επί του πιεστηρίου

Δεν είναι μόνον η εκδήλωση στο Ζάππειο για τον «εθνάρχη» Κων. Καραμανλή που οργάνωσε το Ίδρυμα Καραμανλή, η οποία προκάλεσε και δημιούργησε αντιδράσεις, για τη «θεοποίηση» και «αγιοποίηση» του Καραμανλή της οκταετίας και της μεταπολίτευσης. Περισσότερο εξόργισε εκείνη η στημένη σειρά της ΕΡΤ που είχε τον παραπλανητικό τίτλο «Η μεγάλη αλλαγή» και η σκέψη του κάθε πολίτη, ακόμη και του δεξιού, πηγαίνει στον Ανδρέα. Όλο αυτό το σίριαλ είχε στηθεί για να δείξει πως ό,τι έχει γίνει σ’ αυτήν τη χώρα οφείλεται στον Καραμανλή. Προκλητικά ο χρόνος ήταν όλος σχεδόν για τον υπουργό του Παπάγου, τον αρχηγό της ΕΡΕ και μετά της ΝΔ. Φευγαλέες οι αναφορές στους άλλους πολιτικούς. Ακόμη και για τον Ανδρέα, φτωχός συγγενής ήταν. Μισή και παραπάνω ώρα αφιερώθηκε για το διάστημα της αρρώστιας και τις τελευταίες στιγμές του Καραμανλή. Για τον θάνατο του Παπανδρέου ελάχιστα λεπτά. Και δεν κλήθηκαν εκείνοι που ήξεραν πολλά για τον Ανδρέα. Θύμισε ΕΙΡ της δεκαετίας του ’60. Δεν θα πρέπει να νιώθει ευτυχής η ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης.

Ούτε οι δημιουργοί αυτής της ψευδεπίγραφης «Μεγάλης αλλαγής». Ζημιά έκαναν στην υστεροφημία του Καραμανλή. Κατασκεύασαν μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! Η αλήθεια δεν κρύβεται.

Είναι δυνατόν να ψηφίζει το ΠΑΣΟΚ, εν δυνάμει κυβέρνηση, κατά της υποχρέωσης των βενζινάδικων να βάλουν ταμειακή μηχανή; Αυτή είναι η προστασία του καταναλωτή, κύριοι της Ιπποκράτους; Και τότε γιατί να έχει ταμειακή το ψιλικατζίδικο, το ζαχαροπλαστείο, το κάθε κατάστημα; Κορόιδα είναι; Θα έχουν άδικο, θα είναι παράνομοι, αν αύριο πετάξουν στα σκουπίδια τις ταμειακές μηχανές που έχουν; Καταλαβαίνετε ότι για να μη δέχονται τόσα χρόνια οι πρατηριούχοι να βάλουν ταμειακές μηχανές σημαίνει ότι παρανομούν, ότι μας κλέβουν ή χρησιμοποιούν νοθευμένα ή λαθρεμπορικά πετρέλαια και βενζίνες;

Είναι δυνατόν να λέει ήξεις – αφήξεις για τη φορολόγηση των σκαφάτων, ώστε να μη φοροδιαφεύγουν;

Είναι δίκαιο να βάζετε εμπόδια στην κατασκευή πολιτιστικού πάρκου στο Φάληρο με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου;

Τη μια έστησαν στο απόσπασμα τον ανακριτή για το σκάνδαλο της Ζήμενς γιατί δεν προφυλάκισε τον Χριστοφοράκο και το ‘σκασε, την άλλη γιατί δεν απαγόρευσε την έξοδο στον Καραβέλα και φυγαδεύθηκε, μετά γιατί προφυλάκισε τα κακόμοιρα τα παιδιά του Καραβέλα που δεν είχαν ιδέα για τις λαμογιές του πατρός και δεν ρώτησαν ποτέ, ρε πατέρα, τις βίλες στη Σαντορίνη, τα σαλέ στον Παρνασσό, την πολυκατοικία στην Ουρουγουάη, πού τα βρήκαμε, πού βρήκαμε τόσα λεφτά! Τώρα οργίστηκαν οι κύριοι δικηγόροι και κάποιοι άλλοι… ευαίσθητοι γιατί συνέλαβε τον Σκαρπέλη μόλις βγήκε από τη φυλακή μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που ακύρωσε τη διαδικασία.

Κι αν ο κ. Σκαρπέλης, που ξέρει πολύ καλά τι γινόταν επί των ημερών του στον ΟΤΕ, το ‘σκαγε, δεν θα έβγαιναν όλοι αυτοί που σήμερα πετάνε πέτρες κατά του ανακριτή να τον στήσουν πάλι στο σκαμνί γιατί τον άφησε κι έφυγε; Και δεν βλέπουν λίγο παραέξω, προς Γερμανία μεριά, όπου ο εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα του Χριστοφοράκου για αποφυλάκιση, γιατί είναι άρρωστος, λέγοντας ότι μπορεί να παραμείνει στη φυλακή…

Αν ήταν εδώ ο αρχιμιζαδόρος και έκανε τον άρρωστο, θα έχυναν κροκοδείλια δάκρυα δικηγόροι και κανάλια, γιατί δεν τον αποφυλακίζει και τον αφήνει να πεθάνει… Επιτέλους, ας αποφασίσουμε τι Δικαιοσύνη θέλουμε. Και ας σταματήσουν κάποιοι κύριοι να τρομοκρατούν τους δικαστές -ιδιαίτερα δικαστίνες- για να κάνουν τις δουλειές τους…

Σεβόμαστε απόλυτα το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πολύ περισσότερο γιατί ήταν το μόνο από τα Ανώτατα Δικαστήρια που αντιστάθηκε στη χούντα, ενώ από τον Άρειο Πάγο πολλοί αρεοπαγίτες έτρεξαν να γίνουν υπουργοί. Όμως δεν μπορεί να βγάζει απόφαση ότι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης δεν είναι πολιτιστικό αγαθό. Και είναι η πολυκατοικία που το καλύπτει, την οποία υπερασπίζεται η απόφαση; Καλά, δεν πήραν χαμπάρι οι δικαστές που έβγαλαν αυτήν την απόφαση τα διθυραμβικά δημοσιεύματα για το Μουσείο της Ακρόπολης των μεγαλύτερων εφημερίδων του κόσμου; Σε γυάλα ζουν; Δεν ξέρουν ότι οι αποφάσεις πρέπει να εκφράζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα; Και δεν αντιλαμβάνονται ότι με τέτοιες αποφάσεις υπονομεύουν τον θεσμό που υπηρετούν;

Το «ΠΑΡΟΝ» και πάλι άνοιξε τον δρόμο για εξελίξεις… Με τη μεγάλη επιτυχία της συνέντευξης του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη. Απλώς το επισημαίνουμε… Ο κόσμος ξέρει. Και ιδιαίτερα οι φίλοι αναγνώστες μας. Ότι το «ΠΑΡΟΝ» γράφει αυτά που θα γίνουν.


Σχολιάστε εδώ