Διευθύνσεις Στρατιωτικής Ιστορίας, Πολεμικά Μουσεία, Υπηρεσίες ΥΠΕΘΑ κ.λπ.), με την ίδια πάντοτε διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια. Δηλαδή χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς ενίοτε ιδιαίτερες γνώσεις και εμπειρίες των ανακαλούμενων στο αντικείμενο με το οποίο πρόκειται να ασχοληθούν, αλλά και με συνεχείς «παρεμβάσεις» της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αφού για ορισμένους Αποστράτους φημολογείται ότι είναι ευνοούμενοι κάποιου πολιτικού και επίσης ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς είναι συμμαθητές ή φίλοι των εκάστοτε Αρχηγών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Επʼ αυτού δεν υπάρχει βέβαια καμιά αμφιβολία, διότι πολλοί Απόστρατοι Αξ/κοί (όπως ασφαλώς κι εμείς) πολύ καλά το γνωρίζουν. Επίσης, σε ορισμένες Υπηρεσίες υπάρχει μεγάλος «συνωστισμός» και δεν έχουν –ελάχιστοι βέβαια– ιδιαίτερο αντικείμενο σοβαρής ενασχόλησης, με αποτέλεσμα να μην επιτελούν ουδέν έργο! Έτσι, είναι επόμενο να διατυπώνονται διάφορα δυσμενή σχόλια, καθόλου κολακευτικά για τους ιδίους, αλλά κυρίως για τις υπεύθυνες ηγεσίες, οι οποίες τους επιλέγουν.»

lΔιερωτώμαι, κακώς γιατί συγχύζομαι, γιατί δεν βγαίνει η κ. Β. Παπανδρέου ή ο κ. Καρχιμάκης, που έκαναν την ερώτηση, να διακηρύξουν σαφώς και καθαρά: Το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τις ανακλήσεις. Γιατί δεν δηλώνουν κάτι τέτοιο; Απλό: γιατί θα συνεχίσουν το ίδιο βιολί και θέλουν να αλιεύουν στον χώρο των αφελών αποστράτων μοιράζοντας υποσχέσεις…

Και ξανά προς
τη δόξα τραβά…

l Η Παγκόσμια Τράπεζα στην ετήσια Έκθεσή της για το 2008, με άριστα το 100, βαθμολογεί ως εξής τη χώρα μας ως προς τη διαφθορά:

2004 71,4
2005 65 (βουτιά, όταν άρχισε το «νοικοκύρεμα» από τη ΝΔ)
2006 65
2007 69,8
2008 60,9 (δηλ. στο επίπεδο της Κόστα Ρίκα και του Καμερούν)

Τελεσίγραφο

lΑυστηρή προειδοποίηση, μέσω της αμερικανικής πρεσβείας (ODC), έστειλαν αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρείες στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γιατί, αφού έθαψε επί 3 χρόνια τους φακέλους των αντισταθμιστικών, χωρίς να επικοινωνεί με τις εταιρείες και χωρίς να απαντά στα έγγραφά τους, τώρα επιχειρεί να επιβάλει ποινικές ρήτρες λόγω παρέλευσης χρόνου…

lΑσφαλώς και είμαστε υπέρ του Δημοσίου και επʼ ουδενί κάνουμε πλάτες στις εταιρείες. Όταν όμως υπάρχει ένα Δημόσιο εντελώς άβουλο και παραλυμένο, είναι επόμενο να χάνει τα παιχνίδια αυτού του είδους. Ιδιαίτερα όταν έχει απέναντί του νομικούς κλάσεως.

lΤο αιώνιο ελληνικό πρόβλημα είναι ότι ουδέποτε κανείς αναζήτησε ευθύνες παράλειψης εκτέλεσης καθήκοντος ή αδιαφορίας από έλληνες κρατικούς λειτουργούς, ιδιαίτερα όταν καλύπτονται από κομματικό μανδύα.

Τι κάνει το χρήμα…

lΟι Ινδοί ενδιαφέρονται για την προμήθεια υπερεκατόν μαχητικών. Σχετικός διεθνής διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη.

lΟι Γάλλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κερδίσουν με το Rafale. Μέχρι και ινδούς στρατιώτες προσκάλεσε ο Πρόεδρος Σαρκοζί να παρελάσουν προ των έκπληκτων Παριζιάνων, στα Ηλύσια, στην εθνική γιορτή των Γάλλων (14η Ιουλίου).

lΙνδία – Γαλλία – Συμμαχία.

lΤσολιάδες δεν προσκλήθηκαν.

Ιουλιανά

lΔεν αναφέρονται μόνο στα της ανατροπής του Γεωργίου Παπανδρέου (Α΄) από τʼ Ανάκτορα και τον Μητσοτάκη και στο δράμα της Κύπρου αλλά και στη 12η επέτειο της υπογραφής από Σημίτη – Πάγκαλο – Ντεμιρέλ της επαίσχυντης συμφωνίας της Μαδρίτης (Ιούλιος ʼ97) όπου αναγνωρίσαμε «τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο». Αυτήν επικαλούνται οι Τούρκοι σήμερα και κάνουν αυτά που κάνουν.

lΤο ευχάριστο είναι ότι ο κ. Πάγκαλος προορίζεται από τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου (Β΄) για υπουργός Εξωτερικών οπότε βαίνουμε προς αναγνώριση δικαιωμάτων στο… Ιόνιο!

Οι γαλλικές φρεγάτες

lΟρίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων ο επί τετραετία σύνδεσμος Γενικού Επιτελείου Ναυτικού – Ναυπηγείων Ελευσίνας. Για λόγους αυτονόητους έπρεπε να υπάρξει άλλη επιλογή.

lΜεταξύ των ανταγωνιζόμενων οπλικών συστημάτων Aegis (της Lockheed) και γαλλικών εταιρειών η πλάστιγγα φαίνεται να γέρνει προς τα δεύτερα καίτοι είναι αρκετά νωρίς. Συζητείται η επιλογή του πυροβόλου Millennium της ελβετικής Oerlikon.


Σχολιάστε εδώ