εδώ Βρυξέλλες

> Το σοβαρό πλήγμα στον κλάδο των διεθνών αερομεταφορών λόγω των κρουσμάτων της γρίπης Α Η1Ν1 και την ανάγκη συντονισμένης δράσης σε κοινοτικό επίπεδο, έφερε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα.

Η κ. Κράτσα κρίνει εξαιρετικά ενθαρρυντικό, ειδικά για τις κατεξοχήν τουριστικές χώρες, όπως η Ελλάδα, το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε ήδη ένα δίκτυο ανταποκριτών στους κόλπους όλων των εθνικών διοικήσεων πολιτικής αεροπορίας με στόχο τα μέτρα που ενδεχομένως ληφθούν να είναι αναλογικά, αμερόληπτα και αυστηρώς περιορισμένα στις υγειονομικές ανάγκες. Άλλωστε, το σύνολο των κρατών μελών θεωρεί ότι κάθε εθνικό μέτρο που επηρεάζει τις αερομεταφορές θα πρέπει να είναι συντονισμένο σε κοινοτικό επίπεδο.

> Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει στην ανάδειξη της ικανότητάς της να διαχειρίζεται κρίσεις και να εκπονεί κοινά εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτά ανέφερε εκ μέρους της σουηδικής Προεδρίας της ΕΕ ο υπουργός Εξωτερικών κ. Καρλ Μπιλντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου, στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος για την εξωτερική πολιτική της σουηδικής Προεδρίας.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής λαμβάνοντας υπόψη την επισήμανση του σουηδού υπουργού ότι οι ευρωατλαντικές σχέσεις αλλάζουν μετά την ανάληψη της Προεδρίας των ΗΠΑ από τον Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε διευκρινίσεις για την αναδιοργάνωση των τομέων ασφάλειας και άμυνας προς την κατεύθυνση μιας πιο συγκροτημένης διεθνούς παρουσίας, ενίσχυσης της ικανότητας διαχείρισης κρίσεων και διαχείρισης κοινών ευρωπαϊκών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

> Σοβαρά ερωτήματα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών εγείρει η τοποθέτηση καμερών στους δρόμους της Αθήνας, τονίζει σε ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Σταύρος Λαμπρινίδης.


Σχολιάστε εδώ