Εκλεκτικές σχέσεις και συνεργασίες με επώνυμους δημοσιογράφους είχε ο Χριστοφοράκος!

Όμως δεν έκαναν το ίδιο και για καλεσμένους του εντιμότατου κυρίου Χριστοφοράκου, πρώτα ονόματα του σιναφιού μας…

Πλήρης προστασία… Συνωμοσία σιωπής. Έκλεισαν τα μάτια στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου την περασμένη Τετάρτη στην «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Δείπνα και μπίζνες σε δημοσιογράφους», στο οποίο καταγράφονταν στοιχεία που υπάρχουν στη σχετική δικογραφία. Καμία απάντηση από τους φίλους του κ. Χριστοφοράκου.

Αντίθετα, όπως μάθαμε, έγινε αγώνας δρόμου για να μην πουν τίποτα τα κανάλια. Αν και το σχετικό δημοσίευμα ήταν απόλυτα συγκεκριμένο. Και πράγματι λέξη δεν μεταδόθηκε. Ασυλία πλήρης…

Το ρεπορτάζ της συναδέλφου με μεσότιτλο «Εκλεκτικές σχέσεις» έχει ως εξής:

«Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε εκλεκτικές σχέσεις με δημοσιογράφους. Το απέδειξαν τα στοιχεία των κοινωνικών εκδηλώσεων που προσεκτικά οργάνωνε, είτε με ταξίδια στο πλαίσιο των αγώνων της Formula 1 είτε σε θέρετρα του Τιρόλο, είτε σε κλειστά δείπνα στο σπίτι του. Οι συνδαιτυμόνες του δημοσιογράφοι εκπλήρωναν τον κανόνα του power possition στα media, ήταν προβεβλημένοι και περιβάλλονταν από αποδοχή. Ο Παύλος Τσίμας ήταν ένας από αυτούς. Εμφανίζεται ως προσκεκλημένος του Μ. Χριστοφοράκου (και) σε τρία τουλάχιστον κλειστά δείπνα (Νοέμβριος 2005, Φεβρουάριος 2006, Φεβρουάριος 2007). Σ’ αυτό του Φεβρουαρίου του 2006 ως προσκεκλημένη του Μ. Χριστοφοράκου στην οικία του εμφανίζεται να είναι και η Όλγα Τρέμη, η κυρίαρχος των ειδήσεων των οκτώ.

Και καλά με τα κοινωνικά δείπνα και με τις δημόσιες σχέσεις. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όπως μαρτυρά το αρχείο του που βρίσκεται στην πολύκροτη δικογραφία, διάλεγε και τους δημοσιογράφους με τους οποίους συνεργαζόταν επαγγελματικά».

Διαψεύδει

Την αναφορά περί συμμετοχής της σε δείπνο στο σπίτι του Χριστοφοράκου διέψευσε η Όλγα Τρέμη με επιστολή που έστειλε την επομένη στην «Ελευθεροτυπία» στην οποία τονίζει ότι «ούτε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στην οποία αναφέρεται το ρεπορτάζ ούτε οποτεδήποτε άλλοτε μετείχα σε δείπνο “κλειστό” ή “ανοιχτό” στο σπίτι του κ. Χριστοφοράκου» και προσθέτει:

«Ακόμα πιο εξωφρενικό όμως θεωρώ το γεγονός ότι πάνω σε μια ανυπόστατη πληροφορία που ουδέποτε διασταυρώθηκε στήθηκε με περισσή ευκολία και ελαφρότητα ένα ολόκληρο σενάριο δημοσιογραφικής φαντασίας όπου ένα ανύπαρκτο γεγονός χρησιμοποιείται για να δημιουργηθεί η εικόνα “εκλεκτικών σχέσεων” του κ. Χριστοφοράκου με δημοσιογράφους που βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά».

Απαντώντας η συντάκτρια Αριστέα Μπουγάτσου υπογραμμίζει:

«1) Δεν δημοσιεύσαμε πληροφορία αλλά στοιχείο της δικογραφίας της Siemens, από το προσωπικό-εταιρικό αρχείο του πρώην manager της εταιρείας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι πάσης φύσεως δημόσιες σχέσεις (δείπνα, ταξίδια, δώρα κ.ά.).

2) Γράψαμε ότι στη λίστα των προσκεκλημένων του Μ. Χριστοφοράκου για το δείπνο της 20ής Φεβρουαρίου 2006 στην οικία του εμφανίζεται να είναι και η Όλγα Τρέμη (η εφημερίδα διαθέτει τα σχετικά έγγραφα). Δεν αναφερθήκαμε σε συμμετοχή της στο δείπνο αυτό ή σε οιοδήποτε άλλο, και

3) Αν ο Μ. Χριστοφοράκος αυθαιρέτησε, βάζοντας την Όλγα Τρέμη στον κατάλογο των προσκεκλημένων του, εν αγνοία της, αυτό είναι άλλης τάξεως ζήτημα, το οποίο δεν μας αφορά».

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Παύλος Τσίμας δεν έστειλε επιστολή διάψευσης.

Και δουλειές με πολλά λεφτά…

Αποκαλυπτικά για τις δουλειές που έπαιρνε από τον κ. Χριστοφοράκο η γνωστή δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ειρήνη Νικολοπούλου, μέσω της εταιρείας ABOUTMEDIA που είχε ιδρύσει και ως αντικείμενο έχει την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας, είναι έγγραφα-ντοκουμέντα που έχει καταθέσει στον ανακριτή το στέλεχος της Ζήμενς Σίλκε Πανορίου, η οποία μάλιστα φαίνεται να διαφωνεί για κάποια παραγωγή και ρωτάει τον Χριστοφοράκο εάν «θέλετε για δικούς σας σκοπούς τελικά να προχωρήσουμε». Άραγε ποιοι ήταν αυτοί οι δικοί του σκοποί;

Και εδώ πρέπει να θυμίσουμε πως όταν οι «ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ» είχαν αποκαλύψει τις δραστηριότητες της ABOUTMEDIA σε ανύποπτο χρόνο, που δεν ήταν γνωστές αυτές οι σχέσεις με τη Ζήμενς, η κυρία Νικολοπούλου διαβεβαίωνε ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει και προσπάθησε να διαψεύσει ότι στις εκπομπές της προέβαλλε με έμμεσο τρόπο επιχειρήσεις των οποίων είχε αναλάβει την επικοινωνία. Τώρα επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι «ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ» με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου, που έχει ως εξής:

«Μια από τις συνεργασίες του Χριστοφοράκου αφορά την Ειρήνη Νικολοπούλου (τώρα στην ΕΡΤ) και την εταιρεία συμφερόντων της ABOUTMEDIA, η οποία έχει εξασφαλίσει συμβάσεις από τη Ζήμενς (το αναφέρει άλλωστε και στην ιστοσελίδα της).

Από τα στοιχεία της δικογραφίας της Ζήμενς και ειδικότερα από την αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ της υπεύθυνης επικοινωνίας της εταιρείας με τη γραμματέα (εξ απορρήτων) του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν τα εξής:

Η εταιρεία της Ειρήνης Νικολοπούλου, ABOUTMEDIA, ανέλαβε το 2005 και παρέδωσε στη Ζήμενς corporate video για τα μεγάλα έργα αξίας 70.000 ευρώ. Τα σχόλια γι’ αυτό το έργο, όπως μεταφέρονται, είναι θετικά, και υπάρχει και “υρά” της τάξης των 20-30.000 ευρώ για την οποία ζητείται η επιβεβαίωση. Επίσης, την ίδια περίοδο στα σκαριά είναι και μεγάλο τηλεοπτικό σποτ αξίας 350.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με το στέλεχος της Ζήμενς, Σίλκε Πανορίου, “η κ. Νικολοπούλου μού είπε ότι έχει μιλήσει μαζί σας για ένα διαφημιστικό λεωφορείο/περίπτερο, στο οποίο θα υπάρχει ένα Themenpark του μέλλοντος (λύσεις της Ζήμενς το 2005). Κοστολόγιο θα έχω την επόμενη εβδομάδα”.

Αυτά προκύπτουν, προς στιγμήν, από το πλούσιο αρχείο Χριστοφοράκου».

Τον λόγο πλέον έχει η ΕΣΗΕΑ…


Σχολιάστε εδώ