ευαγγέλιον

… Και γω σας λέω πως κάτι τους απασχολεί και τους ανησυχεί ιδιαίτερα.

… Το ίδιο ισχύει και για πολύ συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Το γιατί θα το αντιληφθείτε και μάλιστα σύντομα. Ωρέ, λέτε να αποφάσισε ύστερα από πέντε χρόνια και βάλε να κυβερνήσει ο Καραμανλής; Λίγο αργά, ε;

… Καθότι κι εκεί που λες ότι άρχισε να κινείται σε κάτι, έστω με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, βλέπεις απʼ την άλλη μια άπνοια και μια ακινησία που σε ξαναφέρνει στα γνωστά. Ας πούμε, αυτή η αφασία γύρω απʼ τα όσα συμβαίνουν στην ΟΝΝΕΔ και στη ΔΑΠ. Πράγματα φοβερά, που παραπέμπουν σε εποχές ντροπής, αλήστου μνήμης.

n Και το κόμμα, το Μαξίμου, τι κάνουν; Απλώς τη στρουθοκάμηλο!

)) Με την ευκαιρία, να επισημάνουμε ότι (παρόμοια έχουν συμβεί στο κοντινό παρελθόν και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ) οι νεολαίες, ιδιαίτερα των μεγάλων κομμάτων, δείχνουν να βαδίζουν στα βήματα των κομματικών καθοδηγητών τους, να έχουν πάρει όλα τα κουσούρια τους, να είναι γερασμένες, να μην εμπνέουν, να μην έχουν μέλλον τελικά.

… Πάντως, αν συνεχιστεί στην ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ αυτό το κλίμα εμφυλίου, οι καταγγελίες για νοθείες και τραμπουκισμούς και τα λοιπά… ευώδη, τότε προστίθεται ένα ακόμα αξεπέραστο εμπόδιο σε αυτήν την πορεία φθοράς, παρακμής και «αναχώρησης» της γαλάζιας παράταξης. Τι σου είναι αυτή η γαλάζια (νέα) γενιά, ε;

… Από καταλύτης ανόδου της ΝΔ στην εξουσία, τώρα καταλύτης για τη συντριβή!

… Το σωστό να επισημαίνεται. Και να λέγεται. Και το σωστό είναι ότι μεταξύ των διαφόρων «σκιωδών» του ΠΑΣΟΚ ο Α. Λοβέρδος ασκεί στον τομέα ευθύνης του (εξωτερική πολιτική) μια σοβαρή, τεκμηριωμένη, χωρίς κραυγές κι άλλα παιχνίδια, αντιπολιτευτική ταχτική. Μακριά από λαϊκισμούς κι εύκολους εντυπωσιασμούς.

n Και θα ʼταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, αν και πολλοί άλλοι «σκιώδεις» εξέπεμπαν σε παρόμοιο μήκος κύματος, αντί να κραυγάζουν και να λαϊκίζουν ασύστολα.

)) Μου το επισημαίνουν φίλοι αναγνώστες. Κι έχουν δίκιο.

… Ότι δηλαδή έχει ξεπεράσει κάθε όριο και προκαλεί βάναυσα τη νοημοσύνη μας (όση εν πάση περιπτώσει μας έχει απομείνει) αυτή η προκλητικότατη αβάντα της των περισσότερων ΜΜΕ στον Γ. Καρατζαφέρη. Απʼ το πρωί ως τα μεσάνυχτα εκπομπές, δελτία, εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις ασταμάτητα προβάλλουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, τον οποίο έχουν καταστήσει αναλυτή και σχολιαστή επί παντός του επιστητού!

… Κατανοητή, ως ένα βαθμό, η πρεμούρα τους να ξεδοντιάσουν τον Καραμανλή αξιοποιώντας (και) τον Καρατζαφέρη, μα η πρόκληση βγάζει μάτια. Και επειδή ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο, όπως κάποιοι (πολλοί) πιστεύουν, όλα αυτά οδηγούν στην περαιτέρω καταβαράθρωση της (λέμε τώρα) αξιοπιστίας τους.

… Αλήθεια, τι συμβαίνει στον Δήμο Υμηττού, με αποτέλεσμα να έχει προκύψει άγρια πόλωση, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, όπως επιμένουν οι γνωρίζοντες; Η απώλεια της ψυχραιμίας δεν είναι καλός σύμβουλος. Ούτε βέβαια η κακή χρήση της (όποιας) εξουσίας. Όλα αυτά οδηγούν σε ανεπίτρεπτες καταστάσεις.

n Κι επειδή έχει άτυπα (πλην ουσιαστικά) ξεκινήσει μια μεγάλη προεκλογική περίοδος εν όψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, επισημαίνω ένα εν δυνάμει μέτωπο που διαμορφώνεται στον Πειραιά εναντίον του δημάρχου Παν. Φασούλα. Πού είναι το περίεργο, θα ρωτήσετε. Απλώς, το περίεργο (;) είναι πως αυτό το μέτωπο ξεκινά από γνωστά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ! Κι έχουμε πολλά ακόμα να δούμε όσο οι τοπικές εκλογές θα πλησιάζουν!

)) Στη Θεσσαλονίκη πάλι, εκεί τα ωραία είναι σε άλλο επίπεδο. Εκεί έχουμε μια παραπαίουσα πολιτικά δημοτική αρχή, μια γαλάζια παράταξη σε αφασία μπροστά σε αυτήν την κατάσταση και μια (δημοτική) αντιπολίτευση που όχι μόνο αδυνατεί να αντιπαρατεθεί στοιχειωδώς, αλλά εμφανίζει εικόνα οπερετική. Καλά ξεμπερδέματα!

… Πάμε σε θερμό χινόπωρο, αδέρφια. Και δεν εννοώ (μόνο) τις πολιτικές εξελίξεις. Πού να δείτε τι έχει να γίνει με τις τηλεοπτικές εξελίξεις. Μια κρίση που πλέον δεν μπορεί να σκεπαστεί κάτω από κανένα χαλί. Κρίση αξιοπιστίας, κρίση οικονομική, κρίση προσανατολισμού. Κι απʼ ό,τι φαίνεται, ελάχιστες μόνο προετοιμασίες για την αντιμετώπισή της έχουν γίνει. Μέχρι που προβλέπεται να «χυθεί αίμα»!

… Και μέσα σʼ όλα αυτά, που βεβαιότατα έχουν παρενέργειες και στα εργασιακά μας, μια ΕΣΗΕΑ που ακόμα δεν μπόρεσε να συγκροτηθεί σε σώμα (!), ένας συνδικαλιστικός αυτισμός, μια ανικανότητα αντιμετώπισης της κατάστασης. Και εδώ αναξιοπιστία, μουντό, θολό τοπίο, ουδείς αισιόδοξος οιωνός.

… Αλήθεια, συνεχίζει να ισχύει η (λέμε τώρα) «δέσμευση» του Γ. Παπακωνσταντίνου περί εξάντλησης της θητείας του ως ευρωβουλευτή; Και δεν ρωτάω τυχαία ντάλα καλοκαίρι, έτσι; Πάσα απάντηση δεκτή.

n Και κάτι άλλο. Μια και τόσες περί διαφάνειας διακηρύξεις και «δεσμεύσεις», θα μας ενημερώσουν πόσο κόστισε το συμπόσιο στη Σκιάθο οι οργανωτές του; Και πώς πληρώθηκαν τα έξοδα; Και αν υπήρξαν χορηγοί; Κι αν υπήρξαν, ποιοι ήσαν; Καθότι καλή η επίκληση της διαφάνειας, αλλά να τη βλέπουμε και στα δικά σας, συντρόφια, ε;

)) Ούτε η συνδιάσκεψη του πανελλαδικού σώματος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε κάποιο φως στο τούνελ της κρίσης που έφερε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μάλιστα εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι στην επί της ουσίας συζήτηση ακόμα δεν έχουν μπει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο ΣΥΝ. Κι όλα τα όργανα που έχουν συνεδριάσει μετεκλογικά περισσότερο ασχολούνται με την κόντρα Αλαβάνου – Τσίπρα, παρά με τις πολιτικές διαστάσεις της μεγάλης κρίσης.

… Έτσι όμως απλά αναπαράγονται η ένταση κι η κρίση και κρύβονται πίσω απʼ τις προσωπικές αντιπαραθέσεις οι πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

… Κι όλα δείχνουν πως η έξοδος απʼ το τούνελ δεν είναι ορατή.

… Και μόνο η αμήχανη και ανερμάτιστη αντίδραση της Ιπποκράτους στην τοποθέτηση του καθηγητή Δημ. Τσάτσου επί του επίμαχου θέματος της αξιοποίησης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για την πρόκληση πρόωρων εκλογών, λέει πολλά. Πάρα πολλά.

n Στην πραγματικότητα ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ δεν περίμεναν ότι μετά τον Γ. Κασιμάτη ένας άλλος συνταγματολόγος, προερχόμενος επίσης απʼ τον χώρο του Κινήματος, θα έβγαινε και θα τους «έβαζε πάγο» στα όσα μεθοδεύουν.

)) Και ήταν αδύνατο να επιβάλουν τη σιωπή, όπως κάνανε μετά τη συνέντευξη Κασιμάτη στο «ΠΑΡΟΝ»..

… Τώρα βέβαια να εκτονώνεται η οργή της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ με περισπούδαστες τοποθετήσεις σαν αυτές του Παπακωνσταντίνου και του Ρόβλια, για παράδειγμα, ε, κι αυτό λέει πολλά!

… Ξέρετε δηλαδή τι είναι να αντιπαρατίθεται στον καθηγητή ο Γ. Παπακωνσταντίνου; Μέχρι που ανατρέπεται η ροή των πολιτικών εξελίξεων! Άλλωστε ήσαν τόσο καταλυτικά τα επιχειρήματα! Του επιπέδου ότι ο καθηγητής δεν έκανε παρέμβαση όταν έκλεισε η Βουλή! Πώς λέμε «κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους»;

… Αμ το άλλο; Αυτό κι αν ήταν επιχείρημα που κατακεραυνώνει! Ότι το α λα Ρόβλια εθνικό συμφέρον υπερισχύει και του Συντάγματος! Ωρέ αυτοί θα μας κυβερνήσουν αύριο-μεθαύριο;

n Μπράβο δε στην Αλ. Παπαρήγα, η οποία σωστά τοποθέτησε το όλο ζήτημα και στην πολιτική και στη νομική-συνταγματική του διάσταση. Χωρίς πολιτικές μπαγαποντιές!

)) Αλήθεια, θα με ενδιάφερε πολύ η ανάλυση και προσέγγιση του Β. Βενιζέλου επί του όλου θέματος. Χωρίς το φίλτρο της πολιτικής σκοπιμότητας, έτσι;

… Τυχαία συνάντηση είχαν την περασμένη Τρίτη ο Γιώργος και η Άντα με τη Δήμητρα Παπανδρέου, στο πλοίο απʼ τη Σκιάθο, απʼ όπου επέστρεφαν, προς τον Άγιο Κωνσταντίνο. Χαιρετήθηκαν τυπικά (πώς λένε, ούτε ζεστό ούτε κρύο;) και οι δρόμοι τους χώρισαν. Στην οικονομική θέση η Δήμητρα, στη VIP ο Γιώργος και η Άντα, οι οποίοι δεν πήγαν ούτε στον χώρο του πλοιάρχου, όπου πήγε η Δήμητρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Λες και ήθελαν να αποφύγουν οποιαδήποτε άλλη τυχαία συνάντηση.

… Αδέρφια, εμείς εδώ θα επιμένουμε να ανησυχούμε για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Να ανησυχούμε για την έξαρση της τούρκικης προκλητικότητας, που «πατάει» σε όσα έχουν προηγηθεί (Ύμια, Μαδρίτη) καθώς και στη λογική του «κατευνασμού» που διακρίνει τη σημερινή κυβέρνηση, όπως διέκρινε και τις κυβερνήσεις του Σημίτη.

… Αυτή η επιθετικότητα των γειτόνων, που εκφράζεται τούτη την περίοδο με σοβαρότατες προκλήσεις στο Αιγαίο, είναι ενταγμένη σε καλά σχεδιασμένη στρατηγική από μέρους της Τουρκίας. Κι όσο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα λειτουργούν στη λογική του κατευνασμού, τόσο η τούρκικη επιθετικότητα θα εντείνεται!

n Ας γρηγορούμε λοιπόν. Άλλωστε και τα ΜΜΕ το παιχνίδι του κατευνασμού παίζουν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μην περιμένετε ούτε από κει πρωτοβουλίες τόνωσης οιασδήποτε μορφής αντίστασης. Βλέπετε, για τους νταβατζήδες της κατευθυνόμενης ενημέρωσης, αυτά τα θέματα δεν αξίζουν όσο μια παρόλα του Λιάπη ή του Μανώλη ή του Ρόβλια!

)) Το ʼκανε κι ο Μητσοτάκης. Το ʼ90. Μόνο που ακόμα κι αυτός τότε είπε ότι δεν θέλει τον Σαρτζετάκη και προκάλεσε εκλογές για να ψηφίσει τον Κ. Καραμανλή.

… Και τι είναι δηλαδή ο λαός; Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για ξέπλυμα τυχοδιωκτισμών κι άλλων ανομημάτων;

… Τι έγινε; Πώς και κατάκατσε ο κουρνιαχτός απʼ τους ευαίσθητους, για την αλλαγή στην ΕΥΠ; Εκτόνωσαν όλη τους την ικμάδα κι απόκαμαν λόγω και του κατακαλόκαιρου για κάτι άλλο συμβαίνει; Εμένα πάντως δεν μου κάθεται καλά όλο το κόλπο (τους).

… Α, βέβαια. Και η Δαμανάκη «τάπωσε» τους συνταγματολόγους!

n Προσέξατε την άποψη και του συνταγματολόγου Κ. Χρυσόγονου (στην «Ελευθεροτυπία»); Μπα. Κι αυτός υποκλίνεται μπροστά στο μεγαλείο της ανάλυσης της Δαμανάκη!

)) Πάντως οι θέσεις του Αλαβάνου απʼ τη μια μεριά και του Κουβέλη απʼ την άλλη ήσαν σαφέστατα αποκλίνουσες. Είναι κι η αγωνία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές τον Μάρτη.

… Σιγά που τα περισσότερα ΜΜΕ δεν θα παίξουν τρομολαγνεία με το έτσι κι αλλιώς σοβαρό θέμα της γρίπης! Τώρα που βρήκανε θέμα δεν θα το ξεκατινιάσουν; Και τι να ζητήσεις απʼ της μυλωνούς τον πισινό; Καλλιγραφία;

… Με έκπληξη (;) διαπίστωσα πως κάμποσα ΜΜΕ αντιμετώπισαν περίπου με συμπάθεια (για να μην πω τίποτα χειρότερο) την περιπέτεια που περνά ο «καημένος» ο Γ. Σκαρπέλης, εμπλεκόμενος στο της Siemens σκάνδαλο! Παιδιά, σας πήρανε χαμπάρι, εκτίθεστε!

… Είστε σίγουροι πως ο ΓΑΠ δεν έχει παγιδευτεί στη θέση του για τα προεδρικά; Σίγουροι;

n Και η κυβέρνηση δεν έχει βρει ένα σωσίβιο στα μαύρα χάλια που βρίσκεται;

)) Και η γρίπη αιτία σκυλοκαβγά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης; Και η γρίπη αιτία σκυλοκαβγά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης!

… Ωρέ; Ιερό και όσιο δεν έχετε;

… Τι έμαθα, Αντρέα; Ο Τσίπρας διακοπές στο χωριό σου, το Ροδάκινο;

… Τι άλλο να πεις για τον Πρόεδρο Κάρολο; Κάθε παρέμβασή του μας κάνει περήφανους. Και ανεβάζει τον πήχη, σε μια εποχή άνυδρη, φτωχή, χαρά των μικρών, των ολίγων, μάλλον των ουτιδανών. Μπράβο, Πρόεδρε!

n Μάθημα πολιτικής τόλμης και ηθικής.

)) Συγχωρήστε μου, αδέρφια, τυχόν «αρκουδιές» που πιθανά διαπιστώνετε σήμερα σε αυτή τη σελίδα. Μα να, ο οίστρος απʼ τον αγέρα και τη θάλασσα της Λευκάδας φταίει!

… Μιας Λευκάδας, σημειώνω, που ίσως να ʼναι η εξαίρεση, μα είναι «πηγμένη» στον τουρισμό και φέτος και κρίση δε γνωρίζει! Ακόμα και το τέλειωμα της Εγνατίας έχει βοηθήσει, έχει φέρει πάρα πολλούς Βορειοελλαδίτες στο όμορφο νησί μας.

… Μεριάστε να διαβεί (μετά ή άνευ κανό!) ο ΓΑΠ. Εκλογές ταχέως!

• Τι έμαθα; Ότι τρεις τουλάχιστον βουλευτές μεθοδεύουν, σε συνεργασία με «ενδιαφερόμενο» καθηγητή, προστατευόμενο του αφεντικού μεγάλου συγκροτήματος, τροπολογία με την οποία θα αυξηθεί κατά ένα χρόνο (από 67 στα 68) το όριο ηλικίας για την αποχώρηση των καθηγητών Ιατρικής; Και τι είναι, ρε λεβέντες, αυτά τα ρεζίλικα πράγματα; Μπακάλικα για να ανεβοκατεβαίνουν οι τιμές; Για να γίνονται τα χατίρια των βαρόνων και των «κολλητών» τους καθηγητάδων; Εμείς πάντως το θέμα θα το παρακολουθούμε, γνωρίζοντας και τον κυρ καθηγητή για χάρη του οποίου πάει να γίνει η μπαγαποντιά!

• Οι πληροφορίες μου είναι έγκυρες. Σύμφωνα μʼ αυτές, λοιπόν, ο Κάρ. Παπούλιας είναι και στεναχωρημένος και θυμωμένος με όλα αυτά τα παιχνίδια που εξελίσσονται γύρω απʼ την εκ νέου υποψηφιότητα κι επανεκλογή του. Και προβληματίζεται πολύ σοβαρά για το τι –τελικά– θα πράξει. Οπότε; Οπότε μην αποκλείετε εκπλήξεις και πρωτοβουλίες εκ μέρους του. Σίγουρα όμως δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί μικροπολιτικά και μικροκομματικά παιχνίδια με επίκεντρο το όνομά του. Ίσως κάποιοι εκπλαγούν!

• Αλήθεια, ποια η θέση των Α. Σπηλιωτόπουλου και Β. Αντώναρου στα όσα η κυβέρνηση μελετά γύρω απʼ τα μπλογκ, την «ανωνυμία» τους και γενικά ρυθμίσεις στο άναρχο αυτό τοπίο; Με ενδιαφέρον θα την άκουγα.

• Δηλαδή έτσι και μάθουνε εκεί στον ΟΟΣΑ τις περγαμηνές που επικαλείται, θα γελάνε ασταμάτητα! Ξέρετε τι είναι από φωτοτυπάς να το παίζει καθηγητάρα διεθνούς αναγνώρισης; Ωρέ, πόσα τέτοια μπουμπούκια θα ανθήσουν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας;

• Γενική διαπίστωση, την οποία αντιλαμβάνεται κάποιος και όταν φεύγει και εκτός των τειχών του κλεινού άστεως: Η κυβέρνηση στα μαύρα της τα χάλια, τα απερίγραπτα. Χειρότερα δε γίνεται. Απʼ την άλλη κανένα ρεύμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Κι όλα δείχνουν πως έτσι θα κυλήσει ο χρόνος ως τις εκλογές. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Δηλαδή; Τι εννοεί ο σύντροφος ΓΑΠ όταν κάνει λόγο για αποφασιστικότερη στρατηγική έναντι της Τουρκίας; Καλύτερο ζεϊμπέκικο; Καθότι δεν έχουμε χάσει κι εντελώς τη μνήμη μας, ε;

• Βέβαια! Έστερξαν οι νταβατζήδες της «ενημέρωσης» να ασχοληθούν με το μείζον, έτσι κι αλλιώς, θέμα που δημιουργήθηκε μετά τη συνέντευξη του Γ. Κασιμάτη στο «ΠΑΡΟΝ» και το οποίο θάψανε. Μετά την παρόμοια τοποθέτηση και του καθηγητή Δημ. Τσάτσου, τους ήταν πια δύσκολο να συνεχίσουν τη διαπλεκόμενη μούγκα. Οπότε ασχολήθηκαν, έστω και λιγότερο σε σύγκριση με την ενασχόλησή τους με τις παρόλες τύπων σαν τον Λιάπη, ας πούμε! Στην ουσία οι εγκάθετοι της παραπληροφόρησης υπέστησαν μια δεινή ήττα. Κι ο τρόπος της αντίδρασής τους ήταν ενδεικτικός. Ε, δεν τους πάνε πάντοτε τα πράγματα κατά τους σχεδιασμούς τους!

• Αρκετά στριμωγμένη φαίνεται –και είναι– η Ντόρα την τελευταία περίοδο. Ο απόηχος των ευθυνών της για την απόδραση Καραβέλα, που πλήρωσε πολύ η Νου Δου στις ευρωεκλογές, ακόμα την ταλανίζει. Προσθέστε τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, τους ατυχείς χειρισμούς της συν τη «σκόνη» απʼ τη Siemens και θα βγάλετε συμπέρασμα. Έχει βάλει βέβαια τα «μεγάλα μέσα», δηλαδή έχει κινητοποιήσει ένα ολόκληρο δημοσιογραφικό επιτελείο για να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τους κάβους, μα μέχρι τώρα τουλάχιστον τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Κι έχει μπροστά κι έναν ανασχηματισμό. Κι έπονται και εξελίξεις ευρύτερες, ε;

• Εγώ θα ξαναρωτήσω κι ας ξέρω πως ουδείς θα μπει στον κόπο να απαντήσει: Τι γίνεται με το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ημών των δημοσιογράφων; Πόσοι απʼ τους υπόχρεους το κατέθεσαν και φέτος; Έχει γίνει κάποιος (στοιχειώδης έστω) έλεγχος; Επίσης, έχει γίνει στοιχειώδης έλεγχος των κατατεθέντων δηλώσεων; Ή στοιβάζονται σε κάποιο γραφείο άθικτες; Η ΕΣΗΕΑ δεν θα ʼπρεπε να ενδιαφερθεί για το όλο ζήτημα, για λόγους ευνόητους; Η αρμόδια εισαγγελική αρχή επίσης; Τι ρωτάω τώρα θα μου πείτε, ε;

• Ακόμα στη μέση σχεδόν του καλοκαιριού βρισκόμαστε. Και σας το ξαναλέω, αναμείνατε σπουδαίες εξελίξεις. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα μη θεωρείτε δεδομένο. Ως το τέλος του καλοκαιριού, εντάξει;
• Συνεχίζει ο κυρ Μαρκογιαννάκης να «καρφώνει», μάλλον άτεχνα όμως, τον Πρ. Παυλόπουλο. Και φυσικά το πρόβλημα συνοχής της γαλάζιας κυβέρνησης εμφανίζεται σε πολλά επίπεδα, θα μου πείτε. Είναι έτσι, αλλά όταν βγαίνει τόσο έντονα σε ένα υπουργείο σαν αυτό της Κατεχάκη, τότε τα πράγματα δεν είναι απλώς σοβαρά. Είναι κι επικίνδυνα. Θα αντιληφθεί κανείς αυτήν την απλή αλήθεια ή θα συνεχίσει αυτή η ωραία ατμόσφαιρα;
• ΕΘΝΙΚΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. Το επικαλέστηκαν το ʼ67 για να καταλύσουν το Σύνταγμα. Το επικαλούνται κάποιοι άλλοι το ʼ09 για να γελοιοποιήσουν το Σύνταγμα. Αλλά ξέχασα, θα κριθούν, λέει, απʼ τον λαό!
• Για σκεφτείτε το, λοιπόν. Όταν ο ΓΑΠ κερδίσει τις εκλογές, ο Ρόβλιας θα ʼναι υπουργός (του)! Για σκεφτείτε το.
• Θυμάστε τι σας έλεγα; Για διαφόρων επιπέδων εμπλοκή και δημοσιογράφων στο σκάνδαλο της Siemens; Έρχονται λοιπόν τώρα οι αποκαλύψεις. Φυσικά τα μπουκωμένα ΜΜΕ της διαπλοκής τις κάνουν γαργάρα. Η ΕΣΗΕΑ; Είπαμε, είναι διακοπές, μην της τους κύκλους τάραττε!

• ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως ο κύβος ερρίφθη. Εκεί προς τα τέλη του Αυγούστου θα «ξεδιπλωθούν» οι πρωτοβουλίες του Καραμανλή, για τις οποίες –και σημειώστε το αυτό– το έδαφος στρώνεται από τώρα. Και αναφέρομαι όχι μόνο στον ανασχηματισμό, εντάξει; Στόχος, η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη να είναι σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και μήκος κύματος απʼ τα –τραγικά– περσινά. Θέλει να πάρει τη ρεβάνς! Θα το πετύχει; Ίδωμεν.


Σχολιάστε εδώ